Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Τό πρῶτο βῆμα γιά ἀπαγόρευσιν τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας στήν Οὐκρανία ἔγινε !

Μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη απαγόρευση για το κύριο θρησκευτικό σώμα της Ουκρανίας, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (UOC) , μόλις πέρασε από την ψηφοφορία του πρώτου γύρου των βουλευτών, επειδή η εκκλησία διατηρεί δεσμούς με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία με κέντρο τη Μόσχα.


Έρχεται αφότου οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας διεξήγαγαν αρκετές επιδρομές σε ορθόδοξα μοναστήρια και εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης μονής Λαύρας του Κιέβου Pechersk. ( Πελασγ.  ἔχομε ἀναφερθεῖ σχετικῶς παλαιότερα ἐδῶ,ἐδῶ, κι᾿ἐδῶ

"Το σχέδιο νόμου με αριθμό 8371 για την απαγόρευση των θρησκευτικών οργανώσεων που συνδέονται με τη Ρωσική Ομοσπονδία εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση", ανακοίνωσε ο νομοθέτης Yaroslav Zhelezniak , αφού πέρασε με υπέρ 267 και κατά 15.

Η UOC κατηγόρησε την κίνηση αυτή που απαγόρευσε νομικά ως σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών που παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα . 

Αλλά μια άλλη βουλευτής, η Inna Sovsun, όπως αναφέρθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι την αποκάλεσε «ιστορική απόφαση» - εξηγώντας το σκεπτικό της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου ως εξής: «Για να νικήσουμε τον επιτιθέμενο, πρέπει να σκεφτόμαστε ασύμμετρα και να μην αφήνουμε περιθώρια στη Ρωσία, να μας βλάψει».

Καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου, οι αξιωματούχοι του Ζελένσκι ισχυρίστηκαν -χωρίς στοιχεία- ότι ιερείς και επίσκοποι της UOC μερικές φορές είναι διευκολυντές των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και έχουν απόψεις υπέρ του Πούτιν.

Η UOC απάντησε: «Αναμφίβολα, η έγκριση αυτού του σχεδίου νόμου θα δείξει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες, για τις οποίες αγωνίζεται και το κράτος μας, χάνουν το νόημά τους». Το UOC επιβεβαίωσε ότι λαμβάνει μέτρα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του στα δικαστήρια :

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (UOC) ανακοίνωσε τον διορισμό του διεθνούς δικηγόρου Robert Amsterdam του Amsterdam & Partners LLP για να βοηθήσει τη διεθνή απάντηση στις κλιμακούμενες επιθέσεις από την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

..."Η προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας όλων των Ουκρανών είναι απαραίτητη για τη συνεχή υποστήριξη προς την Ουκρανία τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και σε βασικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες", δήλωσε το Άμστερνταμ. «Το σχέδιο νόμου 8371 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω, μια παραβίαση των διεθνών νομικών δεσμεύσεων της Ουκρανίας και του συντάγματος της χώρας».

Το Άμστερνταμ συνέχισε: «Σε αντίθεση με την προπαγάνδα της ουκρανικής κυβέρνησης, η UOC είναι μια ανεξάρτητη εκκλησία αντίθετα γινόμαστε μάρτυρες καθαρής πολιτικής δίωξης και οπορτουνισμού, που δεν έχει καμία σχέση με την εθνική ασφάλεια της Ουκρανίας ».

Σε ορισμένες πρόσφατες περιπτώσεις, μέλη Ορθόδοξων κληρικών έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση ή έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό ή παρενοχλήσεις από όχλους ακροδεξιών Ουκρανών εθνικιστών, απλώς και μόνο για έκκληση για ειρήνη μεταξύ των δύο  χωρών . 


Εάν πραγματοποιηθεί αυτή η νέα κίνηση για την επιβολή απόλυτης απαγόρευσης στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, αυτό σημαίνει ότι οι κατασχέσεις εκκλησιών και οι συλλήψεις κληρικών από το κράτος θα αυξηθούν, καθώς ο Ζελένσκι διεξάγει τώρα πόλεμο όχι μόνο στους Ρώσους, αλλά και στους Ορθόδοξους Χριστιανούς εντός της ίδιας της Ουκρανίας
.

ἀπό : zerohedgecom


Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου