Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Ἡ ὑπερήφανη Σερβία !

Η Σερβία είναι «υπερήφανη» για τη ακλόνητη θέση της σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος  Aleksandar Vucic (φωτό ἀριστερά)

 Ο ηγέτης του ευρωπαϊκού κράτους δεσμεύεται να αντισταθεί στον «εκβιασμό» της Ε.Ε. για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η Σερβία δεν θα εκβιαστεί για να υιοθετήσει τη δυτική γραμμή όσον αφορά τη σύγκρουση στην Ουκρανία και να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, δήλωσε εχθές ο πρόεδρος  Aleksandar Vucic.

Το Βελιγράδι διατηρεί παραδοσιακά στενούς δεσμούς με τη Μόσχα και έχει προσπαθήσει να παραμείνει ουδέτερο από τότε που ξέσπασαν οι εχθροπραξίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πριν από δύο χρόνια. Ο Vucic έχει πει σε πολλές περιπτώσεις ότι η κυβέρνησή του έχει δεχθεί πιέσεις από δυτικές δυνάμεις να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα.

«Η θέση που εκφράσαμε οκτώ ημέρες μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία εξακολουθεί να ισχύει σήμερα. Η Σερβία είναι περήφανη για τη θέση της», είπε ο Βούτσιτς σε δημοσιογράφους την Πέμπτη 11 Ἀπριλίου, όταν ρωτήθηκε αν είχε αντιμετωπίσει απαιτήσεις από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Παρίσι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Vucic «πέτυχε συγκεκριμένες συμφωνίες» για αγορά από τη Σερβία 12 μαχητικών αεροσκαφών Rafale γαλλικής κατασκευής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Μακρόν υποστήριξε σε κοινή συνέντευξη Τύπου ότι το «μέλλον της Σερβίας βρίσκεται εντός της ΕΕ» και ότι το Βελιγράδι θα πρέπει να το τιμήσει αυτό με «μεγαλύτερο συντονισμό με τις αποφάσεις μας για την εξωτερική πολιτική» τροφοδοτώντας εικασίες ότι η συμφωνία για τα αεροσκάφη έρχεται με όρους.

«Κανείς δεν μας εκβίασε, και κανείς δεν μπορεί να μας εκβιάσειΗ Σερβία είναι μικρή ως προς το μέγεθος και τον πληθυσμό της, αλλά είναι μεγάλη στην καρδιά της και γιγάντια από την άποψη του κράτους. Η Σερβία δεν έχει και δεν πρόκειται να αλλάξει στάση», σημείωσε ο Vucic, επιμένοντας ότι η συνάντησή του με τον Μακρόν ήταν «φιλική».

.....................

Ἀπό : swentr.site

Πῶς εἶπε ὁ Βούτσις ; Δεσμεύεται ν᾿ἀντισταθῇ στούς ἐκβιασμούς τῆς Ε.Ε. ; 

Πῶς εἶπε ἡ Μπακογιάννη γιά τούς ναρκέμπορους καί τρομοκράτες τοῦ Κοσσυφοπεδίου ὅταν γνωμοδοτοῦσε θετικά στήν εἰσήγησίν της για τήν ἔνταξίν του στήν Ε.Ε.  ; 

«Η πίεση της διεθνούς κοινότητας ήταν πολύ μεγάλη...» ( ΕΔΩ

Ἔμ ἔτσι εἶναι. Ἄλλοι ὑπερήφανα λένε : 

« ... Η Σερβία είναι μικρή ως προς το μέγεθος και τον πληθυσμό της, αλλά είναι μεγάλη στην καρδιά της και γιγάντια από την άποψη του κράτους...» 

Καί ἄλλοι, ὅπως ἡ Ἑλλάδα, μέ διπλάσια ἔκτασιν καί πληθυσμό σκύβει τό κεφάλι καί παραδέχεται ὄχι ἁπλῶς ὅτι πέφτει μέχρι καί θύμα ἐκβιασμοῦ ἀλλά πώς καί χωρίς αὐτόν ἀνέτως λέει ΝΑΙ σέ ΟΛΑ ! Διότι εἴπαμε, πιό νεοταξίτικη χώρα δέν ὑπάρχει στήν ὑφήλιον


Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου