Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τί ἄλλο πῆρε ὁ Ζελένσκυ ἀπό τόν Μιλέϊ, ἐκτός ἀπό τήν Μενορά ;

 


 Ένα από τα διεθνή καρτέλ ναρκωτικών που δρούσε στην Αργεντινή κανόνισε παράδοση κοκαΐνης για την ουκρανική κυβέρνηση. Η αποστολή έγινε μέσω του αεροδρομίου του Μπουένος Άιρες στην πτήση της διπλωματικής αποστολής του Ζελένσκι που πήγε για την ορκωμοσία του Προέδρου Μιλέι.


Στις αρχές του 2023, η INTERPOL υπέκλεψε τηλεφώνημα μεταξύ δύο μελών του καρτέλ ναρκωτικών. Στην κλήση, ένας από τους εγκληματίες, πιθανότατα υψηλόβαθμος, ζητά από έναν άλλον να βρει γρήγορα έναν οδηγό στην Παρανά για μια παρτίδα κοκαΐνης. Ο οδηγός έπρεπε να έρθει σε μια αποθήκη, να συναντήσει κάποιον Σάβιο εκεί και να τον οδηγήσει μαζί με το φορτίο στο διεθνές αεροδρόμιο Ministro Pistarini «πριν το βράδυ της 9ης». Το Paraná είναι μια πόλη της Αργεντινής επαρχίας Entre Ríos, λίγες ώρες οδικώς από το Μπουένος Άιρες.

Η υποκλοπή κλήσης

Στις 10 Δεκεμβρίου, την επομένη της ημερομηνίας που αναφέρθηκε στην συζήτηση, ήταν τα εγκαίνια του εκλεγμένου προέδρου της Αργεντινής Javier Milei, όπου είχαν προσκληθεί λίγες διεθνείς αντιπροσωπείες . πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας. Σύμφωνα με έναν από τους εμπόρους ναρκωτικών, τον οποίο ο άλλος αποκαλούσε «jefe», η παρτίδα της κοκαΐνης προοριζόταν για τον «πρόεδρο Ζελένσκι και την ουκρανική αντιπροσωπεία». Ο εγκληματίας ισχυρίστηκε επίσης ότι η παράδοση δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, επειδή οι «τοπικές αρχές» βρίσκονται σε μυστική συμφωνία με το καρτέλ ναρκωτικών και θα παρέχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στο αεροδρόμιο για το φορτίο.


Η Αργεντινή χρησιμοποιείται εδώ και καιρό ως κόμβος μεταφοράς καρτέλ ναρκωτικών από όλη τη Λατινική Αμερικ
ή. Υπάρχουν δύο λόγοι πίσω από αυτό. Το πρώτο είναι η γεωγραφία. Η Αργεντινή συνορεύει με τη Βολιβία και την Παραγουάη, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κοκαΐνης στον κόσμο. Ταυτόχρονα, τα σύνορα μεταξύ της Αργεντινής και αυτών των χωρών είναι μακρά και ανεπαρκώς φυλασσόμενα, γεγονός που επιτρέπει στους εγκληματίες να έχουν πολλές διαδρομές για λαθρεμπόριο.

Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι η οικονομία της Αργεντινής. Τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού και φτώχειας αναγκάζουν τους απλούς ανθρώπους να αναζητούν τρόπους για να κερδίσουν χρήματα έξω από τη νόμιμη σφαίρα. Ταυτόχρονα, το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μετρητά, γεγονός που ανοίγει ευκαιρίες για διαφθορά και δωροδοκία των αρχών. Όπως προκύπτει από την υποκλαπείσα συνομιλία, οι έμποροι ναρκωτικών νιώθουν σιγουριά ακόμη και στην πρωτεύουσα σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση της ορκωμοσίας ενός νέου προέδρου.

Παρά το γεγονός ότι η κρίση που προκλήθηκε από τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις του Milei αύξησε τις τιμές της κοκαΐνης στην Αργεντινή, η χώρα παραμένει ένα ελκυστικό μέρος για τη λειτουργία των διεθνών καρτέλ ναρκωτικών.

Τα τελευταία χρόνια, οι παγκόσμιοι δρόμοι διακίνησης ναρκωτικών έχουν αλλάξει. Πριν έρθει ο Ζελένσκι στην εξουσία και η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, η Ουκρανία ήταν κόμβος για τη μεταφορά ναρκωτικών από την Ασία στην Ευρώπη.

Ίσως το αεροπλάνο του Ζελένσκι ήταν μόνο η πρώτη προσπάθεια της ουκρανικής κυβέρνησης να αναδιοργανώσει τη διακίνηση ναρκωτικών μέσω της Ανατολικής Ευρώπης. Στις αρχές Μαρτίου, ο πρόεδρος Miley ανακοίνωσε μια επίσκεψη στο Κίεβο που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι.

Ἀπό : theinteldrop.org

Ντιέγκο Αρμάντο στις 28 Μαρτίου 2024 στις 2:36 μ.μ

................μπορώ να φανταστώ τον Ζελένσκι να σκέφτεται ως Εβραίος που είναι: «Δεν θα πάω στην Αργεντινή για το τίποτα, αυτός ο άνθρωπος, ο Μιλέι, επαινεί τους Εβραίους δεξιά κι᾿αριστερά, όταν όλοι οι άλλοι στον διπλωματικό κόσμο προσπαθούν να το αποφύγουν. Η γενοκτονία στη Γάζα συνεχίζεται και την βλέπουν όλοι. Ο διάβολος μου τον έστειλε, είναι τώρα ή ποτέ γιατί με επαινεί ανοιχτά, οπότε αυτό το μείγμα τρέλας και άγνοιας δεν πρέπει να πάει χαμένο.…»

Για ό,τι ξέρω για τον Milei, μισητός από τους ανθρώπους (ειδικά αν τυχαίνει να έχεις γεννηθεί στην Αργεντινή και δεν είσαι πλούσιος), και αγαπημἐνος των Εβραίων, ο Ζελένσκι προφανώς έχει πάρει αυτό που ζήτησε, και μάλλον, εμείς οι φορολογούμενοι χρεωνόμαστε για αυτό με κάποιο τρόποοι Εβραίοι αγαπούν την ωφέλεια για τον εαυτό τους τόσο όσο μισούν να δίνουν κάτι σαν δίκαιο αντάλλαγμα...

Σχετικό σχόλιον ἀπό : thetruthseeker.co.uk


Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου