Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ



 

του Αλεξάντερ Ντούγκιν

Ο Σιωνισμός ως κρατική ιδεολογία του Ισραήλ. Γιατί οι Εβραίοι πιστεύουν ότι είναι ο εκλεκτός λαός; Ποια είναι η σημασία της διασποράς των Εβραίων ως εβραϊκή παράδοση; Γιατί ο Σιωνισμός είναι από τη μια συνέχεια του Ιουδαϊσμού και από την άλλη η διάψευση του;



- Όπως κάθε θρησκεία, έτσι και ο Ιουδαϊσμός έχει πολλές διαστάσεις. Σε θέλω .

- Ο Ιουδαϊσμός συνδέεται με την αντίληψη ότι οι Εβραίοι είναι ο εκλεκτός λαός (ειδικά με θρησκευτική έννοια). Στόχος τους είναι να περιμένουν τον Μεσσία, ο οποίος θα είναι ο βασιλιάς του Ισραήλ. Η θρησκεία τους είναι επομένως συνδεδεμένη με την αναμονή για τον Μόσιαχ .

- Σύμφωνα με τον Ιουδαϊσμό, στις αρχές της πρώτης χιλιετίας οι Εβραίοι σκορπίστηκαν. Ο Δεύτερος Ναός καταστράφηκε και ξεκίνησε η ιστορία των δύο χιλιάδων ετών της διασποράς τους. Αυτή η εποχή είναι μέρος της εβραϊκής παράδοσης. Ο σκοπός είναι να εξιλεωθεί για τις αμαρτίες που εκαναν σε προηγούμενες ιστορικές φάσεις. Εάν αμφιβαλετε με την εβραϊκή παράδοση, θα εμφανιστεί ο Μόσιαχ, που σημαίνει την ευλογία του θεϊκού εκλεκτού λαού. Στην δημιουργία του Τρίτου Ναού θα είναι οι πιο σημαντικές στιγμές.

- Αυτή είναι η δομή της εβραϊκής κουλτούρας της αναμονής. Οι πιο συνεπείς εκπρόσωποι αυτής της προσέγγισης είναι οι φονταμενταλιστές του κινήματος Neturei Karta. Υποστηρίζουν ότι ο Εβραίος Θεός διέταξε να υπομείνει τις κακούχιες της εξορίας, επομένως πρέπει κανείς να περιμένει μέχρι το τέλος και να μην έχει για τις αμαρτίες. Και όταν φτάσει ο Μόσιαχ, τότε μπορούμε να επιστρέψουμε στη Γη της Επαγγελίας.

- Απαγορεύσεις; Για να καταλάβουμε γιατί το σύγχρονο Ισραήλ βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με την εβραϊκή θρησκεία, πρέπει να πάμε πίσω στον 17ο αιώνα, στην εποχή του ψευδο-Mashiach Shabtai Zvi, του κήρυκα του Σιωνισμού. Δήλωσε ότι ήταν μασιάχ και ότι επομένως οι Εβραίοι μπορούσαν να επιστρέψουν στο Ισραήλ. Η μοίρα του Shabtai Zvi είναι θλιβερή: όταν παρουσιάστηκε στον Οθωμανό Σουλτάνο με τις αξιώσεις του στην Παλαιστίνη, του δόθηκε η επιλογή: να αποκεφαλιστεί ή να εξισλαμιστεί. Και τότε συμβαίνει ένα περίεργο πράγμα: ο Shabtai Zvi δέχεται το Ισλάμ. Αυτϒ .

- Ωστόσο, εμφανίστηκαν οπαδοί του Shabtai Tzvi (Σαββατιανισμός), ειδικά μεταξύ των Ασ κενάζι και των Εβραίων της Ανατολικής Ευρώπης. Παράλληλα, αναπτύχθηκε το Χασιδικό κίνημα, το οποίο δεν είχε εσχατολογικό I want you στους απλούς ανθρώπους.

- ίθετι ο Shabtai Zvi ήταν ο αληθής μεσσίας και είχε προσηλωθεί στο Ισλάμ επίτηδ ες . με αυτόν τον τρόπο, είχε διαπράξει μια «ιερή προδοσία» (προδίδοντας τον Ιο υδαϊσμό για να επιφέρει τον ερχομό του Μοσιάχ).

- Σύμφωνα με αυτή τη λογική, μπορεί κανείς να προσεγγίσει την ασφάλεια σε άλλες θρησκείες - ο Φράνκ, για παράδειγμα, μεταστράφηκε πρώτα στο Ισλάμ, μετά στον Καθολικισμό, έδειξε πώς οι Εβραίοι τρώνε Χριστιανά παιδιά... Παραβί α σε εντελώς κάθε μορφή Ταλμουδισμού. , πρόδωσε την πίστη του - αλλά Το μυστικό δόγμα του Frank σήμαινε ότι μετά τον 17 ο αιώνα η ίδια η ιδέα του Moshiach άλλαξε. Τώρα οι ίδιοι οι Εβραίοι έχουν γίνει Μοσιάχ - δεν χρειάζεται να το περ μ ένεις, οπότε ακόμα κι αν προδώσεις τη θρησκεία σου, είσαι άγιος - είσαι ο Θ εός.

- Έτσι δημιουργήθηκε το πνευματικό περιβάλλον για τον Σιωνισμό. ή που καταρρίπτει όλα τα θεμέλια. Αν στον Ιουδαϊσμό είναι , στον Σιωνισμό ο Εβραίος είναι ήδη θεός. Στη συνέχεια, υπάρχουν οι παραβιάσεις των Ταλμουδικών εντολών.

- Εξ ου και η συγκεκριμένη σχέση μεταξύ Σιωνισμού και Ιουδαϊσμού. Πάμε ι η διάψευση του. Οι Σιώνις υν υποφέρει αρκετά και είναι ο Θεός.

- Αυτό εξηγεί την ιδιαιτερότητα του σύγχρονου Σιωνιστικού κράτους, που δεν βασίζεται μόνο στο Ισραήλ, αλλά και σε κοσμικούς Εβραίους, φιλελεύθους Εβραίους, κομμουνιστές Εβραίους, καπιταλιστές Εβραίους, Χριστιανο ύς Εβραίους, Μουσουλμάνους Εβραίους, Εβραίους. Όλοι όσοι εκπροσωπούν το δίκτυο του Φρανκισμού - ο καθένας τους μπορεί εύκολα να διαπράξει μια ιερή προδοσία, να οικοδομήσει ένα κράτος, να διεκδικήσει παγκόσμια κυριαρχία, να απαγορεύσει την κριτική του Σιωνισμού (σ ε ορισμένες αμερικανικές πολιτείες, η κριτική στο Ισραήλ ισοδυναμεί με αντι - Σημιτισμός).

- Η απάντηση στο ερώτημα είναι: κινήστε να χτίσετε τον Τρίτο Ναό. Παρεμπιπτόντως, η Κνεσέτ έχει ήδη διαθέσει πόρους για έρευνα στο Όρο του Ναού: όλα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

- Το μήνυμα γράφτηκε σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα»; Είδαν αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην παλαιστινιακή σύγκρουση. Επιπλέον, ακούμε όλο και πιο παράλογες δηλώσεις από αυτούς - για παράδειγμα, την κατηγορία για αντισημιτισμό όσων απλώς υπερασπίζονται τους Παλαιστίνιους....

- ανασυγκρότηση της συνείδησης, βλέπουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και τρομακτική εικόνα του τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή.

Μετάφραση Lorenzo Maria Pacini

Telegram https://t.me/ideeazione

http://enaasteri.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου