Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Αποκάλυψη:Το κόμμα Ερντογάν πλήρωσε 4.000 ψηφοφόρους που σπουδάζουν ή εργάζονται στην Τουρκία για να ψηφίσουν το DEB στη Θράκη μας!

deb-kemal-ataturk-killerΕντυπωσιακά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το τουρκοκόμμα DEB Partisi(Κόμμα Ισότητας , Ειρήνης και Φιλίας ) .
Πρωτιά του DEB σε Ξάνθη και Ροδόπη(Κομοτηνή) !
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδος, με καταμέτρημένο το 95,43% των ψήφων σε όλη την Επικράτεια, το DEB κατατάσσεται 16ο πανελλαδικά, με ποσοστό 0,78% και 42.466 ψήφους. Όμως στην εκλογική περιφέρεια Ροδόπης κατατάσσεται πρώτο με 41,68% και 25.856 ψήφους – και ακολουθούν η ΝΔ με 16,41%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,83%, η Χρυσή Αυγή με 6,26%, η Ελιά με 5,53%, το Ποτάμι με 3,17% κ.ο.κ. Ομοίως στην εκλογική περιφέρεια Ξάνθης το DEB αποσπά την πρωτιά με 26,03% και 15.3000 ψήφους (ακολουθούν η ΝΔ με 17,52%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,10%, η Ελιά με 6,93%, η Χρυσή Αυγή με 6,91%, το Ποτάμι με 4,83%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,58% κ.ο.κ.

Άλλες εκλογικές περιφέρειες στις οποίες παρουσιάσθηκε το ψηφοδέλτιο του DEB και είχαν κάποιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα είναι του Έβρου (1,41% και 1.148 ψήφοι), της Δράμας (0,04% και 25 ψήφοι), της Καβάλας (0,06% και 53 ψήφοι) και… της Φθιώτιδας ( 0,02% και 17 ψήφοι). Παρά τις ευκαιρίες που έδινε πάντως η φύση των ευρωεκλογών το ψηφοδέλτιο του DEB δεν είχε καμία διείσδυση στη μειονότητα της Δωδεκανήσου (0,02% και 15 ψήφοι) ή στο Λεκανοπέδιο.
Στην Δ. Θράκη, πάντως η κυριαρχία του μειονότητας ήταν συνθλιπτική, βοηθούσης της ολόπλευρης στήριξης του Τουρκικού Προξενείου που βρίσκεται εγκατεστημένο στην πόλη της Κομοτηνής (και έδρα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), των παράτυπων μουφτειών, των μειονοτικών αιρετών στους Δήμους, σωματείων κτλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στον Τύπο της περιοχής, άνθρωποι του Προξενείου όργωναν τα Πομακοχώρια χορηγώντας χρηματικά βοηθήματα για άμεσες ανάγκες των κατοίκων, ενώ τουλάχιστον 4.000 μειονοτικοί που σπουδάζουν ή εργάζονται στην Τουρκία (Κωνσταντινούπολη, Γιάλοβα, Ρεδαιστό, Ανδριανούπολη και Προύσσα) επέστρεψαν με μισθωμένα λεωφορεία στην Ελλάδα για να ασκήσουν το εκλόγικό τους δικαίωμα. Η προεκλογική εκστρατεία διεξήχθη σε μεγάλο βαθμό στην οδό μεταξύ… Κήπων και Κωνσταντινούπολης, όπου αφίσες και πινακίδες υπενθύμιζαν την εκλογική μάχη του DEB.
Ούτως ή άλλως η προεργασία για την εμφάνιση του σχηματισμού άρχισε προ τετραετίας “Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές για να δώσουμε ένα μήνυμα για τη νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που αγνοούν τις προσδοκίες της, που κλείνουν τα μάτια στα δίκαια αιτήματά της, τα οποία παραβλέπει μια ολόκληρη κοινωνία. Για να δώσουμε το “παρών” και το μήνυμα ότι “είμαστε εδώ” στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην πατρίδα μας την Ελλάδα, της οποίας είμαστε πολίτες, και για να τραβήξουμε την προσοχή στα προβλήματα και στα δίκαια αιτήματά μας” αναφέρει μεταξύ άλλων η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος – του οποίου πρόεδρος είναι ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς και υποψήφιοι ευρωβουλευτές οι Κοράι Χασάν, Σαμί Αλή Τοραμάν, Χασάν Χασάν, Μπουρχάν Χασάν, Αϊντίν Αχμέτ, Ιμπραήμ Μπαλταλί, Μπερνά Μουσταφάογλου, Σεμά Χαλίλ κ.α.
Φιλικά πρσοκείμενοι στο Akp του Πρωθυπουργού Ερντογάν
Το Κ.Ι.Ε.Φ. εκτός απο ιστορική συνέχεια του κόμματος του Αχμέτ Σαδίκ αποτελεί και φιλικά προσκείμενο πολιτικά στις θέσεις του κυβερνητικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Πρωθυπουργού Ερντογάν, ενώ πολλά στελέχη του ΚΙΕΦ έχουν κατα καιρούς συναντηθεί με κυβερνητικά στελέχη όπως με τον Υπουργό Υγείας κ. Μουεζίνογλου (κατάγεται απο την Ροδόπη) και με τον κ. Εγ. Μπαγίας.
Παρασκήνιο
Το μήνυμα της παρουσίας του κόμματος είναι σαφές: αφενός, όπως καταδεικνύει η διακήρυξη, η προβολή του τουρκικού εθνοτικού αυτοπροσδιορισμού και αφετέρου η διαπραγμάτευση της μειονότητας με το πολιτικό σύστημα ως ενός συμπαγούς μορφώματος υπό τον έλεγχο του προξενείου. Τα παράπονα ότι τα κόμματα ξεχνούν τις υποσχέσεις με τις οποίες κάθε φορά αποσπούν την ψήφο της μειονότητας αποκτούν άλλη βάση όταν το DEB αποδεικνύει ότι μπορεί να “ανεβάζει και να κατεβάζει” αν όχι κυβερνήσεις στη χώρα, τουλάχιστον τοπικές διοικήσεις στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστική από αυτή την άποψη η επιτυχία του υποστηριζόμενος από την ΝΔ συνδυασμού του κ. Παυλίδη στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ο οποίος εξέλεξε και έξι μειονοτικούς περιφερειακούς συμβούλους). Αντίστροφα, το σίριαλ της “υποψηφιότητας Σαμπιχά” απέκοψε τον ΣΥΡΙΖΑ από τις προσβάσεις του στη μειονοτική ψήφο. Αν και, με δεδομένη την μονοκρατορία του DEB, ο όλος θόρυβος αποκαλύπτεται αναδρομικά χωρίς αντικείμενο
Θα μπορούσε κάτι αντίστοιχο να γίνει και εδω;
Σύμφωνα με το omogeneia-turkey.com για πληθυσμιακούς και μόνο λόγους, παρότι την μετανάστευση και την εισροή Ελλαδιτών στην σύγχρονη Τουρκική κοινωνία, οι πολιτικές νόρμες αλλά και η κοινωνιολογία που αποτελεί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Κωνσταντινούπολης και των Πριγκηπονήσων δεν έχει περιθώρια για τέτοιες σκέψεις και σχέδια εαν δεν λυθεί το πληθυσμιακό (σε συνάρτηση με πριμ απο την Αθήνα) καθώς και οι βασικές διεκδηκήσεις των Μειονοτικών σωματείων εντός της Τουρκίας).
Σίγουρα όμως το Κ.Ι.Ε.Φ. αποτελεί μιας πρώτης τάξης αφορμή για μελέτη σε σχέση με την κατάκτηση ιστορικά πολιτικών δικαιωμάτων των Μεινοτήτων αλλά και τις συνέπειες τέτοιων εγχειρημάτων που θα φανούν εν καιρώ.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου