Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η ηρωίδα Θεοχάρους «καταγγέλλει» Άϊντα σε αξιωματούχους της ΕΕ

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ
Από τις ελάχιστες φωνές που ορθώνουν ακόμα ανάστημα… Ελληνική Κυβέρνηση και Νίκος Ανα(ν)στασιάδης έχουν παραδοθεί εδώ και καιρό στους Τούρκους και στη Δύση…
Η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, καθώς και προς άλλους αξιωματούχους της ΕΕ, εξηγεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται το Κυπριακό και με ποιο τρόπο ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. των Ην. Εθνών Έσπεν Μπαρθ Άιντα παραπλανεί τους θεσμούς της ΕΕ και τους αξιωματούχους της, όταν ισχυρίζεται ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από τα δημοψηφίσματα.

Όπως αναφέρει η δρ Θεοχάρους, η δημιουργία λανθανουσών παραστάσεων δεν μας φέρνει πιο κοντά σε μια δημοκρατική βιώσιμη λύση, αλλά μας απομακρύνει από αυτήν.
Η Τουρκία, τονίζεται στην επιστολή, δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι έχει πρόθεση για λύση, χωρίς στρατό κατοχής και ξένες εγγυήσεις, η οποία να είναι σύμφωνη με τις αρχές και τις αξίες επί των οποίων η ΕΕ είναι θεμελιωμένη. Εφόσον, προστίθεται, δεν υπάρχει θετικό σημάδι από την Τουρκία, πώς μπορούν να ανοίξουν ενταξιακά κεφάλαια τον Ιούνιο και πώς μπορεί να γίνεται λόγος για λύση.
Συναφώς, τονίζεται στην επιστολή, ο ίδιος ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε δημόσια ότι τα περί συμφωνίας κατά 90% στο περιουσιακό, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Άιντα ότι συνέβη, αποτελούν ανοησίες.

Ο Φιλελεύθερος

https://hellasforce.com/category/ethnika/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου