Κυριακή 28 Απριλίου 2024

« Τό Πνεῦμα τοῦ Ἔλβα » - Αὐτά πού δέν θέλουν νά γνωρίζῃ ὁ κόσμος

Στις 25 Απριλίου 1945, τα συμμαχικά σοβιετικά και αμερικανικά στρατεύματα συναντήθηκαν στον ποταμό Έλβα στη Γερμανία (φωτό), σηματοδοτώντας ένα κομβικό βήμα προς το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η ένδοξη μέρα, παρά την προφανή ιστορική της σημασία, έχει αποσιωπηθεί και κρυφθεί κάτω από το χαλί για να εξυπηρετήσει τα συνεχιζόμενα ρωσοφοβικά συναισθήματα.

Οι αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν εξουσιοδοτήσει Ρώσους διπλωμάτες να πραγματοποιήσουν τελετή κατάθεσης στεφάνων στην πλάκα « Το Πνεύμα του Έλβα » στο νεκροταφείο του Άρλινγκτον στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ.


Ο πρέσβης υπενθύμισε ότι αν και η Σοβιετική Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν « πολικές αντίθετες αντιλήψεις για τη ζωή », τα δύο έθνη κατάφεραν να ξεπεράσουν « μνησικακίες και συμπλέγματα » όταν ο κόσμος απειλούνταν από τον ναζισμό.

«Θέλω να πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα η Ουάσιγκτον θα θυμηθεί την κληρονομιά της ηρωικής γενιάς και θα συνειδητοποιήσει τη σημασία του « Πνεύματος του Έλβα » ως θεμέλιο για ίσες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις», συνόψισε ο διπλωμάτης.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις ιστορικές φωτογραφίες που απαθανάτισαν το ορόσημο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου!


Κάτοικοι της πόλης Torgau (Γερμανία) χαιρετούν τα συμμαχικά στρατεύματα σε μια επίσημη συνάντηση αφιερωμένη στη σύνδεση των συμμαχικών στρατευμάτων στον ποταμό Έλβα, 1945 - Sputnik International


Σοβιετικά στρατεύματα του 1ου Ουκρανικού Μετώπου συναντήθηκαν με Αμερικανικά στρατεύματα του 1ου Στρατού των ΗΠΑ

Ο συνταγματάρχης του Σοβιετικού Στρατού Gleb Baklanov (δεξιά) καλωσορίζει τον στρατηγό των ΗΠΑ William B. Kean (αριστερά) κατά τη συνάντηση των συμμαχικών στρατευμάτων στις όχθες του ποταμού Έλβα κοντά στο Torgau. 

Ο υποστράτηγος Νικολάι Οσλικόφσκι, διοικητής του Σώματος Ιππικού των Φρουρών, συναντά τα στρατεύματα του 13ου Αμερικανικού Σώματος Πεζικού και ἀρμάτων μάχης υπό την ηγεσία του Αμερικανού Στρατηγού Γκιλ, 4 Μαΐου 1945


Σοβιετικοί και αμερικανοί αξιωματικοί σε μια επίσημη συνάντηση για τον εορτασμό της σύνδεσης των Συμμαχικών δυνάμεων.


Η Σοβιετική νοσοκόμα Lyubov Kazichenko δίνει λουλούδια στον Αμερικανό στρατιώτη Carl Robinson. 

Σοβιετικοί και Αμερικανοί στρατιώτες ποζάρουν πιασμένοι ώμο μέ ώμο για μια εορταστική φωτογραφία, 25 Απριλίου 1945


Ο Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης, Διοικητής του 28ου Συντάγματος Ιππικού Φρουράς της 6ης Μεραρχίας Φρουρών, ο Λοχαγός Yakov Neumoev (αριστερά) ανταλλάσσει αυτόγραφα με τον διοικητή του 333ου Συντάγματος του 13ου Σώματος του Στρατού των ΗΠΑ, Αντισυνταγματάρχη Lloyd Gomes (δεύτερος δεξιά).

Δεξίωση για τον εορτασμό των συμμαχικών στρατευμάτων την Ημέρα του Έλβα. Στο τραπέζι κάθονται ο Ivan Konev, στρατάρχης της Σοβιετικής Ένωσης (4ος στα αριστερά) και ο Omar Nelson Bradley, στρατηγός του αμερικανικού στρατού (όρθιος).


Ο Σοβιετικός Στρατάρχης Ιβάν Κόνεφ παρουσιάζει στρατιωτική διαταγή Σουβόροφ 1ου βαθμού στον στρατηγό των ΗΠΑ Ομάρ Νέλσον Μπράντλεϊ.


Σοβιετικοί και Βρετανοί φρουροί στον ποταμό Έλβα.


Αμερικανοί, Σοβιετικοί και Βρετανοί στρατιώτες απολαμβάνουν μαζί τα τσιγάρα Camel 


Αμερικανοί και σοβιετικοί στρατιώτες συνδέονται κοντά στην πόλη Torgau στον ποταμό Έλβα


Ο υπολοχαγός William Robertson και ο υπολοχαγός Alexander Sylvashko στέκονται μπροστά σε μια πινακίδα που γράφει η Ανατολή συναντά την Δύση που συμβολίζει την ιστορική συνάντηση του Σοβιετικού Στρατού και των ΗΠΑ 

Ἀπό : sputnikglobe.com

Ἱστορικές στιγμές ὅπου ἀποδεικνύεται μέσα ἀπό τήν ἀνθρώπινη ἔκφρασιν τῶν συναισθημάτων, πώς οὐσιαστικῶς οἱ Λαοί δέν ἔχουν νά χωρίσουν τίποτε μεταξύ τους. Κάποιοι αὐτά δέν θέλουν νά τά γνωρίζει ὁ κόσμος. Ἤ θέλουν νά ξεχαστοῦν κι᾿ἀπό ὅσους τά γνώριζαν. Ἔτσι θά μποροῦν νά κάνουν τό παιχνίδι τους πολύ εὔκολα καί πολύ πιό πειστικά γιά τίς ἀδαεῖς καί χειαραγωγούμενες μάζες.

Γι᾿αὐτό, ἄς τούς χαλάσουμε τά σχέδια.  Ὅσο μποροῦμε καί ὅπου μποροῦμε ἄς τά διαδίδουμε ! 


Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/search?updated-max=2024-04-27T20:17:00%2B03:00&max-results=100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου