Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ὁ Julian Assange εἶναι Ἐλεύθερος

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Julian Assange, αποφυλακίστηκε από τις φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου και ταξιδεύει για την Αυστραλία, ανακοίνωσε το WikiLeaks. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν ότι ο Ασάνζ αναμένεται να παραδεχθεί την ενοχή για την κατηγορία της αμερικανικής κατασκοπείας στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.


"Ο Julian Assange είναι ελεύθερος. Έφυγε από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Belmarsh το πρωί της 24ης Ιουνίου, αφού πέρασε 1901 ημέρες εκεί ( 5 χρόνια και 20 ημέρες) . Του επεβλήθη εγγύηση από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου και αφέθηκε ελεύθερος στο αεροδρόμιο Stansted το απόγευμα της 24ης Ιουνίου, όπου επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο ( φωτό) και αναχώρησε από το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε το WikiLeaks στο X.

Η δήλωση επιβεβαίωσε αναφορές ότι ο Assange έχει συμφωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η οποία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί επίσημα.

Ο Assange, ένας Αυστραλός πολίτης, μεταφέρθηκε στη φυλακή Belmarsh υψίστης ασφαλείας του Λονδίνου τον Απρίλιο του 2019 με κατηγορίες για παράβαση της εγγύησης. Στις ΗΠΑ, αντιμετώπισε δίωξη βάσει του νόμου περί κατασκοπείας για την απόκτηση και την αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών που ρίχνουν φως σε εγκλήματα πολέμου και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ἀπό : sputnikglobe.com


 «Τό νά ὑπερασπίζεσαι τήν ἀλήθεια δέν εἶναι τίποτα. Γιά τήν ἀλήθεια, πρέπει νά καθίσῃς στήν φυλακή».

Aleksandr Solzhenitsyn, "Candle in the Wind"


Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου