Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Δύσις, ἡ "αὐτοκρατορία τοῦ ψεύδους "


Οι δυτικοί πολιτικοί έχουν γίνει τόσο εμμονικοί με την ιδέα να επιφέρουν μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία που θέτουν τους εαυτούς τους και τα έθνη τους σε κίνδυνο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Σάββατο. 

«Έχει προσδιοριστεί ως στόχος να επιβληθεί μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία», είπε ο Λαβρόφ, σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. «Αυτή η εμμονή έχει τυφλώσει τους ανεύθυνους πολιτικούς, που νιώθουν ένα αίσθημα ατιμωρησίας», προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι «εξ αρχής φαίνεται πως έχουν χάσει το αίσθημα της αυτοσυντήρησης».

Ο υπουργός επεσήμανε μια πρόσφατη σειρά ασκήσεων του ΝΑΤΟ που, όπως είπε, περιελάμβαναν προσομοίωση σεναρίων πυρηνικών επιθέσεων κατά της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, αυτές οι ασκήσεις, στις οποίες συμμετείχαν τα στρατεύματα των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους, ήταν «άνευ προηγουμένου από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου ».

Τα σύγχρονα δυτικά έθνη απορρίπτουν ευθέως την αρχή της ισότητας στις διεθνείς σχέσεις, είπε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι αυτό μεταφράζεται σε «απόλυτη αδιαλλαξία» της Δύσης σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί που έχουν συνηθίσει να «βλέπουν αφ᾿υψηλού τον υπόλοιπο κόσμο» « δίνουν υποσχέσεις δεξιά και αριστερά, συμπεριλαμβανομένων... νομικών δεσμεύσεων», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι όλες αυτές οι υποσχέσεις τελικά καταρρίπτονται. 

«Όπως το έθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, η Δύση είναι τώρα η πραγματική "αυτοκρατορία του ψέματος" », είπε ο Λαβρόφ.

Η διεθνής κοινότητα χρειάζεται επειγόντως να δει την υπάρχουσα παγκόσμια τάξη να επανεξετάζεται, είπε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει επιτέλους να εγκαταλείψουν τον τεχνητό περιορισμό άλλων εθνών και να παραδεχτούν το οικονομικό και χρηματοπιστωτικό βάρος του Παγκόσμιου Νότου, είπε, ζητώντας την ανακατανομή των ποσοστώσεων και των δικαιωμάτων ψήφου με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει επίσης να επεκταθεί, ώστε να περιλαμβάνει μέλη που «εκπροσωπούν την παγκόσμια πλειοψηφία: [τα έθνη] της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός. Οποιαδήποτε νέα μέλη του συμβουλίου θα πρέπει να έχουν αρχές στις περιφέρειές τους, καθώς και παγκόσμιες οργανώσεις όπως το Κίνημα των Αδεσμεύτων ή ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας, πρόσθεσε.

ή αλλιώς, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 1945, παρουσιάζεται στον ΟΗΕ μια ευκαιρία «για έναν αληθινό εκδημοκρατισμό των διεθνών υποθέσεων», είπε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι «ενθαρρύνει την αισιοδοξία σε όσους πιστεύουν στο κράτος του διεθνούς δικαίου και επιδιώκουν την αναβίωση του ΟΗΕ ως κεντρικού συντονιστικού φορέα της παγκόσμιας πολιτικής». Τα έθνη θα πρέπει να συμφωνήσουν να λύσουν τα κοινά προβλήματα από κοινού, στη βάση μιας «δίκαιης ισορροπίας συμφερόντων», είπε ο υπουργός.

Ἀπό : swentr.site/russia


Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου