Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Αφού δεν του κόβουν τον αέρα… Κάνει και υποδείξεις ο κατοχικός ηγέτης!

akinci_moustafa

Έτοιμος να εντείνει τις προσπάθειες με στόχο την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατό, δηλώνει δια του εκπροσώπου του ο ηγέτης των Τουρκοκυπριών, Μουσταφά Ακιντζί και καλεί την ε/κ πλευρά να αποφύγει «τις παρορμητικές αντιδράσεις» – κατά την έκφρασή του – και να λειτουργήσει στο ίδιο μήκος κύματος. Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, αναφέρει ότι ο χρόνος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά έτσι ώστε να εξευρεθεί λύση εντός του χρονικού στόχου του 2016.

Αναφέροντας πως απομένουν 7 μήνες για να επιτευχθεί ο στόχος που ανακοινώθηκε από τους ηγέτες, δήλωσε ότι κάθε μέρα και κάθε ώρα μέχρι το τέλος του 2016 είναι πολύ σημαντική.
Πρόσθεσε ότι η επίσπευση των συνομιλιών και η τελική διαμόρφωση μιας συμφωνία που θα τεθεί σε δημοψήφισμα αποτελεί προσδοκία των Τ/κ. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι προσδοκία και των Ε/κ όπως αναφέρεται και στην κοινή δήλωση Αναστασιάδη-Ακιντζί, η οποία εξεδόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη των συνομιλιών» πρόσθεσε.
Ο κ. Μπουρτζιού ανέφερε επίσης ότι η συνάντηση του Τ/κ ηγέτη με τον ΓΓ του ΟΗΕ είχε ως στόχο να συμβάλει εποικοδομητικά στις συνομιλίες και πως οι κ.κ. Ακιντζί και Μπαν μπορούν από μόνοι τους να αποφασίσουν σε ποια πόλη θα συναντηθούν. Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Ακιντζί μπορεί από μόνος του να αποφασίζει αναφορικά με το σε ποιο δείπνο θα παρευρίσκεται και πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να εμποδίσει το δικαίωμα αυτό.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι η συνήθεια της ε/κ ηγεσίας εδώ και 53 χρόνια να εκπροσωπούν μόνοι τους την Κυπριακή Δημοκρατία, στην οποία, όπως αναφέρει, οι Τ/κ έχουν συνεταιριστικά δικαιώματα, κάποιες φορές δυστυχώς μετατρέπεται σε “άδικη και υπερβολική αντίδραση.”
Δήλωσε ακόμη ότι θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο λάθος η αποχώρηση από το τραπέζι των συνομιλιών λόγω της συνάντησης Ακιντζί-Μπαν, αναφέροντας ότι η Κύπρος δεν έχει άλλο χρόνο να χάνει.
Εξάλλου σε μήνυμα του στο τουϊτερ ο Μπαρίς Μπουρτζιού αναφέρει ότι ο κατοχικός ηγέτης είχε σήμερα επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την οποία επανέλαβε την αποφασιστικότητα του για λύση του Κυπριακού.
«Είναι μεγάλο λάθος η μη παραμονή στο τραπέζι (των συνομιλιών). Η Κύπρος, με τέτοιες συμπεριφορές, δεν έχει άλλο χρόνο να χάσει», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Ακιντζί.

philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου