Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Έμαθαν για πλεόνασμα οι δανειστές και «χτυπούν» τις ελληνικές τράπεζες. Η όποια θετική εξέλιξη σε μία οικονομία «τρελαίνει» τους παγκοσμιοποιητές


Σχόλιο ΛΦ: Πλεόνασμα δεν υπάρχει. Είναι δημιουργική λογιστική. Η συμπεριφορά όμως του ΔΝΤ δείχνει πως δεν πρόκειται ποτέ να μας αφήσει να πιστέψουμε πως θα τα καταφέρουμε ή ότι θα ορθοποδήσει η οικονομία ξανά. Γιατί; Γιατί υπάρχουν τα κοιτάσματα και θέλουν να τα δεσμεύσουν. Θα πληρώσουμε, δηλαδή, τα χρέη από τα τοκογλυφικά δάνεια τους με τα κοιτάσματα μας. Τα κοιτάσματα αυτά, θα δώσουν και ένα τόνο ανεξαρτησίας από το φυσικό αέριο της Ρωσίας, που χρειάζεται τόσο πολύ η ΕΕ. Για αυτό έγιναν όλα. Για να έχουν τζάμπα κοιτάσματα και να χτυπήσουν την Ρωσία εκεί που πονάει. Στο φυσικό αέριο που βασίζει την οικονομία της.

Υπό τον φόβο πλεονάσματος στην Ελλάδα οι παγκοσμιοποιητές του ΔΝΤ, οι οποίοι θέλουν τώρα να «σώσουν» και την Ουκρανία, ξεκίνησαν να λένε μέσω των Financial Times, ότι τράπεζες, παρότι είχαν δήθεν σωθεί και ανακεφαλαιοποιηθεί δίχως μάλιστα να χρησιμοποιηθούν και τα 50 δις, τώρα κινδυνεύουν.

Σε αυτή την κατεύθυνση φούσκωσαν τις επιπλέον ανάγκες των ελληνικών τραπεζών στα 20 δις ευρώ, ενώ τόσο η εταιρεία Black Rock, που έλεγξε τις τράπεζες, όσο και η Τράπεζα της Ελλάδας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμφωνούν στο ότι οι επιπλέον ανάγκες των ελληνικών τραπεζών είναι περίπου 5,5 με 6 δισ. ευρώ.
Την σκοπιμότητα του αρχικού δημοσιεύματος δεν την έκρυψαν οι Financial Times, που έγραψαν ξεκάθαρα πως η Ελλάδα θα χρειαστεί λόγω του ανοίγματος των τραπεζών της νέο Δάνειο – Μνημόνιο, αφού η υποτιθέμενη τρύπα των 20 δις ευρώ δεν καλύπτεται από τα περίπου 10 δις ευρώ που περίσσεψαν από την ανακεφαλαιοποίηση. Επιπλέον τίθεται πλαγίως θέμα κουρέματος καταθέσεων.
Βλέπουμε λοιπόν πως η όποια θετική εξέλιξη σε μία οικονομία «τρελαίνει» τους παγκοσμιοποιητές, οι οποίοι θέλουν προφανώς να την καταστρέψουν, προκειμένου η ανέχεια να αυξηθεί και οι λαοί να ζητούν απεγνωσμένα παγκόσμια λύση, την οποία θα προσφέρουν, εντέχνως όπως πάντα, οι πρωτεργάτες του σημερινού αλαλούμ.
Τα σχέδια βέβαια δεν αθωώνουν επιλογές κυβερνώντων, που μπορούν να εφαρμόσουν απλές και μαθηματικές λύσεις ανάκαμψης. Όσοι καλοπροαίρετοι οικονομολόγοι στην χώρα μας, οφείλουν να κατανοήσουν πως απέναντί τους έχουν λύκους και όχι συνομιλητές. Θέλουν να αρπάξουν τα πάντα με πρώτες τις περιουσίες των Ελλήνων.
Τα χιλιάδες σπίτια που είναι άδεια, απλά ανήκουν σε ιδιοκτήτες που θέλουν να τα νοικιάζουν αλλά δεν βρίσκουν ενοικιαστές ή να τα πουλήσουν και απλά δεν βρίσκουν αγοραστές. Άρα δεν δύνανται να τα αξιοποιήσουν για να ξεχρεώσουν π.χ. όσοι χρωστούν στο Δημόσιο. Το κράτος πρέπει να βοηθήσει επομένως στην αξιοποίησή τους και όχι να τα κατάσχει, οδηγώντας ιδιοκτήτες, οι οποίοι δούλεψαν για να αγοράσουν ένα σπίτι και να το κληροδοτήσουν μετά στα παιδιά τους, σε καταστροφή.

http://lithosfotos.blogspot.gr/
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου