Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Εὐτυχῶς,δέν οὐκρανοποιήθηκε ἡ Συνάντησης Κορυφῆς τῶν G20


 Ὅσο καί νά προσπάθησαν νά καταστήσουν ὡς βασικό θέμα στήν συνάντησιν κορυφῆς οἱ χῶρες-μέλη τῆς Δύσεως,τό Οὐκρανικό, δέν τό ἐπέτυχαν. Ὅπως ἐπίσης τήν καταδίκη τῆς Ῥωσσίας στήν δήλωσιν τῶν G20
 .

Δήλωσε ὁ Ὑπουργός Ἐξωτερικῶν τῆς Ῥωσσίας κ. Σεργκέϊ Λαβρώφ

«Σε μεγάλο βαθμό λόγω μιας τέτοιας παγιωμένης θέσης του παγκόσμιου Νότου για την υπεράσπιση των νόμιμων συμφερόντων του, ήταν δυνατό να αποτραπεί η προσπάθεια της Δύσης να ουκρανοποιήσει ξανά ολόκληρη την ατζέντα εις βάρος της συζήτησης για επείγοντα καθήκοντα των αναπτυσσόμενων χωρών». είπε ο υπουργός μετά τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Νέο Δελχί.

Η Ρωσία δεν αναφέρεται σε καμία ρήτρα της τελικής δήλωσης της G20, πρόσθεσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.

Η Σύνοδος Κορυφής της G20 γίνεται επιτυχής καθώς η ομάδα υφίσταται εσωτερική μεταρρύθμιση

Η σύνοδος κορυφής των ηγετών της G20 στο Νέο Δελχί στέφθηκε με επιτυχία, ενώ η Ομάδα υφίσταται εσωτερική μεταρρύθμιση, δήλωσε την Κυριακή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

« Η σύνοδος κορυφής είναι μια άνευ όρων επιτυχία, για την ινδική προεδρία, για όλους μας. Η G20 υφίσταται μια εσωτερική μεταρρύθμιση. Αυτό αντικατοπτρίστηκε στη σημαντική ενεργοποίηση των μελών της G20 που εκπροσωπούν τον Παγκόσμιο Νότο» , δήλωσε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Σημείωσε επίσης ότι η σύνοδος κορυφής της G20 στην Ινδία θα δώσει θετική ώθηση στη μεταρρύθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου .

« Η Σύνοδος Κορυφής, φυσικά, θα δώσει μια πολύ σοβαρή ώθηση, μια θετική ώθηση στη μεταρρύθμιση τόσο του ΔΝΤ όσο και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», είπε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι εάν οι ποσοστώσεις και οι ψήφοι κατανεμηθούν δίκαια εντός του ΔΝΤ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χάσουν το δικαίωμα αρνησικυρίας τους.

Ο Λαβρόφ εξήρε επίσης το έργο της Ινδίας για την τελική δήλωση της G20.

Ἀπό : sputnikglobe.com

Η  δήλωση της G20 αποφεύγει την καταδίκη της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σχετικῶς μέ τόν Παγκόσμιο Νότο καί τήν σημαντικότητά του, διαβάζουμε πάλι τό θέμα μας : 

Πῶς ὁ «Παγκόσμιος Νότος» μπορεῖ νά βοηθήσῃ στήν ἀνατροπή τῆς παγκόσμιας τάξης πού ἡγεῖται ἡ Δύσις

Ένας ορισμός του «Αναπτυγμένου» Παγκόσμιου Βορρά έναντι του «Αναπτυσσόμενου» Παγκόσμιου Νότου από την Ανεξάρτητη Επιτροπή για Θέματα Διεθνούς Ανάπτυξης, υπό την προεδρία του πρώην καγκελάριου της Δυτικής Γερμανίας Willy Brandt. Περίπου τη δεκαετία του 1980 © Wikipedia / Jovan.gec)

Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου