Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Yeni Safak: «Το προδοτικό σχέδιο ‘Κύπρος’ του Ισραήλ βρίσκεται σε ισχύ – Στόχος η Τουρκία;»

  


«Ενώ το τρομοκρατικό κράτος Ισραήλ συνεχίζει την κατοχή και τις σφαγές του στη Γάζα χωρίς διακοπή, έχει επίσης επιταχύνει τα σχέδιά του να χωρίσει την πλήρως αποκλεισμένη περιοχή από την Παλαιστίνη», γράφει η τουρκική ‘Yeni Safak’. Το Ισραήλ, που στοχεύει να διακόψει όλες τις συνδέσεις με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ετοιμάζεται να συναντηθεί με την κυβέρνηση της Κύπρου για να συζητήσει τη δημιουργία ενός project θαλάσσιας διαδρομής με το όνομα του «λεγόμενου ανθρωπιστικού διαδρόμου» που θα επιτρέψει την παροχή βοήθειας που χρειάζεται η Γάζα μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το κριάρι του προδοτικού σχεδίου, το οποίο φαινομενικά χρησιμοποιεί τη δικαιολογία της «βοήθειας στη Γάζα», αλλά στην πραγματικότητα στοχεύει να αποσχιστεί από την Παλαιστίνη, θα είναι το λιμάνι της Λάρνακας, υπό τον έλεγχο της ελληνικής διοίκησης.
Το σχέδιο «θαλάσσιου διαδρόμου» μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ στοχεύει επίσης να διακόψει τη βοήθεια και την υποστήριξη της Τουρκίας στη Γάζα, όπως σημειώνεται.
Συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα:
Ενώ το δολοφονικό Ισραήλ σκοτώνει βάναυσα δεκάδες χιλιάδες αθώους Παλαιστινίους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, με βόμβες κάθε μέρα και κάθε στιγμή, χρησιμοποιεί επίσης κάθε μέσο για να επιτύχει τους προδοτικούς στόχους του στο διπλωματικό τραπέζι.
Ο Νετανιάχου, ο χασάπης της Γάζας, που θέλει να διακόψει όλες τις συνδέσεις της Λωρίδας της Γάζας, την οποία κατέστρεψε, με τη Δυτική Όχθη, έχει θέσει σε εφαρμογή το «σχέδιο by-pass».
Η συνάντηση των υπουργών Ισραήλ και Κυπριακής Δημοκρατίας



Στο πλαίσιο αυτό, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν και ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κόμπος συζήτησαν τον περασμένο μήνα τη δημιουργία θαλάσσιου δρόμου με το όνομα του «αποκαλούμενου ανθρωπιστικού διαδρόμου» που θα επέτρεπε την παροχή βοήθειας που χρειάζεται η Γάζα μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αναφέρθηκε ότι η πρόταση προωθήθηκε από την Κύπρο και οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συγκροτηθούν ομάδες εργασίας για τον «λεγόμενο διάδρομο».
Κύρια ατζέντα της επίσκεψης: Το σχέδιο του ύπουλου θαλάσσιου διαδρόμου
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί εκ νέου με αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας για να συζητήσουν το προδοτικό σχέδιο θαλάσσιου διαδρόμου.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνο Κόμπο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο.
Αναφέρθηκε ότι το κύριο θέμα της ατζέντας της επίσκεψης ήταν «το άνοιγμα θαλάσσιου διαδρόμου από την Κυπριακή Δημοκρατία προς τη Λωρίδα της Γάζας».
Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε στη διάσκεψη ανθρωπιστικής βοήθειας που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, την πρωτεύουσα της Γαλλίας, τον Νοέμβριο ότι θα δημιουργηθεί ένας θαλάσσιος διάδρομος για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από τη νήσο Κύπρο στη Γάζα δια θαλάσσης.
Θα χωρίσει εντελώς τη Γάζα από την Παλαιστίνη
 
 
Το λιμάνι της Λάρνακας, υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα είναι το κριάρι του σχεδίου, το οποίο φαινομενικά χρησιμοποιεί τη δικαιολογία της «βοήθειας» στη Γάζα, αλλά στην πραγματικότητα στοχεύει στον διαχωρισμό της από την Παλαιστίνη.
Σύμφωνα με το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι, όλες οι ανθρωπιστικές ανάγκες όπως νερό, τρόφιμα και φάρμακα που πρέπει να μεταφερθούν στη Γάζα σχεδιάζεται να συγκεντρωθούν σε ειδική ζώνη που θα δημιουργηθεί στο λιμάνι και να μεταφερθούν στη Γάζα αφού περάσουν από τον έλεγχο του Ισραηλινοί αξιωματούχοι. Είναι άγνωστο πού θα ελλιμενίσουν στη Λωρίδα της Γάζας τα πλοία που μεταφέρουν προϊόντα που θα σταλούν δια θαλάσσης. Για τον σκοπό αυτό αναφέρεται ότι συζητούνται τύποι όπως η κατασκευή ενός μικρού λιμανιού υπό τον έλεγχο της κατοχικής δύναμης ή η αποστολή του στο λιμάνι El-Arish της Αιγύπτου και από εκεί η παροχή πρόσβασης στη Γάζα μέσω της πύλης πρόνοιας μέσω ξηράς.
Στόχος είναι να τεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση
Η Τουρκία, η οποία έδωσε την πιο έντονη αντίδραση στις επιθέσεις της κατοχικής δύναμης που στόχευαν τη Γάζα με το προδοτικό σχέδιο του «θαλάσσιου διαδρόμου» μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ, επανέλαβε τη διπλωματική, πολιτική και οικονομική υποστήριξή της στην παλαιστινιακή υπόθεση με κάθε ευκαιρία και επιτάχυνε την ανθρωπιστική της βοήθεια μετά τις 7 Οκτωβρίου. Τώρα θέλουν επίσης να περικόψουν τη βοήθεια και τη στήριξη της στους Παλαιστίνιους
Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ, η Αγγλία και η Γερμανία έδωσαν στην Κυπριακή Δημοκρατία έναν ιδιαίτερο ρόλο για να συνδεθεί με το Ισραήλ. Φαίνεται ότι οι τρεις χώρες έχουν αναθέσει την κυπριακή κυβέρνηση ως φυλάκιο του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο, καταλήγει το δημοσίευμα.
Yeni Şafak

The Hellenic Information Team

Πηγή: https://i-epikaira.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου