Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Ραδιουργίες Ράμα, για να εξαφανίσει τον Μπελέρη

 

Δεν Εχουν τέλος οι ραδιουργίες του Έντι Ράμα, προκειμένου να «εξαφανίσει» από το προσκήνιο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, κ. Φρέντη Μπελέρη. Ο Αλβανός Πρωθυπουργός προσποιείται ότι θέλει να εφαρμόσει το γράμμα του νόμου, αλλά στην ουσία ωθεί σε απομάκρυνση τον νυν δήμαρχο, που είναι ο ηττημένος των δημοτικών εκλογών, για να τοποθετήσει έναν δικό του αχυράνθρωπο. Αρχικώς έγινε γνωστό ότι ο υπηρεσιακός δήμαρχος Χειμάρρας, κ. Γκεόργι Γκόρος, υπέβαλε την παραίτησή του, για να ανοίξει ο δρόμος στο να τοποθετήσει ο Ράμα κάποιον από τους «δικούς του». Μετά από λίγες ώρες και ενώ τα αλβανικά ΜΜΕ είχαν σπεύσει να μεταδώσουν την έκτακτο είδηση, έγινε γνωστό ότι ο Γκόρος δεν έχει υποβάλει την παραίτησή του! Ο αδελφός του κ. Φρέντη Μπελέρη, Λεονάρδος, είπε ότι ο Έντι Ράμα δεν θέλει να χάσει τον δήμο, καθώς θα απεκαλύπτοντο ατασθαλίες, μεταξύ των οποίων πλαστογραφίες με τα οικόπεδα, και επανέλαβε την πρόταση του αδελφού του, πως, αν δεν είναι ο ίδιος ο εκλεγμένος δήμαρχος, τότε προσωρινώς θα πρέπει να αναλάβει κάποιος άλλος από την παράταξή του. Το ενδεχόμενο, όμως, αυτό έχει την σθεναρά αντίθεση των Τιράνων, που θέλουν τον πλήρη έλεγχο της παραθαλασσίου περιοχής.
«Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του σχεδίου του Ράμα, που δεν είναι άλλο από τον διορισμό ενός δημάρχου, λύση που δεν νομιμοποιείται ούτε από το Σύνταγμα της Αλβανίας» κατήγγειλε ο βουλευτής κ. Βαγγέλης Ντούλες. Ο Ράμα εδήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο κ. Μπελέρης δεν μπορεί να ορκισθεί δήμαρχος, εάν δεν απαλλαγεί αμετακλήτως από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Ο συνήγορος του φυλακισμένου εκλεγμένου δημάρχου είχε τονίσει ότι αυτό που ζητεί ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, «ούτε η απόφαση του δικαστηρίου το λέει, ούτε οι διεθνείς συμβάσεις, ούτε πουθενά δεν υπάρχει γραμμένο».
«Εδώ υπάρχει μια ωμή παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας» προσέθεσε και διηυκρίνισε ότι «ο νόμος δεν του απαγορεύει να ορκιστεί, από τη στιγμή που δεν έχει στερηθεί από τον Μπελέρη το δικαίωμα του εκλέγεσθαι». Ο δε κ. Μπελέρης, σχολιάζοντας όλα τα ευτράπελα, είπε μέσα από την φυλακή: «Καλωσορίζω τα σημαντικά βήματα του Έντι Ράμα προς την πραγματικότητα. Είναι, όμως, μισό βήμα σε σχέση με αυτά που πρέπει να κάνει άμεσα. Πληροφορούμαι ότι αναζητεί να τοποθετήσει εκείνος κάποιον άλλο ως μεταβατικό δήμαρχο. Ανέφερε, μάλιστα, στην ανάρτησή του ότι θα ακολουθήσει τις “καλύτερες ευρωπαικές πρακτικές”».
Έστειλε μήνυμα στην Κυβέρνηση των Τιράνων ότι όποιος αναλάβει προσωρινά δήμαρχος μέχρι την αποφυλάκισή του και την ορκωμοσία, «πρέπει να είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από την δημοτική παράταξη με την οποία κερδίσαμε τις δημοτικές εκλογές του Μαίου 2023. Δεν πρέπει να είναι άσχετος με την ψήφο του λαού της Χειμάρρας κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι από άλλη περιοχή εκτός του δήμου της Χειμάρρας». Δεν παρέλειψε, βεβαίως, να επισημάνει ο κ. Μπελέρης, ότι η όποια προσπάθεια του Ράμα να «φυτέψει» κάποιον εκλεκτό μακρυά από τις επιλογές του λαού, «είναι αντίθετη προς τις δημοκρατικές αρχές και από την ρίζα της λανθασμένη».
Τέλος, διερωτάται πως είναι δυνατόν τουλάχιστον 10 ημέρες μετά την έκδοση της αποφάσεως του δικαστηρίου για την ειδική άδεια που ζητεί, οι δικηγόροι του να μην έχουν λάβει την απόφαση, αλλά ο Ράμα, ως εκπρόσωπος Τύπου του δικαστηρίου, δημοσιοποίησε την απόφαση. «Πως βρήκε ο Ράμα την απόφαση, ενώ δεν είναι διάδικος στην δίκη; Πήγε ο “αμερόληπτος” δικαστής στον Ράμα και του έδωσε την απόφαση;» κατέληξε ο προφυλακισμένος δήμαρχος.
Πηγή: estianews.gr
Πηγή: https://i-epikaira.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου