Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η Τουρκοφιλική στάση του πιο σημαντικού οργανισμού της ΠΓΔΜ

fyrom_turkey_simaies
Ο Τοντόρ Πετρόφ (στο παρακάτω βίντεο), εδώ και δύο δεκαετίες Πρόεδρος της «Svetski Makedonski Kongres» («Μακεδονικού» Παγκόσμιου Κογκρέσου) και ένα από τα πλέον σημαίνοντα πρόσωπα στην ΠΓΔΜ και την Ψευδομακεδονική Διασπορά της, δήλωσε στην τηλεόραση ότι «η Τουρκία είναι ένα αδελφικό έθνος (στην FYROM)».Επιπλέον, ενώ αυτή η δήλωση από μόνη της δεν σημαίνει πολλά, αυτό είναι ενδεικτικό για τον αναπροσανατολισμό της ΠΓΔΜ προς την Τουρκία για περισσότερο από μια δεκαετία.
Σαφώς κατευθυνόμενοι με λογικά ψευδές σύνθημα, την ψευδή διχοτόμηση «ο εχθρός του εχθρού μου (και, φυσικά, στην ΠΓΔΜ αυτός ο « εχθρός »είναι η Ελλάδα), ο Πετρόφ υπόσχεται πίστη και συγγένεια σε μια χώρα της οποίας η προηγούμενη μορφή, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, είναι υπεύθυνη για την υποδούλωση και υποβάθμιση του τοπικού πολιτισμού για 500 χρόνια.
Για να υποστηρίξει τα λόγια του, ο Πετρόφ λέει ότι 6.000.000 (sic!) «Μακεδόνες» ζουν στην Τουρκία, απαιτώντας ένα κτίριο ενός ορθόδοξο ναού στην Κωνσταντινούπολη. Σε ένδειξη της μεγαλομανίας του, ακόμη και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ διακηρύσσεται από τον Petrov «Μακεδόνας» σε μια εθνοτική αίσθηση. Ο Τοντόρ Πετρόφ και η οργάνωσή του αντανακλούν αυτό που το κυβερνών VMRO-DPMNEκαι κυρίως, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνουν, προσεγγίζοντας την Τουρκία. Δεδομένου ότι είναι γνωστός ότι εκφράζει την κυβερνητική θέση, χωρίς ρητή σύνδεση με την κυβέρνηση, η δήλωσή του είναι αρκετή για να αποδείξει την ύπαρξη αυτής της αφύσικης συμμαχίας.

Vladislav Perunović

http://hellasforce.com/category/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-hf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου