Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Δύσις : Ἡ κακιά Κίνα πού ὑποστηρίζει τήν Ῥωσσία ...

 Ἔλεγα κι᾿ἐγώ δέν θά ᾿βροῦν κάποιον νά τόν κριτικάρουν δυσμενῶς πού δέν ἀκολουθεῖ τήν δική τους γραμμή ; Στήν προκειμένη περίπτωσιν "βρῆκαν" τήν Κίνα ἡ ὁποία δέν δέχθηκε νά σχολιάσῃ τόν θάνατο Ναβάλνυ λέγοντας πώς αὐτό ἀφορᾷ τήν Ῥωσσία καί τά ἐσωτερικά της θέματα. Διὀτι βλέπεις μέ τήν Κίνα εἶναι τό θέμα "Ταϊβάν" πού καίει τήν Δύσιν...

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τον θάνατο του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι προτού οι ιατροδικαστές προσδιορίσουν την ακριβή αιτία θανάτου, λέγοντας ότι η Μόσχα μπορεί να χειριστεί τα εσωτερικά της ζητήματα χωρίς ξένη παρέμβαση.

«Αυτή είναι η εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας. Δεν θα σχολιάσω», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου απαντώντας σε ερώτηση του πρακτορείου ειδήσεων AFP το Σάββατο.

Η αντίδραση επικρίθηκε αμέσως από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος κατηγόρησε το Πεκίνο ότι υποστηρίζει τη Μόσχα.

«Σήμερα είχαμε τη δήλωση του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών που έλεγε ότι ο θάνατος του Ναβάλνι είναι ένα «εσωτερικό ρωσικό ζήτημα». Λοιπόν, δεν είναι ένα εσωτερικό ρωσικό ζήτημα», είπε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου το Σάββατο, ενώ κατηγόρησε τη ρωσική κυβέρνηση για τον θάνατο του Ναβάλνι.

«Το Πεκίνο παρακολουθεί στενά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία σήμερα μπορεί να συμβεί και στην Ασία αύριο. Και όσο πιο επιτυχημένος είναι ο Πούτιν στην Ουκρανία, τόσο πιο πιθανό είναι ο [Κινέζος] πρόεδρος Σι [Τζινπίνγκ] να χρησιμοποιήσει βία εναντίον της Ταϊβάν», πρόσθεσε.

Ο Ναβάλνι, 47 ετών, αναδείχθηκε αρχικά ως ακροδεξιός ακτιβιστής. Πέθανε σε μια σωφρονιστική αποικία στην περιοχή Yamalo-Nenets την Παρασκευή ενώ εξέτιε ποινή φυλάκισης 19 ετών για αδικήματα που σχετίζονται με τον «εξτρεμισμό» και την αποκατάσταση της ναζιστικής ιδεολογίας.

Η ακριβής αιτία θανάτου παραμένει ασαφής, αν και μια πηγή για το RT Russian ανέφερε ότι επρόκειτο για θρόμβο αίματος. Το Κρεμλίνο είπε ότι οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα εξετάζουν το θέμα.

Πολλοί δυτικοί ηγέτες έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι το Κρεμλίνο φέρει την ευθύνη για το θάνατό του, περιγράφοντας τον Ναβάλνι ως «αρχηγό της αντιπολίτευσης» για τη συμμετοχή του σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Το Σάββατο, ο απεσταλμένος της Μόσχας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, είπε ότι η αντίδραση των ΗΠΑ στον θάνατο του Ναβάλνι ήταν «μια ακόμη προσπάθεια παρέμβασης στην εσωτερική πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας», περιγράφοντας το μπαράζ κατηγοριών ως «ροή χολής».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση του θανάτου του Ναβάλνι, ενώ προειδοποίησε τους δυτικούς ηγέτες να μην κάνουν «μανιακές δηλώσεις».

Ἀπό : swentr.site

Ἄμ τί τήν περάσατε τήν Κίνα, Ἑλλάδα τοῦ Κούλη πού ἔτρεξε νά χορέψῃ ὅπως ἀκριβῶς τοῦ βάρεσε τό νεοταξίτικο ταμπουρίνο ; Ὑπέρ τῆς "Ἀλήθειας,τῆς Διαφάνειας" καί τίς λοιπές "δημοκρατικές τους ἀξίες", καλέ...

Καί εἶναι τόσο καταφανεῖς,ἕως σπασμωδικές θά ἔλεγα οἱ ἀντιδράσεις τους γιά ἐκείνους πού δέν ὑπακούουν σάν καλές μαριονέτες. Ἔτσι, ὅπως τά γράφαμε : 

Ὑπέρ τοῦ περιουσίου σκοποῦ,θυσία οἱ πάντες και τά πάντα ...


Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου