”Έχουμε από καιρό εκφράσει τις ανησυχίες μας με την τάση – καλά, δεν είναι μια τάση – μια τακτική που από την ISIL για τη σφαγή των θρησκευτικών μειονοτήτων στο Ιράκ και στη Συρία”, πρόσθεσε.
”Αλλά είμασταν αρκετά ειλικρινής και άμεσοι ακριβώς για το πώς οι τακτικές της ISIL είναι αντάξιες του είδους της διεθνούς, ισχυρής απάντησης που η διεθνής κοινότητα ηγείται. Και αυτές οι τακτικές περιλαμβάνουν μια προθυμία να στοχεύουν θρησκευτικές μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων των Χριστιανών.”
Η Σύμβαση του 1948 του ΟΗΕ για την Πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, λέει ότι η γενοκτονία είναι ”πράξεις που διαπράττονται με πρόθεση να καταστρέψουν, εν όλω ή εν μέρει, μια εθνική, εθνοτική, φυλετική ή θρησκευτική ομάδα”, μεταξύ άλλων μέσω της “δολοφονίας μελών της ομάδας.”
Τον Μάρτιο του 2015, μια έκθεση από την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε: ”Οι πράξεις βίας [από την IS στο Ιράκ και τη Συρία] που διαπράττονται εναντίον των αμάχων, λόγω της υπαγωγής τους ή αντιλαμβανόμενης υπαγωγής σε μια εθνοτική ή θρησκευτική ομάδα … μπορεί να συνιστά γενοκτονία.”
Σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2015, “Οι Χριστιανοί είναι η πιο διωκόμενη θρησκευτική ομάδα, εκτιμώντας ότι ο εξτρεμισμός και η δίωξη αυτού του είδους αναδύεται ως ένας σημαντικός παράγοντας στο αυξανόμενο φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των χριστιανών που σκοτώνονται κάθε χρόνο είναι πάνω από 150.000.”
Τον περασμένο Δεκέμβριο, περισσότεροι από 60 Βρετανοί βουλευτές υπέγραψαν μια επιστολή που γράφτηκε από τον Rob Flello MP και τον Λόρδο Alton. Κάλεσαν τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να συνεργαστεί με τον ΟΗΕ για να εξασφαλιστεί ώστε η λέξη “γενοκτονία” χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη συστηματική δολοφονία των μειονοτικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των Χριστιανών και των Γιεζίντι, σε ολόκληρο το Ιράκ και τη Συρία.
Η συνεχιζόμενη δίωξη των χριστιανικών μειονοτήτων στη Συρία και το Ιράκ έχει δει τους αριθμούς τους να μειώνονται δραματικά. Στο Ιράκ, οι Χριστιανοί έχουν μειωθεί σε περίπου 300.000 από περίπου 1.4 εκατομμύρια το 2003, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2015 από μια Καθολική ΜΚΟ έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Στη Συρία, υπάρχουν τώρα μόνο 500.000 Χριστιανοί, σε σύγκριση με πάνω από 1,25 εκατομμύρια το 2011.
Ο Χριστιανισμός, αναφέρει η έκθεση, είναι σε πορεία εξαφάνισης από το Ιράκ πιθανώς μέσα σε πέντε χρόνια, και θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την ίδια τύχη στις περισσότερες χώρες της Μέσης Ανατολής.
Πηγή:
https://www.rt.com/news/334270-us-genocide-christians-unreached/
http://offtherecord.net.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου