Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Σχέδιο του Τελ Αβίβ [με ελληνική συναίνεση(;)] να γίνει η Ελλάς κέντρο υποδοχής Παλαιστινίων

ΠΡΙΝ ακόμη αρχίσει η χερσαία επίθεσις στην Γάζα και πριν καν υπάρξει θέμα ειρηνευτικών διαδικασιών μετά Παλαιστινίων και Ισραήλ, το τελευταίο ήδη καταστρώνει σχέδια για το πως θα μεταφέρει τους Παλαιστινίους από διάφορα μέρη της Γάζας εκτός των συνόρων του. Συμφώνως προς αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδος Calcalist, η κυβέρνησις Νετανιάχου σχεδιάζει να μεταφέρει διά της βίας χιλιάδες Παλαιστινίους μακριά από την Γάζα, και καταστρώνει σχέδια για εποικισμό της Λωρίδας. Πρόκειται για απόρρητο έγγραφο που προέρχεται από το γραφείο της υπουργού Πληροφοριών Gila Gamliel το οποίο περιγράφει λεπτομερώς το σχέδιο του Ισραήλ να διώξει τους Παλαιστινίους. Σε μία από τις προτάσεις του Υπουργείου Πληροφοριών εμπλέκεται και η χώρα μας, καθώς προτείνεται ως χώρα που θα μπορούσε να φιλοξενήσει χιλιάδες Άραβες!

Οι τρεις προτάσεις της υπουργού για την μεταπολεμική περίοδο έχει ως πρωτεύουσα λύση την μεταφορά των πολιτών της Γάζας στο Σινά. Ειδικώτερα, προτείνει να δημιουργηθεί ζώνη ελέγχου πλάτους πολλών χιλιομέτρων εντός της Αιγύπτου, νοτίως των συνόρων με το Ισραήλ, ώστε να μην μπορούν να επιστρέψουν οι εκδιωχθέντες. Επίσης, μέσω συνεργασίας, να επιτευχθεί συμφωνία με άλλες χώρες, ώστε να μπορούν να υποδεχθούν τους Παλαιστίνιους εκτοπισμένους από την Γάζα. Μεταξύ των χωρών αυτών είναι η Ελλάς, η Ισπανία, ο Καναδάς και ορισμένες χώρες της Βορείου Αφρικής. Το δημοσίευμα διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για επίσημο κυβερνητικό σχέδιο αλλά για προτάσεις της υπουργού. Παρά το γεγονός ότι το έγγραφο φέρει την σφραγίδα «άκρως απόρρητο», τελικώς έπεσε στα χέρια ενός κινήματος που είναι στα σκαριά και ονομάζεται «Στρατηγείο Εποικισμού – Λωρίδα της Γάζας», το οποίο, όπως μαρτυρεί το όνομά του, επιδιώκει να επιτρέψει τον οικισμό στην Λωρίδα της Γάζας.

Το έγγραφο της Gila Gamliel φαινομενικά εξετάζει τρεις εναλλακτικές λύσεις για την μεταπολεμική εποχή, αλλά η εναλλακτική «που θα αποφέρει θετικά και μακροπρόθεσμα στρατηγικά αποτελέσματα» είναι η μεταφορά των πολιτών της Γάζας στο Σινά. Η κίνησις περιλαμβάνει τρία στάδια: την ίδρυση πόλεων σκηνών στο Σινά νοτιοδυτικά της Λωρίδας της Γάζας, την δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για την βοήθεια των κατοίκων και τέλος την κατασκευή πόλεων στο βόρειο Σινά. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί νεκρή ζώνη πλάτους πολλών χιλιομέτρων εντός της Αιγύπτου, νοτίως των συνόρων με το Ισραήλ, ώστε οι Παλαιστίνιοι να μην μπορούν να επιστρέψουν στις περιοχές τους.

Το έγγραφο ήδη έχει προκαλέσει διεθνή κριτική, αλλά το υπουργείο Πληροφοριών επιμένει ότι η εν λόγω πρότασις είναι καλύτερη από άλλες επιλογές, επειδή οι μάχες μετά την εκκένωση των κατοίκων θα οδηγήσουν σε λιγώτερα θύματα. Επί πλέον, το έγγραφο υποστηρίζει ότι ήδη την παραμονή του πολέμου πολλοί κάτοικοι της Γάζας ζήτησαν να μεταναστεύσουν.

[iEpikaira: Περισσότερα και ΕΔΩ!]

Πηγή: estianews.gr


Πηγή: https://i-epikaira.blogspot.com/2023/10/blog-post_572.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου