Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Ὁ Ἔλον Μάσκ πηγαίνει στήν Κανόσσα ( μἐρος α΄)


Γράφει ὁ Ron Unz

 Αν και άγνωστος σε όλους σχεδόν τους σημερινούς Αμερικανούς, ο αυτοκράτορας Ερρίκος Δ' ήταν ένας από τους ισχυρότερους Ευρωπαίους μονάρχες της εποχής του. Κάτω από την εικοσαετή βασιλεία του, η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Μεσαίωνα κυβερνούσε τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, μεγάλο μέρος της Ιταλίας και άλλες σημαντικές χώρες, με πολλούς να τον θεωρούν κληρονόμο του θρυλικού Καρλομάγνου.

Με την αλαζονεία που προερχόταν από την κατοχή τόσο τεράστιας προσωρινής δύναμης και τη διοίκηση μεγάλων στρατών, αμφισβήτησε την εξουσία του Πάπα Γρηγορίου Ζ' , αλλά ο Ποντίφικας γρήγορα τον ταπείνωσε, αφορίζοντας τον από την Καθολική Εκκλησία και δηλώνοντας ότι οι ισχυροί φεουδάρχες του Ερρίκου δεν του οφείλουν πλέον καμμία πίστη. 

Ο Ερρίκος Δ΄ και ο Πάπας Γρηγόριος Ζ΄ στην Κανόσσα το 1077, όπως αποδόθηκε ζωγραφικά από τον Κάρλο Εμανουέλ...ἐδῶ

Αντιμέτωπος με την αναμφισβήτητη  προοπτική ότι θα μπορούσε να χάσει τον θρόνο του, ο αυτοκράτορας ταξίδεψε στην Κανόσσα με την ελπίδα να δει τον Άγιο Πατέρα και να κερδίσει τη συγχώρεση του και μετά περίμενε τρεις μέρες έξω από τα τείχη του κάστρου παρά το τσουχτερό κρύο, ντυμένος με ένα άβολο τρίχινο πουκάμισο, και σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες χωρίς παπούτσια παπούτσια στο παγωμένο χιόνι. Ο Πάπας του επέτρεψε τελικά να εισέλθει και του παραχώρησε ακρόαση, στη συνέχεια δέχτηκε τη συνθηκολόγηση του και έκανε άρση της θρησκευτικής ποινής που είχε επιβληθεί. Στους μετέπειτα αιώνες από εκείνο το περίφημο περιστατικό, η φράση «πηγαίνω στην Κανόσσα» σήμαινε την παράδοση μιας περήφανης, ισχυρής προσωπικότητας που μετανοεί και εκλιπαρεί για συγχώρεση, υποταγμένη στις δυνάμεις που τον ταπείνωσαν.

Δεδομένης αυτής της ιστορίας, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η φράση κυκλοφόρησε ευρέως πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο Έλον Μασκ ταξίδεψε στο Άουσβιτς για να προσφέρει την άθλια υποταγή του στην εβραϊκή εξουσία, φορώντας ένα σκουφάκι , υποσχόμενος να ξεριζώσει τον «αντισημιτισμό» στην πλατφόρμα που ελέγχει και μάλιστα δηλώνοντας ότι θεωρούσε τον εαυτό του ως «επίδοξο Εβραίο».

Μετά την επίσκεψη στο Άουσβιτς, ο Έλον Μασκ λέει ότι ο Χ θα μπορούσε να είχε σώσει Εβραίους από το Ολοκαύτωμα «Τα δύο τρίτα των φίλων μου είναι Εβραίοι», είπε ο Μασκ σε έναν επιδοκιμαστικό Μπεν Σαπίρο. «Είμαι σαν Εβραίος από τις σχέσεις μου – είμαι επίδοξος Εβραίος». ( Φιλοξενούμενος τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑβραϊκῆς Ἕνωσης. Τήν "εβραϊκή φωνή της Ευρώπης" ὅπως τήν λένε στήν πρώτη σελίδα τοῦ ἱστοχώρου τους ὅπου παίζει τό βίντεο μέ τόν Χίτλερ καί τά στρατόπεδα συγκεντρώσεως τοῦ Β΄Π.Π.  Προβάλλουν τήν γενοκτονία τους ἀλλά κλείνουν μάτια,αὐτιά καί στόμα γιά τήν γενοκτονία πού συντελοῦν ἐδῶ καί δεκάδες χρόνια στά χώματα τῆς Παλαιστίνης  μέ ἀποκορύφωμα ὅσα κάνουν σήμερα στήν Γάζα...) 

Οι δύο πιο ισχυρές και ισχυρότερες προσωπικότητες στον σημερινό κόσμο είναι σίγουρα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Αλλά νομίζω ότι μπορεί να γίνει μια λογική υπόθεση ότι ο Elon Musk θα πρέπει να τοποθετηθεί τρίτος σε αυτήν την παγκόσμια λίστα.

Η σημερινή μας δυτική εποχή κυριαρχείται από ολιγαρχικό πλούτο και ο Μασκ κατατάσσεται ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για μεγάλο μέρος των τελευταίων ετών. Η βιομηχανία τεχνολογίας έχει τεράστιο κύρος και επιρροή και ο Μασκ είναι ο ιδιοκτήτης της Tesla, της πρωτοποριακής εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων, της οποίας η αγοραία αξία είναι μεγαλύτερη από αυτή των πέντε επόμενων εταιρειών αυτοκινήτων στον κόσμο μαζί. Η πολύ καινοτόμος εταιρεία πυραύλων του SpaceX έχει γίνει ο κεντρικός πυλώνας ολόκληρου του διαστημικού προγράμματος της Δύσης, ζωτικής σημασίας για την αμερικανική εθνική ασφάλεια, ενώ η εξίσου καινοτόμος δορυφορική εταιρεία Starlink έχει αποδειχθεί απολύτως ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία στον υποστηριζόμενο από το ΝΑΤΟ πόλεμο της με τη Ρωσία, εμπνέοντας μιμητές στο Κίνα και άλλες χώρες. Πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, ο Μασκ αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια και πήρε την εταιρεία ιδιωτική, δίνοντάς του μια αυτοκρατορία πολυμέσων πολύ μεγαλύτερη από αυτή οποιουδήποτε αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου και ίσως τόσο ισχυρή όσο τα περισσότερα από αυτά μαζί. Εν τω μεταξύ, οι δικοί του 170 εκατομμύρια ακόλουθοι στο Twitter του παρέχουν ένα προσωπικό τηλεβόα που θα ζήλευε οποιοσδήποτε Αμερικανός πρόεδρος ή κορυφαία διασημότητα του Χόλιγουντ.

Ποια άλλη παγκόσμια φιγούρα θα μπορούσε να ταιριάξει με τον Μασκ σε τέτοια παγκόσμια δύναμη και επιρροή; Ο Πρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν είναι ηλικιωμένος και ξεμωραμένος και ευρέως περιφρονημένος, μια φιγούρα του σε στύλ Μπρέζνιεφ στις τελευταίες ημέρες της παρακμής της ΕΣΣΔ και προφανώς κάποιος που ελέγχεται απόλυτα από τους αγχωμένους βοηθούς του. Παρόλο που ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ο βέβαιος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία του 2024 και έχει περισσότερες πιθανότητες να ανακαταλάβει τον Λευκό Οίκο, αντιμετωπίζει 91 κατηγορίες κακουργήματος στο δικαστήριο και τον απεχθάνεται σχεδόν ο μισός αμερικανικός πληθυσμός, συμπεριλαμβανομένης της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελίτ των ΗΠΑ. Η πιθανή νίκη του αυτόν τον Νοέμβριο θα οφειλόταν σχεδόν εξ ολοκλήρου στη μη δημοτικότητα του Μπάιντεν. Πράγματι, δεδομένης μιας τέτοιας έκδηλης αδυναμίας στην κορυφή της αμερικανικής πολιτικής ιεραρχίας, ορισμένοι οξυδερκείς παρατηρητές υποστήριξαν ότι ο Ισραηλινός Πρόεδρος Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει πιθανώς μεγαλύτερη επιρροή στο δικό μας Κογκρέσο από τον Μπάιντεν ή τον Τραμπ. αλλά στη χώρα του, η υποστήριξη του Νετανιάχου είναι 15% και αντιμετωπίζει μια θάλασσα από κατηγορίες διαφθοράς, επομένως μπορεί εύκολα να τερματίσει τη ζωή του σε ένα κελί φυλακής.

Στη βαθιά πολωμένη κοινωνία μας, σχεδόν όλοι οι άλλοι πολιτικοί μας θαυμάζονται από μικρούς αφοσιωμένους ακόλουθους, αλλά συνήθως περιφρονούνται από πολλούς, πολλούς περισσότερους, και δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν ιδιώτη που να μπορεί να ανταποκρίνεται στον πλούτο, το τεχνολογικό κύρος και την εμβέλεια των μέσων ενημέρωσης του Μασκ.

Εν τω μεταξύ, οι παραδοσιακές πνευματικές αυθεντίες έχουν περιοριστεί σε απλές σκιές των προκατόχων τους. Πριν από περίπου εννιακόσια χρόνια, ο Πάπας Γρηγόριος Ζ' ταπείνωσε έναν Γερμανό αυτοκράτορα και ακόμη και πριν από μια ή δύο γενιές, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' είχε μεγάλη διεθνή εξουσία, αλλά σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος έχει μόνο ένα μικρό κομμάτι τέτοιας επιρροής και κανένας άλλος θρησκευτικός ηγέτης με μεγαλύτερο βάρος δεν μου έρχεται στο μυαλό. Ίσως λοιπόν από προεπιλογή, νομίζω ότι ο Μασκ είναι η πιο ισχυρή φιγούρα στον δυτικό κόσμο και η προθυμία του να ταπεινωθεί ενώπιον φιλοϊσραηλινών Εβραίων στο Άουσβιτς εν μέσω της συνεχιζόμενης σφαγής στη Γάζα  παρέχει μια εντυπωσιακή ένδειξη της πραγματικής ισορροπίας της κοσμικής και πνευματικής δύναμης στον σημερινό Δυτικό κόσμο, ενώ παράλληλα δείχνει ποια ομάδα διοικεί την τελευταία [δυτικό κόσμο].

Μόλις λίγους μήνες νωρίτερα, ο Μασκ είχε φτάσει ψηλά, έχοντας διαλύσει επιτυχώς το μεγάλο τμήμα λογοκρισίας του Twitter, παρόλο που έδωσε αμνηστία στις περισσότερες απαγορευμένες φωνές των προηγούμενων χρόνων, κυρίως συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Υπό την καθοδήγησή του, απόρρητα έγγραφα παρασχέθηκαν στον Matt Taibbi και σε άλλους ερευνητές δημοσιογράφους που παρήγαγαν αποκαλύψεις-βόμβες για έναν κακόβουλο κυβερνητικό ρόλο στην ενορχήστρωση της λογοκρισίας στο Twitter. Η νέα εκπομπή συνεντεύξεων του Τάκερ Κάρλσον με βάση το Twitter είχε συγκεντρώσει τεράστιες τηλεθεάσεις, με τη συνέντευξή του στον Τραμπ τον Αύγουστο να ξεπερνά την τηλεθέαση των επίσημων συζητήσεων για την Προεδρία των Ρεπουμπλικανών το 2024 που προβλήθηκαν στην τηλεόραση. Ο Μασκ φαινόταν να ανασταίνει με επιτυχία το παλιό μότο του Twitter ότι αντιπροσώπευε «την πτέρυγα της ελευθερίας του λόγου του κόμματος της ελευθερίας του λόγου».

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι προφανώς είχε ξεπεράσει την πρόκληση της πολύ τρομερής ADL, η οποία για δεκαετίες είχε τρομοκρατήσει τόσους πολλούς από τους ισχυρούς. Όταν αυτή η " φόβος καί τρόμος" οργάνωση λογοκρισίας τον κατηγόρησε ότι επέτρεψε στον «αντισημιτισμό» και τον «ρατσισμό» να ευδοκιμούν στην πλατφόρμα του και προσπάθησε να εκφοβίσει τους διαφημιστές του, ο Μασκ απείλησε να τους μηνύσει για παρεμβολές στις επιχειρήσεις, στρέφοντας το όπλο του "νόμου" εναντίον ενός από τους πιο παραγωγικούς φορείς του, ακόμα και όταν η ετικέτα  #BanTheADL έγινε viral στο Twitter

Το ADL είχε οικονομικά περιουσιακά στοιχεία 500 εκατομμυρίων δολαρίων και τεράστια επιρροή στα μέσα ενημέρωσης, αλλά για πρώτη φορά οι ηγέτες του συνειδητοποίησαν ότι αντιμετώπιζαν έναν αντίπαλο που τους ξεπερνούσε πολύ σε τέτοιους πόρους και φοβούμενοι τον κίνδυνο μιας νομικής κρίσης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι ηγέτες του εγκατέλειψαν γρήγορα τις επιθέσεις τους εναντίον του Μασκ και του Twitter.

Ωστόσο, οι ξαφνικές, απροσδόκητες επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου άλλαξαν τα πάντα. Πάνω από χίλιοι Ισραηλινοί πέθαναν και η οργή και η ταραχή των Εβραίων ακτιβιστών στην Αμερική έφτασε σε ένα άνευ προηγουμένου πυρετό. Σύντομα το Ισραήλ άρχισε έναν ανελέητο βομβαρδισμό της Γάζας ως αντίποινα, σκοτώνοντας τελικά δεκάδες χιλιάδες αβοήθητους αμάχους, και αυτές οι φρικτές σκηνές θανάτου και καταστροφής έφτασαν σε ολόκληρο τον κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρακάμπτοντας τους παραδοσιακούς φιλο-ισραηλινούς φύλακες που έλεγχαν τη δυτική τηλεόραση και τις εφημερίδες . Ως αποτέλεσμα, οι δημοσκοπήσεις αποκάλυψαν συγκλονιστικά ότι οι νεότεροι Αμερικανοί - των οποίων οι πληροφορίες για τα παγκόσμια γεγονότα προέρχονταν από το Διαδίκτυο - ήταν αρκετά ομοιόμορφα κατανεμημένοι μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ή ακόμη και στην πραγματικότητα ευνοούσαν τη δεύτερη. Έτσι, οι εβραϊκές και φιλοϊσραηλινές οργανώσεις ξεκίνησαν μια ολοκληρωτική κινητοποίηση για να καταστείλουν τέτοιο «αντισιμητικό» υλικό.

Πόλεις και πανεπιστημιουπόλεις σε όλο τον δυτικό κόσμο είδαν μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στην τηλεοπτική σφαγή γυναικών και παιδιών από το Ισραήλ, με τους μουσουλμάνους μετανάστες να γίνονται φυσικά ένα σημαντικό στοιχείο αυτών, προκαλώντας τους Εβραίους ακτιβιστές να καταγγείλουν σκληρά αυτές τις ομάδες ως «αντισημιτικές». Για γενιές, οι Εβραίοι υποστήριζαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία τους μη Ευρωπαίους μετανάστες, ενώ επαινούσαν και προωθούσαν ευρέως όλες τις επιθέσεις από μη λευκούς εναντίον της λευκής εθνικής κοινωνίας. Πιο πρόσφατα ήταν οι κύριοι υποστηρικτές των μαζικών διαδηλώσεων του 2020 Black Lives Matter, που πυροδοτήθηκαν όταν ένας μαύρος ισόβιος εγκληματίας πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία. Αλλά με το «εβραϊκό προνόμιο» και το «ισραηλινό προνόμιο» να υφίστανται τώρα ξαφνικά μια τέτοια εχθρική κριτική, οι εβραϊκές ομάδες στράφηκαν και απαίτησαν απόλυτη λογοκρισία και καταστολή. Οι ακροδεξιοί κατά των μεταναστών υπογράμμισαν αυτή την υποκρισία στις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα μέσα Νοεμβρίου ένα τέτοιο tweet τράβηξε την προσοχή του Μασκ, ωθώντας τον να το υποστηρίξει: «Είπατε την αλήθεια», έγραψε.

« Ἐν τἀξει. Οι εβραϊκές κοινότητες προωθούν ακριβώς το είδος του διαλεκτικού μίσους εναντίον των λευκών που ισχυρίζονται ότι θέλουν οι άνθρωποι να σταματήσουν να χρησιμοποιούν εναντίον τους. Είμαι βαθιά αδιάφορος να δώσω και την παραμικρή βαρύτητα τώρα για τους δυτικούς εβραϊκούς πληθυσμούς που έρχονται στην ενοχλητική συνειδητοποίηση ότι αυτές οι ορδές των μειονοτήτων των οποίων την πλημμύρα υποστηρίζουν, για την τη χώρα τους δεν τους αρέσουν και πολύ. Αν θες να σου πω την αλήθεια κατάμουτρα, να τη.» 

Αυτές οι απλές έξι λέξεις μάλλον χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα για να πληκτρολογήσει ο Musk, αλλά μπορεί να άλλαξαν την τροχιά της αμερικανικής ιστορίας. Σχεδόν αμέσως, κύματα Εβραίων και φιλο-ισραηλινών ακτιβιστών συρρέουν για να τον καταγγείλουν και πολλές κορυφαίες εταιρείες απέσυραν τις διαφημίσεις τους από το Twitter , απειλώντας την οικονομική του βιωσιμότητα. Αντιμέτωπος με μια τέτοια τεράστια αντίδραση, ο Μασκ ταξίδεψε στο εξωτερικό για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ , δεσμευόμενος να καταπολεμήσει τον «αντισημιτισμό». Στην ίδια επίσκεψη, πόζαρε επίσης για μια φωτογραφία με τον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κοιτάζοντας επίσημα μια άδεια κούνια, η οποία πιθανώς συμβόλιζε τα σαράντα Ισραηλινά μωρά που φέρεται να αποκεφαλίστηκαν από τη Χαμάς , μια από τις πολλές εξωφρενικές φρικαλεότητες που προωθούνται από το Ισραήλ και τους ανέντιμους προπαγανδιστές του.


Στα χρόνια μετά την αναπάντεχη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, οι δεξιοί είχαν λογοκριθεί σε πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι προοδευτικοί ήταν ελεύθεροι να ξεσαλώνουν, αλλά τώρα οι τελευταίοι άρχισαν να έχουν την ίδια μοίρα επειδή επέκριναν τις σφαγές του Ισραήλ. Από τα πρώτα χρόνια του εικοστού αιώνα, το κυβερνών κόμμα Likud του Ισραήλ και ο προκάτοχός του Irgun χρησιμοποιούσαν πάντα το σύνθημα «Από τον Ποταμό στη Θάλασσα», υποσχόμενοι ένα Μεγάλο Ισραήλ υπό τον πλήρη έλεγχο και την κυριαρχία των Εβραίων. Αλλά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι αντισιωνιστές προοδευτικοί είχαν ασπαστεί τα ίδια λόγια, υποστηρίζοντας ένα ενιαίο κοσμικό δημοκρατικό κράτος με ίσα δικαιώματα για Εβραίους και Παλαιστίνιους. Ο Μασκ δήλωσε τώρα αυτή τη φράση «γενοκτονία» και προειδοποίησε ότι θα προκαλούσε άμεση απαγόρευση από το Twitter , ακόμη και όταν ο Νετανιάχου συνέχιζε να τη χρησιμοποιεί δημόσια με την αρχική του εβραϊκή-υπεραριστοκρατική σημασία.

«...ἐδῶ καί 30 χρόνια εἶμαι πολύ συνεπής καί λέω κάτι πολύ ἁπλό : αὐτή ἡ σύγκρουσις δέν ἀφορᾷ τήν ἔλλειψη Παλαιστινιακοῦ κράτους ἀλλά τήν ὕπαρξιν τοῦ κράτους τοῦ ἑβραϊκοῦ σέ κάθε τομέα. Γιά κάθε περιοχή πού ἐκκενώνουμε δεχθήκαμε τρομοκρατία ἐνάντια σ᾿αὐτό πού συνέβη στό νότιο Λίβανο, τήν Γάζα κι᾿ἐπίσης τήν Ἰουδαία καί τήν Σαμάρεια πού τό κάναμε κι᾿ἐπομένως διευκρινίζω ὅτι σέ ἄλλη ρύθμιση,ὁποιαδήποτε ἄλλη ρυθμιση στό μέλλον τό κράτος τοῦ Ἰσραήλ πρέπει νά ἐλέγχει ὁλόκληρη τήν περιοχή ἀπό τόν ποταμό μέχρι τήν θάλασσα. Αὐτό συμβαίνει ὅταν ἔχετε τήν κυριαρχία...»  

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Μασκ ταξίδεψε στο Άουσβιτς , συνοδευόμενος από τον σύντροφο και οδηγό του, έναν νεαρό φιλο-ισραηλινό ειδήμονα ονόματι Ben Shapiro, του οποίου η αυτοκρατορία των δεξιών μέσων ενημέρωσης είχε χρηματοδοτηθεί αφειδώς από σιωνιστές δωρητές. Αυτό το ευρέως καλυμμένο  από τά μμε, σχεδόν θρησκευτικό προσκύνημα φαινομενικά σηματοδότησε την πλήρη συνθηκολόγηση του Μασκ στην τρομερή δύναμη του Οργανωμένου Εβραϊσμού.

Ο Μασκ δεν ήταν η μόνη εξέχουσα προσωπικότητα που υποκλίθηκε μπροστά στις εβραϊκές δυνάμεις του Σιωνισμού, που τώρα έχουν κινητοποιηθεί πλήρως από την επίθεση της Χαμάς και τη σύγκρουση Ισραήλ/Γάζα που ακολούθησε. Όταν ο Μασκ αγόρασε το Twitter στα τέλη του 2022 και άρχισε να τραβά τα πυρά από το ADL, ένα άλλο εξέχον δημόσιο πρόσωπο αντιμετώπιζε επίσης την οργή αυτού του οργανισμού. Όπως έγραψα τότε:


Ίσως κατά σύμπτωση, μια κάπως παρόμοια διαμάχη είχε πρόσφατα διαδραματιστεί στην περίπτωση ενός διαφορετικού ατόμου υψηλού προφίλ, του δισεκατομμυριούχου μαύρου ράπερ και σχεδιαστή μόδας Kanye West. Αν και προηγουμένως είχα μόνο την πιο αόριστη εντύπωση γι' αυτόν, ήταν προφανώς μια πολύ μεγάλη διεθνής διασημότητα, καθώς και από τους πλουσιότερους μαύρους Αμερικανούς που είχαν ζήσει ποτέ, ενώ είχε δεκάδες εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter και σε άλλα δίκτυα.

Προφανώς για τον ένα ή τον άλλο λόγο, θύμωσε και ταράχτηκε για αυτό που έβλεπε ως τη συντριπτική εβραϊκή επιρροή στον κόσμο των επιχειρήσεων και των μέσων ενημέρωσης, και άρχισε να το λέει δυνατά σε διάφορους χώρους και στα κοινωνικά του δίκτυα. Όπως θα ήταν αναμενόμενο, η αντίδραση των μέσων ενημέρωσης ήταν γρήγορη και καταστροφική, παρουσιάζοντάς τον ως ηθικά λεπρό, αναγκάζοντας έτσι τους περισσότερους επιχειρηματικούς εταίρους του να κόψουν τους δεσμούς τους μαζύ του, συχνά με τεράστιο οικονομικό κόστος. Προφανώς το 25% των κερδών του γίγαντα υποδημάτων Adidas προήλθε από τη σειρά αθλητικών παπουτσιών του West, αλλά σταμἀτησαν τη μακροχρόνια συμφωνία με συνολικό κόστος σχεδόν 650 εκατομμυρίων δολαρίων όταν οι εξουσιαστές των μέσων ενημέρωσης τους το απαίτησαν ως θεμελιώδες ζήτημα ηθικής. Στο άλλο άκρο του φάσματος, η Goodwill Industries ανακοίνωσε ότι δεν θα προσφέρει πλέον στους εξαθλιωμένους πελάτες τους τα δωρεά cast-offs που σχετίζονται με έναν τόσο άθλιο αντισημίτη. Η για πολλά χρόνια τράπεζα του ράπερ, JP Morgan, έκλεισε ακόμη και τους λογαριασμούς του και δεν θα παρείχε πλέον ασφαλή τόπο για τα χρήματά του.

Το άμεσο αποτέλεσμα όλων αυτών των συντονισμένων χτυπημάτων ήταν ότι το μεγαλύτερο μέρος της τεράστιας περιουσίας του West εξατμίστηκε ξαφνικά, ενώ ο (Εβραίος) personal trainer του δήλωσε δημόσια ότι αν συνέχιζε την κακή συμπεριφορά του, ο πρώην δισεκατομμυριούχος μπορεί να καταλήξει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του βαριά ναρκωμένος και φυλακισμένος σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Σχεδόν κανένας από τους συναδέλφους του, μαύρες διασημότητες δεν στάθηκε στο πλευρό του, ή αν το έκαναν, δεν το άκουσα. Η ιστορία σύντομα έφυγε από τα μέσα ενημέρωσης, παίρνοντας ίσως μόνιμα μαζί της την κάποτε εμβληματική παγκόσμια μαύρη διασημότητα.

Ενώ ο Musk ξεπέρασε τους αμφισβητίες του ADL, ο West είχε εγκαταλείψει γρήγορα τον αγώνα και εξαφανίστηκε από την προσοχή του κοινού. Αλλά ο μαύρος ράπερ είχε τώρα ένα νέο άλμπουμ έτοιμο για κυκλοφορία, έτσι αυτός και οι σύμβουλοί του προφανώς αποφάσισαν ότι μόνο το πιο άθλιο είδος δημόσιας παράδοσης στην εβραϊκή εξουσία θα μπορούσε να διαφυλάξει τις πωλήσεις της μουσικής του. Ακόμη και όταν το Ισραήλ διέπραττε ξεκάθαρα τη μεγαλύτερη τηλεοπτική σφαγή ανυπεράσπιστων γυναικών και παιδιών στην ιστορία του κόσμου, εξοργίζοντας μεγάλο μέρος των νεανικών του ραπ που παρακολουθούσαν, ο West δήλωσε την απέραντη αγάπη και τον θαυμασμό του για τους Εβραίους και το Εβραϊκό Κράτος, ηχογραφώντας ένα βίντεο 40 λεπτών ζητώντας συγγνώμη για τις προηγούμενες αντισημιτικές του δηλώσεις και ανέβασε στο Twitter ένα συντομότερο, παρόμοιο μήνυμα γραμμένο στα εβραϊκά.


συνεχίζεται ...


Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου