Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Τζούλιαν Ἀσσάνζ - Τελική ἔκκλησις πρός τήν Δικαιοσύνη

Γράφει ὁ  Chris Hedges

Ο Τζούλιαν Ασάνζ θα κάνει την τελευταία του προσφυγή αυτή την εβδομάδα στα βρετανικά δικαστήρια για να αποφύγει την έκδοση. Εάν εκδοθεί, είναι ο θάνατος των ερευνών από τον Τύπο για την εν κρυπτώ λειτουργία της εξουσίας .

ΛΟΝΔΙΝΟ — Εάν αρνηθεί στον Τζούλιαν Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώπιον μιας ομάδας δύο δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αυτή την εβδομάδα, δεν θα έχει πλέον καμία προσφυγή στο βρετανικό νομικό σύστημα. Οι δικηγόροι του μπορούν να ζητήσουν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( ΕΔΔΑ ) αναστολή της εκτέλεσης σύμφωνα με το άρθρο 39, το οποίο δίνεται σε «εξαιρετικές περιστάσεις» και «μόνο όπου υπάρχει άμεσος κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης». Αλλά δεν είναι βέβαιο ότι το βρετανικό δικαστήριο θα συμφωνήσει. Μπορεί να διατάξει την άμεση έκδοση του Julian πριν από μια οδηγία του Κανονισμού 39 ή μπορεί να αποφασίσει να αγνοήσει το αίτημα του ΕΔΔΑ να επιτρέψει στον Julian να εκδικαστεί η υπόθεσή του στο δικαστήριο.

Η σχεδόν 15ετής δίωξη του Τζούλιαν, η οποία έχει βαρύνει τη σωματική και ψυχολογική του υγεία, γίνεται στο όνομα της έκδοσης στις ΗΠΑ όπου θα δικαστεί για φερόμενη παραβίαση 17 σημείων του νόμου περί κατασκοπείας του 1917, με πιθανή ποινή 170 ετών.

Το «έγκλημα» του Τζούλιαν είναι ότι δημοσίευσε απόρρητα έγγραφα, εσωτερικά μηνύματα, αναφορές και βίντεο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον αμερικανικό στρατό το 2010, τα οποία χορηγήθηκαν από τον Αμερικανό στρατιωτικό πληροφοριοδότη Chelsea Manning. Αυτό το τεράστιο πλήθος υλικού αποκάλυψε σφαγές αμάχων, βασανιστήρια , δολοφονίες , τον κατάλογο των κρατουμένων που κρατούνταν στο Γκουαντάναμο και τις συνθήκες στις οποίες υποβλήθηκαν, καθώς και τους Κανόνες Εμπλοκής στο Ιράκ. Εκείνοι που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα - συμπεριλαμβανομένων των πιλότων ελικοπτέρων των ΗΠΑ που πυροβόλησαν δύο δημοσιογράφους του Reuters και 10 άλλους πολίτες και τραυμάτισαν σοβαρά δύο παιδιά, που όλα καταγράφηκαν στο βίντεο των   παραπλεύρων απωλειών - δεν διώχθηκαν ποτέ.

Ο Τζούλιαν αποκάλυψε αυτό που η αμερικανική αυτοκρατορία επιδιώκει να εξαλείψει από την ιστορία.

Η δίωξη του Τζούλιαν είναι ένα δυσοίωνο μήνυμα για τους υπόλοιπους από εμάς. Αψηφήστε την αμερικανική αυτοκρατορία, αποκαλύψτε τα εγκλήματά της και ανεξάρτητα από το ποιος είστε, από ποια χώρα προέρχεστε, ανεξάρτητα από το πού ζείτε, θα σας κυνηγήσουν και θα σας φέρουν στις ΗΠΑ για να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας σε ένα από τα τα πιο σκληρά σωφρονιστικά συστήματα στη γη

Εάν ο Τζούλιαν κριθεί ένοχος, θα σημάνει τον θάνατο της ερευνητικής δημοσιογραφίας για τις εν κρυπτώ λειτουργίες της κρατικής εξουσίας. Η κατοχή, πολύ λιγότερο η δημοσίευση, απόρρητου υλικού - όπως έκανα όταν ήμουν ρεπόρτερ για τους New York Times - θα ποινικοποιηθεί. Και αυτό είναι το νόημα, κατανοητό από τους New York Times, Der Spiegel, Le Monde, El País και The Guardian, οι οποίοι εξέδωσαν κοινή επιστολή καλώντας τις ΗΠΑ να αποσύρουν τις κατηγορίες εναντίον του.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Anthony Albanese και άλλοι ομοσπονδιακοί νομοθέτες ψήφισαν την Πέμπτη καλώντας τις Ηνωμένες Πολιτειες και την Βρετανία να τερματίσουν την φυλάκιση του Τζούλιαν, σημειώνοντας ότι αυτή προήλθε από το ότι «έκανε τη δουλειά του ως δημοσιογράφος» για να αποκαλύψει «στοιχεία σοβαρών παραβάσεων από τις ΗΠΑ».

Η νομική υπόθεση εναντίον του Τζούλιαν, την οποία έχω καλύψει από την αρχή και θα καλύψω ξανά στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα, έχει παράξενα χαρακτηριστικά από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, όπου δικαστές και δικηγόροι μιλούν με επίσημους τόνους για το νόμο και τη δικαιοσύνη ενώ χλευάζουν τα πιό βασικά, θεμελιώδη μέρη των πολιτικών ελευθεριών και της νομολογίας.

Πώς μπορούν να προχωρήσουν οι ακροάσεις όταν η ισπανική εταιρεία ασφαλείας στην Πρεσβεία του Ισημερινού, UC Global, όπου ο Τζούλιαν αναζήτησε καταφύγιο για επτά χρόνια, παρείχε βιντεοσκοπημένη παρακολούθηση συναντήσεων μεταξύ του Τζούλιαν και των δικηγόρων του στη CIA, καταπατώντας το απόρρητο επικοινωνίας δικηγόρου-πελάτη; Αυτό και μόνο θα έπρεπε να είχε απορρίψει την υπόθεση εκτός δικαστηρίου.


Πώς μπορεί η κυβέρνηση του Ισημερινού υπό την ηγεσία του Λένιν Μορένο να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο ακυρώνοντας το καθεστώς ασύλου του Τζούλιαν και να επιτρέψει στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου να εισέλθει στην Πρεσβεία του Ισημερινού - κυρίαρχη επικράτεια του Ισημερινού - για να μεταφέρει τον Τζούλιαν σε ένα αστυνομικό βαν ;

Γιατί τα δικαστήρια δέχτηκαν την κατηγορία της εισαγγελίας ότι ο Τζούλιαν δεν είναι νόμιμος δημοσιογράφος;

Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία αγνόησαν το άρθρο 4 της Συνθήκης έκδοσής του που απαγορεύει την έκδοση για πολιτικά αδικήματα;

Πώς επιτρέπεται να προχωρήσει η υπόθεση εναντίον του Τζούλιαν αφού ο μάρτυρας κλειδί των Ηνωμένων Πολιτειών, Σίγκουρντουρ Θόρνταρσον –ένας καταδικασμένος απατεώνας και παιδόφιλοςπαραδέχτηκε ότι κατασκεύασε τις κατηγορίες που έκανε εναντίον του Τζούλιαν;

Πώς μπορεί ο Julian, ένας Αυστραλός πολίτης, να κατηγορηθεί βάσει του Νόμου για την Κατασκοπεία των ΗΠΑ, όταν δεν συμμετείχε σε κατασκοπεία και δεν είχε έδρα στις ΗΠΑ όταν παρέλαβε τα έγγραφα που διέρρευσαν;

Γιατί τα βρετανικά δικαστήρια επιτρέπουν την έκδοση του Τζούλιαν στις ΗΠΑ όταν η CIA — εκτός από την 24ωρη παρακολούθηση του Τζούλιαν υπό 24ωρη βίντεο και ψηφιακή παρακολούθηση ενώ βρισκόταν στην πρεσβεία του Ισημερινού εξέταζε το ενδεχόμενο να τον απαγάγει και να τον δολοφονήσει , σχέδια που περιλάμβαναν πιθανή ανταλλαγή πυροβολισμών στους δρόμους του Λονδίνου με εμπλοκή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας;

Πώς μπορεί ο Τζούλιαν να καταδικαστεί ως εκδότης όταν δεν απέκτησε και δεν διέρρευσε , όπως ο Ντάνιελ Έλσμπεργκ, τα απόρρητα έγγραφα που δημοσίευσε;

Γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κατηγορεί τον εκδότη των New York Times ή του The Guardian για κατασκοπεία για τη δημοσίευση του ίδιου υλικού που διέρρευσε σε συνεργασία με το WikiLeaks;

Γιατί ο Τζούλιαν κρατείται σε απομόνωση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας χωρίς δίκη για σχεδόν πέντε χρόνια, όταν η μόνη τεχνική παράβαση του νόμου είναι η παραβίαση των όρων εγγύησης όταν ζήτησε άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού; Κανονικά αυτό θα συνεπαγόταν πρόστιμο.

Γιατί του αρνήθηκαν την εγγύηση αφότου στάλθηκε στη φυλακή HM Belmarsh;


Εάν ο Τζούλιαν εκδοθεί, το δικαστικό λιντσάρισμα του θα επιδεινωθεί. Η υπεράσπισή του θα παρεμποδιστεί από τους νόμους κατά της τρομοκρατίας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του νόμου περί κατασκοπείας και των Ειδικών Διοικητικών Μέτρων ( SAMs ). Θα συνεχίσει να εμποδίζεται να μιλήσει δημόσια - εκτός από μια σπάνια περίπτωση - και θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Θα δικαστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια, όπου οι περισσότερες υποθέσεις κατασκοπείας έχουν κερδιθεί από την αμερικανική κυβέρνηση. Το ότι η ομάδα των ενόρκων προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς που εργάζονται ή έχουν φίλους και συγγενείς που εργάζονται για τη CIA και άλλες υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας που έχουν την έδρα τους όχι μακριά από το δικαστήριο, αναμφίβολα συμβάλλει σε αυτή τη σειρά δικαστικών αποφάσεων.

Τα βρετανικά δικαστήρια, από την αρχή, έκαναν την υπόθεση εξαιρετικά δύσκολη στην κάλυψη, περιορίζοντας κατά πολύ τις θέσεις στην αίθουσα του δικαστηρίου, παρέχοντας ελαττωματικούς συνδέσμους βίντεο και στην περίπτωση της ακρόασης αυτής της εβδομάδας, απαγορεύοντας σε οποιονδήποτε εκτός Αγγλίας και Ουαλίας, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων που είχαν καλύψει προηγουμένως τις ακροάσεις, από την πρόσβαση σε έναν σύνδεσμο σε αυτό που υποτίθεται ότι είναι δημόσιες διαδικασίες.

Ως συνήθως, δεν ενημερωνόμαστε για  προγράμματα ή χρονοδιαγράμματα. Θα εκδώσει το δικαστήριο απόφαση στο τέλος της διήμερης ακροαματικής διαδικασίας στις 20 και 21 Φεβρουαρίου; Ή θα περιμένει εβδομάδες, ακόμη και μήνες, για να εκδώσει μια απόφαση όπως είχε κάνει προηγουμένως; Θα επιτρέψει στο ΕΔΔΑ να εκδικάσει την υπόθεση ή θα στείλει αμέσως τον Τζούλιαν στις ΗΠΑ; Έχω τις αμφιβολίες μου σχετικά με την παραπομπή της υπόθεσης από το Ανώτατο Δικαστήριο στο ΕΔΔΑ, δεδομένου ότι το κοινοβουλευτικό σκέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δημιούργησε το ΕΔΔΑ, μαζί με τον Επίτροπό τους για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αντιτίθενται στην «κράτηση, έκδοση και δίωξη» του Τζούλιαν επειδή αντιπροσωπεύει «ένα επικίνδυνο προηγούμενο για τους δημοσιογράφους». Θα τιμήσει το δικαστήριο το αίτημα του Τζούλιαν να παραστεί στην ακρόαση ή θα αναγκαστεί να παραμείνει στη φυλακή Belmarsh υψηλής ασφάλειας HM στο Thamesmead, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν; Κανείς δεν είναι σε θέση να μας πει.

Ο Τζούλιαν σώθηκε από την έκδοση τον Ιανουάριο του 2021, όταν η περιφερειακή δικαστής Vanessa Baraitser στο Δικαστήριο του Westminster Magistrates' αρνήθηκε να εγκρίνει το αίτημα έκδοσης

« Βρίσκω ότι η ψυχική κατάσταση του κ. Ασάνζ είναι τέτοια που θα ήταν καταπιεστικό να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερική» Vanessa Baraitser ( φωτό ἀπό ἐδῶ)

Στην απόφασή της των 132 σελίδων , διαπίστωσε ότι υπήρχε «πολύ σοβαρός κίνδυνος» ο Τζούλιαν να αυτοκτονήσει λόγω της σοβαρότητας των συνθηκών που θα υπέφερε στο σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ . Αλλά αυτό ήταν μία λεπτομέρεια . Η δικαστής αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από τις ΗΠΑ εναντίον του Τζούλιαν ως καλή τη πίστη. Απέρριψε τα επιχειρήματα ότι η υπόθεσή του είχε πολιτικά κίνητρα, ότι δεν θα είχε δίκαιη δίκη στις ΗΠΑ και ότι η δίωξή του συνιστά επίθεση στην ελευθερία του Τύπου.

Η απόφαση της Baraitser ανατράπηκε μετά την προσφυγή της αμερικανικής κυβέρνησης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου. Αν και το Ανώτατο Δικαστήριο αποδέχτηκε τα συμπεράσματα της Baraitser σχετικά με τον  «πολύ σοβαρό κίνδυνο» αυτοκτονίας του Τζούλιαν εάν υποβαλλόταν σε ορισμένες συνθήκες μέσα σε μια φυλακή των ΗΠΑ, αποδέχτηκε επίσης τέσσερις διαβεβαιώσεις στο Διπλωματικό Σημείωμα των ΗΠΑ αρ. 74, που δόθηκε στο δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2021, το οποίο υποσχέθηκε ότι ο Τζούλιαν θα είχε καλή μεταχείριση.

Η αμερικανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε στο διπλωματικό σημείωμα ότι οι διαβεβαιώσεις της «απαντούν πλήρως στις ανησυχίες που έκαναν τον δικαστή [στο κατώτερο δικαστήριο] να απαλλάξει τον κ. Ασάνζ». Οι «διαβεβαιώσεις» αναφέρουν ότι ο Τζούλιαν δεν θα υπόκειται σε SAM. Υπόσχονται ότι ο Τζούλιαν, Αυστραλός πολίτης, μπορεί να εκτίσει την ποινή του στην Αυστραλία, εάν η αυστραλιανή κυβέρνηση ζητήσει την έκδοσή του. Υπόσχονται ότι θα λάβει επαρκή κλινική και ψυχολογική φροντίδα. Υπόσχονται ότι, προδικαστικά και μετά τη δίκη, ο Julian δεν θα κρατηθεί στο Administrative Maximum Facility ( ADX ) στη Φλωρεντία του Κολοράντο.

Ακούγεται καθησυχαστικό. Είναι όμως μέρος της κυνικής δικαστικής παντομίμας που χαρακτηρίζει τη δίωξη του Τζούλιαν.

Κανείς δεν κρατείται προδικαστικά στο ADX Florence. Το ADX Florence δεν είναι επίσης η μόνη φυλακή supermax στις ΗΠΑ όπου μπορεί να φυλακιστεί ο Julian. Θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε μια από τις άλλες εγκαταστάσεις μας όπως το Γκουαντάναμο σε μια Μονάδα Διαχείρισης Επικοινωνιών (CMU). Οι CMU είναι εξαιρετικά περιοριστικές μονάδες που αναπαράγουν τη σχεδόν συνολική απομόνωση που επιβάλλεται από τα SAM. Οι «διαβεβαιώσεις» δεν είναι νομικά δεσμευτικές. Όλες έχουν όρους διαφυγής .

Εάν ο Julian κάνει «κάτι μετά την προσφορά αυτών των διαβεβαιώσεων που πληροί τις δοκιμές για την επιβολή των SAM ή τον προσδιορισμό στην ADX», θα υπόκειται, παραδέχθηκε το δικαστήριο, σε αυτές τις σκληρότερες μορφές ελέγχου. Εάν η Αυστραλία δεν ζητήσει έκδοση, «δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία κριτικής προς τις ΗΠΑ ή λόγο για να θεωρηθούν οι διαβεβαιώσεις ως ανεπαρκείς για να ικανοποιηθούν οι ανησυχίες του δικαστή», αναφέρει η απόφαση. Και ακόμα κι αν δεν συνέβαινε αυτό, ο Τζούλιαν θα χρειαζόταν από 10 έως 15 χρόνια για να ασκήσει έφεση στην ποινή του στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, κάτι που θα ήταν περισσότερο από αρκετός χρόνος για να τον καταστρέψει ψυχολογικά και σωματικά. Η Διεθνής Αμνηστία είπε ότι «οι διαβεβαιώσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένες».

Οι δικηγόροι του Julian θα προσπαθήσουν να πείσουν δύο δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου να του δώσουν την άδεια να ασκήσει έφεση σε ορισμένα από τα επιχειρήματα κατά της έκδοσης που η δικαστής Baraitser απέρριψε τον Ιανουάριο του 2021. Οι δικηγόροι του, εάν γίνει δεκτή η έφεση, θα υποστηρίξουν ότι η δίωξη του Julian για τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα αντιπροσωπεύει μια «σοβαρή παραβίαση» του δικαιώματός του στην ελευθερία του λόγου. ότι ο Τζούλιαν διώκεται για τις πολιτικές του απόψεις, κάτι που η συνθήκη έκδοσης ΗΒ-ΗΠΑ δεν επιτρέπει· ότι ο Τζούλιαν κατηγορείται για «καθαρά πολιτικά αδικήματα» και η συνθήκη έκδοσης ΗΒ-ΗΠΑ απαγορεύει την έκδοση υπό τέτοιες συνθήκες· ότι ο Julian δεν πρέπει να εκδοθεί για να αντιμετωπίσει τη δίωξη όταν ο νόμος περί κατασκοπείας «επεκτείνεται με άνευ προηγουμένου και απρόβλεπτο τρόπο»· ότι οι κατηγορίες θα μπορούσαν να τροποποιηθούν με αποτέλεσμα ο Τζούλιαν να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή. και ότι ο Τζούλιαν δεν θα λάβει δίκαιη δίκη στις ΗΠΑ Ζητούν επίσης το δικαίωμα να παρουσιάσουν νέα στοιχεία σχετικά με τα σχέδια της CIA να απαγάγει και να δολοφονήσει τον Τζούλιαν.

Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο χορηγήσει στον Τζούλιαν την άδεια να ασκήσει έφεση, θα προγραμματιστεί νέα ακρόαση κατά τη διάρκεια της οποίας θα υποστηρίξει τους λόγους έφεσης του. Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο αρνηθεί να δώσει στον Τζούλιαν την άδεια να ασκήσει έφεση, η μόνη επιλογή που απομένει είναι να προσφύγει στο ΕΔΔΑ. Εάν δεν μπορέσει να παραπέμψει την υπόθεσή του στο ΕΔΔΑ, θα εκδοθεί στις ΗΠΑ


Η απόφαση να ζητήσει την έκδοση του Τζούλιαν, που σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, επιδιώχθηκε από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ μετά τη δημοσίευση από το WikiLeaks των εγγράφων που είναι γνωστά ως Vault 7, τα οποία αποκάλυψαν τα προγράμματα κυβερνοπολέμου της CIA, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν σχεδιαστεί για την παρακολούθηση και τον έλεγχο αυτοκινήτων, smart. Τηλεοράσεις, προγράμματα περιήγησης ιστού και τα λειτουργικά συστήματα των περισσότερων έξυπνων τηλεφώνων.

Η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος έγινε εξίσου αιμοδιψής με τους Ρεπουμπλικάνους μετά τη δημοσίευση από το WikiLeaks δεκάδων χιλιάδων email που ανήκαν στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών (DNC) και ανώτερα στελέχη των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον κατά τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Podesta αποκάλυψαν ότι η Κλίντον και άλλα μέλη της κυβέρνησης του Ομπάμα γνώριζαν ότι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ - που είχαν δωρίσει εκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Κλίντον - ήταν σημαντικοί χρηματοδότες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας. Αποκάλυψαν μεταγραφές τριών ιδιωτικών συνομιλιών που έκανε η Κλίντον στην Goldman Sachs - για τις οποίες πληρώθηκε 675.000 δολάρια - ένα ποσό τόσο μεγάλο που μπορεί να θεωρηθεί μόνο δωροδοκία. Η Κλίντον εμφανίστηκε στα email να λέει στις οικονομικές ελίτ ότι ήθελε «ανοιχτό εμπόριο και ανοιχτά σύνορα» και πίστευε ότι τα στελέχη της Wall Street ήταν σε καλύτερη θέση για να διαχειριστούν την οικονομία, μια δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με τις υποσχέσεις της προεκλογικής της εκστρατείας για οικονομική μεταρρύθμιση. Αποκάλυψαν την αυτοπεριγραφόμενη στρατηγική «Pied Piper» της εκστρατείας της Κλίντον , η οποία χρησιμοποίησε τις επαφές τους με τον Τύπο για να επηρεάσει τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών «ανυψώνοντας» αυτούς που αποκαλούσαν «πιο ακραίους υποψηφίους», για να εξασφαλίσουν ότι ο Τραμπ ή ο Τεντ Κρουζ κέρδισαν την υποψηφιότητα του κόμματός τους. Αποκάλυψαν πως γνώριζε από πρίν η Κλίντον τα ερωτήματα σε μια δημόσια συζήτηση. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξέθεσαν επίσης την Κλίντον ως έναν από τους αρχιτέκτονες του πολέμου και της καταστροφής της Λιβύης, έναν πόλεμο που πίστευε ότι θα κάλυπτε τα διαπιστευτήριά της ως προεδρική υποψήφια.


Οι δημοσιογράφοι μπορούν να υποστηρίξουν ότι αυτές οι πληροφορίες, όπως και τα ημερολόγια πολέμου, θα έπρεπε να είχαν παραμείνει μυστικές. Αλλά αν το κάνουν, δεν μπορούν να αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι.

Η ηγεσία των Δημοκρατικών, η οποία προσπάθησε να κατηγορήσει τη Ρωσία για την εκλογική της ήττα από τον Τραμπ - σε αυτό που έγινε γνωστό ως Russiagate - κατηγόρησε ότι τα email του Podesta και οι διαρροές του DNC ελήφθησαν από ρωσικούς κυβερνητικούς χάκερ, αν και μια έρευνα με επικεφαλής τον Robert Mueller, το πρώην διευθυντής του FBI, «δεν ανέπτυξε επαρκείς αποδεκτές αποδείξεις ότι το WikiLeaks γνώριζε ή ακόμα και ήταν σκόπιμα έκλεινε τα μάτια σε » οποιαδήποτε υποτιθέμενη πειρατεία ( χακάρισμα)  από το ρωσικό κράτος.

Ο Τζούλιαν διώκεται επειδή παρείχε στο κοινό τις πιο σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα εγκλήματα και τις απάτες της κυβέρνησης των ΗΠΑ από την κυκλοφορία των Εγγράφων του Πενταγώνου. Όπως όλοι οι μεγάλοι δημοσιογράφοι, ήταν αδέσμευτος. Στόχευε την εξουσία.

Δημοσίευσε τη δολοφονία σχεδόν 700 αμάχων που είχαν πλησιάσει πολύ κοντά σε κομβόι και σημεία ελέγχου των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εγκύων γυναικών , τυφλών και κωφών και τουλάχιστον 30 παιδιών.

Δημοσιοποίησε τους περισσότερους από 15.000 μη αναφερόμενους θανάτους Ιρακινών αμάχων και τα βασανιστήρια και την κακοποίηση περίπου 800 ανδρών και αγοριών, ηλικίας μεταξύ 14 και 89 ετών, στο στρατόπεδο κράτησης του Κόλπου του Γκουαντάναμο .

Μας έδειξε ότι η Χίλαρι Κλίντον το 2009 διέταξε διπλωμάτες των ΗΠΑ να κατασκοπεύουν τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και άλλους εκπροσώπους του ΟΗΕ από την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, κατασκοπία που περιελάμβανε λήψη DNA, σαρώσεις ίριδας, δακτυλικά αποτυπώματα και προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης. .

Αποκάλυψε ότι ο Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον και η CIA υποστήριξαν το στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουνίου 2009 στην Ονδούρα που ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο Manuel Zelaya, αντικαθιστώντας τον με ένα δολοφονικό και διεφθαρμένο στρατιωτικό καθεστώς.

Αποκάλυψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν κρυφά επιθέσεις με πυραύλους, βόμβες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Υεμένη, σκοτώνοντας δεκάδες αμάχους.

 Κανένας άλλος σύγχρονος δημοσιογράφος δεν έχει φτάσει κοντά στις αποκαλύψεις του 

Ο Τζούλιαν είναι ο πρώτος. Είμαστε επόμενοι.


Ἀπό : unz.com


Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου