Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ -Ο ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο επικίνδυνος κύριος Γκιουλέν προσπαθεί να εκπορθήσει και τη Θράκη!Ο γνωστός χρηματοδότης μουσουλμανικών παραστρατιωτικών ομάδων στη Βοσνία, αλλά και του UCK, ο Γκιουλέν, δημιουργεί μία νέα βόμβα στην ελληνική Θράκη. Ακατανόητη η «ανοχή» των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι σε έναν «καθαρό» εθνικό κίνδυνο. Είναι ο ισχυρότερος εχθρός του Ταγίπ Ερντογάν. Είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε και στήριξε τον Ερντογάν. Είναι ο άνθρωπος που μετά από μία δεκαετή πορεία οικονομικής και κοινωνικής εκτόξευσης της Τουρκίας οδηγεί τη χώρα στον διχασμό, αξιοποιώντας τα σκάνδαλα των υπουργών και της οικογένειας του Ερντογάν. Από το σπίτι του στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ο «πατερούλης» του παντουρκισμού, ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, επιχειρεί συστηματικά την τελευταία δεκαετία κι ένα ακόμη «μπάσιμο».


Πρόκειται για το μυστικό σχέδιο πολιτικής άλωσης της Θράκης, μέσω των περίφημων θρησκευτικών φροντιστηρίων των «Νουρτζού», που έχουν κατακλύσει τον μουσουλμανικό κόσμο και ως πέμπτη φάλαγγα επιδιώκουν να μεταφέρουν παντού το μήνυμα του παντουρκισμού. Ταυτόχρονα, με έντυπά του, ο Γκιουλέν καλλιεργεί ένα «πολυπολιτισμικό κλίμα» για τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την τοποθέτησή της στο κέντρο του ισλαμικού κόσμου. Μπλεγμένος με χρηματοδότηση μουσουλμανικών παραστρατιωτικών ομάδων στον πόλεμο της Βοσνίας, καταγγελθείς για αφανή ρόλο στη χρηματοδότηση των Αλβανών μουσουλμάνων του Κοσόβου, αλλά και της μειονότητας των Βούλγαρων μουσουλμάνων, ο Φετουλάχ Γκιουλέν ξεκίνησε και τον σχηματισμό του ελληνικού δικτύου στα τέλη της δεκαετίας του ’90.


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μέσα από ένα δίκτυο βασισμένο σε άδηλους πόρους και με βάση τον φιλοτουρκικό πυρήνα της μουσουλμανικής μειονότητας, δημιούργησε ερείσματα στη Ροδόπη, την Ξάνθη, την Θεσσαλονίκη, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Ελλάδα(!). Ήδη, υπόψιν των ελληνικών αρχών βρίσκονται καταγγελίες ότι στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών «Ελίτ» της Κομοτηνής, μουσουλμάνοι της μειονότητας έχουν κρυφή πρόσβαση στις εθνικιστικές – θρησκευτικές διδαχές του ιμάμη, την ίδια ώρα που σε όλη τη χώρα λειτουργούν περί τα πέντε βιβλιοπωλεία του και περισσότερα από τρία ανάλογα μυστικά «ιδρύματα – φροντιστήρια».

Πηγές αναφέρουν ότι τα φροντιστήρια των «Νουρτζού», τα οποία η επιθετική τουρκική πολιτική θεωρεί κρίσιμα λόγω των «γκρίζων» ζωνών, έχουν εξαπλωθεί και στα Δωδεκάνησα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το δίκτυο Γκιουλέν δεν αρκείται στην βιτρίνα των φροντιστηρίων «Ελίτ», αλλά λειτουργεί παράνομα μαθήματα που γίνονται σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες της Κομοτηνής.

Στη Θράκη, τα πρώτα δύο σχολεία του Γκιουλέν είναι γνωστά από το 2006. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν προσπάθεια ανέγερσης εκ μέρους του Γκιουλέν και ενός μοντέρνου κτιρίου σε ακίνητο της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας, στο κέντρο της Κομοτηνής, αλλά και περίεργο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η οργάνωση για ιστορικό χώρο πέριξ του Μοναστηρακίου στην Αθήνα, για τον οποίο μάλιστα είχε μιλήσει και ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ο υπ’ αριθμόν ένα προπαγανδιστής του παντουρκισμού, του ιδεολογήματος που αποτελεί την κινητήριο δύναμη της κυβέρνησης Ερντογάν. Αυτό το δόγμα επιδιώκει την επανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας μέσα από τη δημιουργία ανθρώπινων δικτύων στις περιοχές όπου έφθασαν οι στρατιωτικές δυνάμεις του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Στη Ρωσία, οι αρχές έκλεισαν όλα του τα σχολεία. Στην Ολλανδία, με το έντονο μουσουλμανικό στοιχείο, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον ρόλο των «φροντιστηρίων» του. Στο Ουζμπεκιστάν θεωρείται προδότης, ενώ βρίσκεται στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών όλων των παρακαυκασίων δημοκρατιών. Μόνο στην Ελλάδα ο διαβόητος Γκιουλέν εδώ και δέκα χρόνια ασκεί τις παράνομες και «περίεργες» δραστηριότητές του, σχεδόν ανενόχλητος.

Ο Γκιουλέν διατηρεί περισσότερα από 1.000 σχολεία σε 130 χώρες, με περίπου 140 στις ΗΠΑ. Σε έγγραφα του Wikileaks θεωρείται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος. Τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήριά του φέρουν πάντα τοπικά ονόματα, όπως «Ελίτ», «Science Academy», «Noble», «Dove Academy», για να μην κινούν υποψίες. Ενδεικτικό των κεκαλυμμένων σκοπών της δράσης του κινήματος είναι ότι, σύμφωνα με τους «Financial Times», οι οπαδοί του αποκαλούνται «ισλαμικοί ιησουίτες». Τις ανά τον πλανήτη παράνομες δραστηριότητές του καλύπτουν συχνά μεγάλες τουρκικές πολυεθνικές, όπως η αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Τασκένδη «Turkuaz», η «Tukson» κ.α.

Η κεμαλική εφημερίδα “Aydinlik» αποκάλυψε το καλοκαίρι ότι ο Γκιουλέν είναι ο μεγάλος «σπόνσορας» του UCK και πως με τουρκικά κεφάλαια στήθηκε το τεράστιο δίκτυο των Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών στη Βαλκανική. Ένας πρώην πράκτορας της αμερικανικής NSA ονόματι Wayne Madsen, μίλησε για όλα αυτά, γεγονός που προκάλεσε σάλο στην Τουρκία (και θα έπρεπε να κάνει να συνέλθουν οι Έλληνες πολιτικοί, που δείχνουν μία –αν μη τί άλλο- παράξενη «ανοχή» στις δραστηριότητες του Γκιουλέν στην Ελλάδα, για τις οποίες είναι πλήρως ενημερωμένοι από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες).

Μία ματιά στο δίκτυο του Γκιουλέν στα Βαλκάνια πείθει για το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει σύντομα η Ελλάδα: Το ίδρυμα Γκιουλέν διατηρεί στην Αλβανία ένα πανεπιστήμιο και δέκα σχολεία, στο Κόσοβο δύο σχολεία, στη Βουλγαρία σχολεία, μορφωτικά κέντρα, οικοτροφείο και φροντιστήριο ξένων γλωσσών, στα Σκόπια τέσσερα σχολεία, ενώ στη Βοσνία ετοιμάζεται να ιδρύσει πανεπιστήμιο. Στην Ελλάδα, χρηματοδοτεί μουσουλμάνους φοιτητές, που φοιτούν σε διάφορες πόλεις ολόκληρης της ελληνικής Επικράτειας.

Όποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως η ύπαρξη, η λειτουργία και η επέκταση του δικτύου Γκιουλέν εντός της Ελλάδας, είναι ένας εν δυνάμει «εκρηκτικός μηχανισμός», ικανός να δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα και –ενδεχομένως- «εκρήξεις» ακόμη και σε ομάδες λαθρομεταναστών στις οποίες έχει ήδη αποκτήσει επιρροή, καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν άμεσα τις «εντυπώσεις» τους για το «θρησκευτικό», «παιδαγωγικό» και «κοινωνικό» έργο του ιμάμη, που έχει επικηρυχθεί ακόμη και σε χώρες με πολύ αυξημένο μουσουλμανικό πληθυσμό.


* ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
http://www.elkeda.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3448:29012014--&catid=40:2010-01-11-14-57-44&Itemid=90

Ο ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΑΤΗΣΕ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΗΛΙΑΔΗ
Οι γνωστές από το 2005-2006 πληροφορίες ότι ο Τούρκος ισλαμιστής ηγέτης Φετουλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gulen) ίδρυσε ήδη δύο (κατά πρόσφατες πληροφορίες τέσσερα) ιδιωτικά «φροντιστήρια» στη Θράκη και ότι σκοπεύει να ιδρύσει ένα ακόμα στην Αθήνα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έντονου προβληματισμού για τις Ελληνικές Αρχές.
Όπως έχει επισημάνει η στήλη σε πρόσφατο δημοσίευμά της για την υπό εκπόνηση Πολιτική Εθνικής Άμυνας, η οποία ορθώς μετονομάστηκε σε Πολιτική Εθνικής Άμυνας και Ασφαλείας λόγω της διαφοροποιήσεως των σύγχρονων απειλών που αντιμετωπίζει κάθε χώρα, η απειλή που θέτει η Τουρκία για την Ελλάδα προσλαμβάνει άλλες -και πολύ πιο επικίνδυνες από τη στρατιωτική- μορφές, όπως η οικονομική διείσδυση και η ακόμη πιο επικίνδυνη πολιτιστική και ισλαμική διείσδυση, αμφότερες των οποίων γίνονται οσημέραι όλο και πιο εμφανείς.
Πρόσφατα ακόμη υπήρξαν πληροφορίες για προθέσεις ιδρύσεως τουρκικού πανεπιστημίου στη Θράκη, καθώς επίσης και για την ίδρυση τουρκικών πολιτιστικών κέντρων.
Τόσο στο προ ετών βιβλίο του για τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και τη ΜΙΤ όσο και σε δημοσίευμα του «ΚτΕ» της 21ης Δεκεμβρίου 2002 («Μουσουλμάνοι με φέσι οργώνουν τον Καύκασο – Οι Ρώσοι καταγγέλλουν θρησκευτικές οργανώσεις ως προκάλυμμα των πρακτόρων CIA-ΜΙΤ»), ο συντάκτης της στήλης είχε δώσει αρκετά στοιχεία για την πραγματική φύση του κινήματος των Νουρτζού, που εκπροσωπεί ο υποτιθέμενος μετριοπαθής και φιλοδυτικός Φετουλάχ Γκιουλέν. Στο υστερόγραφο, μάλιστα, του τελευταίου δημοσιεύματος είχε αναφερθεί ότι «περιέργως, η ελληνικά κυβέρνηση διάκειται ιδιαίτερα φιλικά προς την οργάνωση του Φ. Γκιουλέν, η οποία θεωρείται το κατάλληλο αντίβαρο για τον περιορισμό των δραστηριοτήτων άλλων, πλέον επικίνδυνων, ισλαμικών ρευμάτων στην περιοχή μας».
Στο ίδιο δημοσίευμα του «ΚτΕ» είχε επίσης αναφερθεί ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν το απόλυτα ελεγχόμενο από αυτούς τουρκογενές Ισλάμ (σ.σ.: έτσι τουλάχιστον πίστευαν τότε), το οποίο θεωρείται μετριοπαθέστερο και ελέγχεται πλήρως από αυτούς, μέσω των ισχυρών οργανώσεων των Νουρτζού και Νακσιμπεντί, για να εξοβελίσουν από την περιοχή το επικίνδυνο αραβογενές Ισλάμ και τους εις βάρος των Ρώσων.
Οι πληροφορίες, που, σημειωτέον, άρχισαν να έρχονται στη δημοσιότητα λίγους μήνες μετά την ανοιχτή πλέον σύγκρουση Τουρκίας-Ισραήλ, δείχνουν ότι οι αμερικανικές Αρχές άρχισαν να αλλάζουν γνώμη ως προς το πόσο και ποιος ελέγχει τον πανίσχυρο πλέον Τούρκο ισλαμιστή ηγέτη Φ. Γκιουλέν και ποιοι είναι οι πραγματικοί σκοποί του.
Πλύση εγκεφάλου
Σε μία λεπτομερή παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Γκιουλέν, με τίτλο «Ο πλέον επικίνδυνος ισλαμιστής του πλανήτη ζει στην Πενσιλβάνια», στην ιστοσελίδα canadafreepress.com, ο Δρ Paul Williams αναφέρει στις 21 Μαρτίου 2011 ότι οι τελευταίες διαρροές εγγράφων από το Wiki Leaks δείχνουν την αυξανόμενη ανησυχία των Αμερικανών αξιωματούχων για τις προσπάθειες του Γκιουλέν να δημιουργήσει έναν Νέο Ισλαμικό Κόσμο και την «πλύση εγκεφάλου» των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία του στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στο τηλεγράφημα που αναφέρεται στην πλύση εγκεφάλου, το οποίο εγράφη το 2009 από τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα Τζέιμς Τζέφρι, ο Γκιουλέν περιγράφεται ως ένα «πολιτικό φαινόμενο» στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι διαμένει στην Αμερική, θεωρητικώς, ή μάλλον επιφανειακώς, τα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια του Γκιουλέν υποβοηθούν τους Τούρκους -και όχι μόνο- μαθητές στα μαθήματα τους, προωθούν τον διαθρησκευτικό διάλογο και την ανοχή, αλλά στην πραγματικότητα όλα του τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (άνω των 1.000 σε 115 χώρες!) δίνουν έμφαση στην καλλιέργεια της ισλαμοτουρκικής κουλτούρας και στη διαμόρφωση φιλοτουρκικών ελίτ στις χώρες στις οποίες λειτουργούν.
Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρει στο τηλεγράφημα του ότι ο Γκιουλέν έχει πλέον τον έλεγχο της τουρκικής κυβερνήσεως και υπαγορεύει τη τουρκική πολιτική την οποία παρουσιάζει μία αύξουσα αντισραηλινή και αντιαμερικανική τάση. Παρακάτω αναφέρει ότι οι ηγέτες του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ), συμπεριλαμβανομένων του πρωθυπουργού Ερντογάν και του προέδρου της χώρας Γκιουλ, φαίνεται ότι λειτουργούν σαν μαριονέτες του Γκιουλέν, ενώ σε άλλο τηλεγράφημα του Wiki Leaks αναφέρεται ότι οι οπαδοί του πανίσχυρου Τούρκου ιμάμη ελέγχουν την Αστυνομία των 200.000 ανδρών της Τουρκίας.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η οργάνωση του Γκιουλέν έχει συγκεντρώσει, μέσω δωρεών και συμμετοχών των μελών του, που συνεισφέρουν μέχρι και το 1/3 εισοδημάτων τους, το ποσό των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων (!) και ότι με την τεράστια αυτή οικονομική ισχύ κατευθύνει τις δραστηριότητες του ΑΚΡ σε όλη την Κεντρική Ασία και στο μεγαλύτερο μέρος του μουσουλμανικού κόσμου.
Παλινόρθωση του χαλιφάτου
Σε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τις οργανώσεις και τις επιδιώξεις του Γκιουλέν, με τίτλο «Η Τουρκία και η παλινόρθωση του χαλιφάτου», η έγκριτη ιστοσελίδα “American Thinker» αναφέρεται, στις 10 Μαρτίου 2011, στις μεθοδικές προσπάθειες της Τουρκίας και του Γκιουλέν να υλοποιήσουν το όραμα τους για ένα «παγκόσμιο χαλιφάτο» (σ.σ.: έτσι εξηγείται, ίσως, η μάλλον παράξενη εξάπλωση των ιδιωτικών σχολείων του Γκιουλέν σε 115 χώρες). Υπό την καθοδήγηση του, αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, η Τουρκία μεταμορφώθηκε από ένα κοσμικό κράτος σε μία ισλαμική χώρα, με 85.000 ενεργά τζαμιά -ένα ανά 350 κατοίκους, η μεγαλύτερη κατά κεφαλή αναλογία τζαμιών σε ολόκληρο τον κόσμο-, με 90.000 ιμάμηδες (περισσότεροι ιμάμηδες από δασκάλους και ίστρους) και με χιλιάδες δημόσια ισλαμικά σχολεία. Σύμφωνα με τον Τούρκο διανοούμενο Μπαϊράμ Μπαλτζί (Bayram BaJci), τα σχολεία του Γκιουλέν «προωθούν την ισλαμοποίηση της τουρκικής εθνικότητας και την τουρκοποίηση του Ισλάμ, με σκοπό τη δημιουργία ενός παγκόσμιου χαλιφάτου στο οποίο θα κυριαρχεί ο ισλαμικός νόμος».
Και τα δύο δημοσιεύματα, αναφερόμενα στις υποτιθέμενες μετριοπαθείς απόψεις, διαλλακτικές προθέσεις και δήθεν ανεκτικότητα του Γκιουλέν, δίνουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι πίσω από τη μετριοπαθή αυτή βιτρίνα κρύβεται μία συγκεκριμένη επιλογή προσεκτικής και χαμηλής ορατότητας προσπάθειας προωθήσεως του οράματος του, μέχρι να αποκτήσει το επιθυμητό επίπεδο ισχύος και μετά… βλέπουμε. Ενδεικτικό της ύπουλης αυτής τακτικής είναι ένα κήρυγμα που έκανε σε οπαδούς του το 1999, το οποίο και αποτέλεσε την αιτία ποινικής του διώξεως στην Τουρκία:
«Πρέπει να κινηθείτε στις αρτηρίες του συστήματος, χωρίς κανένας να προσέξει την παρουσία σας, μέχρι να φτάσετε σε όλα τα κέντρα…. Μέχρι οι συνθήκες να ωριμάσουν, πρέπει να συνεχίσετε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αν κάνετε-κάτι πρόωρα, ο κόσμος θα πέσει πάνω στα κεφάλια μας και οι μουσουλμάνοι σε ολόκληρο τον κόσμο θα υποφέρουν, όπως στις τραγωδίες στην Αλγερία, όπως στη Συρία το 1982, όπως στις ετήσιες καταστροφές και τραγωδίες της Αιγύπτου. Ο χρόνος δεν είναι ακόμη κατάλληλος.
Πρέπει να περιμένετε μέχρι να είστε έτοιμοι και οι συνθήκες να ωριμάσουν, μέχρι να βάλετε στην πλάτη ολόκληρο τον κόσμο και να μπορείτε να τον μεταφέρετε. Πρέπει να περιμένετε μέχρι να αποκτήσετε όλη τη δύναμη του κράτους, μέχρι να έχετε πάρει με το μέρος σας όλες τις δυνάμεις των συνταγματικών θεσμών της Τουρκίας. Μέχρι τότε, κάθε βήμα που θα γίνεται πρόωρα θα είναι σαν να σπάζετε ένα αυγό χωρίς να περιμένετε τις 40 ημέρες που απαιτούνται για την εκκόλαψη του. Θα είναι σαν να σκοτώνετε το πουλάκι που είναι μέσα στο αυγό. Η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι να αντιμετωπίσετε τον κόσμο». Το απόσπασμα τελείωνε με μία προτροπή να κρατήσουν μυστικά όσα τους είπε. Σημειώνεται ότι η ποινική δίωξη εναντίον του Γκιουλέν σταμάτησε οριστικώς μόνο το 2006, όταν ο Ερντογάν είχε αρχίσει να σταθεροποιείται πια στην Τουρκία.
Η τακτική αυτή του Γκιουλέν μοιάζει αρκετά με αυτήν που ακολου­θεί ο «όμαιμός του» Ερντογάν (αν και επισήμως φροντίζουν και οι δύο να μην ταυτίζονται), ο οποίος το 1994 είχε δηλώσει «Δόξα στον παντοδύναμο Αλλάχ, είμαι ένας υπηρέτης της σαρίας» και το 1996, μετά την αποπομπή του από τη δημαρχία της Κωνσταντινουπόλεως, «Η δημοκρατία είναι όπως ένα τραμ. Είσαι σε αυτό μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Μετά, κατεβαίνεις».
Ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.
Την ίδια άποψη για τον Γκιουλέν είχε και η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, ΜΙΤ, η οποία σε σχετική έρευνα για την περίφημη υπόθεση Σουσουρλούκ είχε διερευνήσει μεταξύ άλλων και τις δραστηριότητες του. Σύμφωνα με την έκθεση της ΜΙΤ, την οποία αποκάλυψε η «Μιλιέτ» στις 19 Οκτωβρίου 2010, ο Γκιουλέν αναφερόταν «ως μυστικός συνεταίρος της Τσιλέρ στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ τα μέλη του κινήματος Γκιουλέν αποτελούν τον πιο σημαντικό μη κυβερνητικό μηχανισμό που διατηρεί η CIA στην περιοχή. Οι ανωτέρω ισχυρισμοί είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν εάν ελεγ­χθούν τα οικονομικά του Γκιουλέν και της κινήσεως του από επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών και αν γίνουν συντονισμένες έρευνες με τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών σχετικά με τη δράση του Γκιου­λέν και της οργανώσεως του». Στην ίδια έκθεση αναφέρονται ιδιαίτερα αποκαλυπτικά στοιχεία για την επιδίωξη του Γκιουλέν για μία επανάσταση ιρανικού τύπου στην Τουρκία κ.λπ.
Να κλείσουμε με μία απλή σημείωση. Τα σχολεία του Γκιουλέν τα έκλεισε η Ρωσία ήδη και το Ουζμπεκιστάν, ως προωθούντα τον τουρκισμό και ισλαμικές ανατρεπτικές ενέργειες. Στην Ολλανδία η λειτουργία των ίδιων σχολείων τελεί υπό έρευνα από τις Αρχές και στις ΗΠΑ, όπως προαναφέρθη, το θέμα άρχισε να απασχολεί έντονα τις Αρχές.
Και σε αυτή την περίοδο, εμείς όχι μόνο επιτρέπουμε τη λειτουργία τουλάχιστον δύο σχολείων του στη Θράκη, αλλά ετοιμαζόμαστε να τα δεχτούμε και στην Αθήνα.
ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ – ΣΕΛ.34


Ο ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ ΤΟΥ ΟΥ ΤΣΕ ΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι μεγάλος ισλαμιστής ηγέτης Φετουλάχ Γκιουλέν, πνευματικός πατέρας του τουρκικού πολιτικού Ισλάμ και του κόμματος του Ερντογάν, είναι ο μεγάλος σπόνσορας του αλβανικού ΟΥ ΤΣΕ KA  ενώ με δικά του κεφάλαια δημιουργήθηκε το τεράστιο δίχτυο των Αλβανών λαθρέμπορων ναρκωτικών στην βαλκανική και σε προέκταση σε όλη την Ευρώπη, κάνει η τουρκική εφημερίδα Aydınlık,  στο φύλο της 4/7/2013.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της τουρκικής εφημερίδας, ο  Wayne Madsen, πρώην υψηλόβαθμος πράκτορας της αμερικανικής NSA, αναφέρει σε απόρρητη αναφορά του για τις δραστηριότητες της Αλ Καιντα ότι ο γνωστός Τούρκος ισλαμιστής ηγέτης Φετουλάχ Γκιουλέν ήταν και εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός σπόνσορας του γνωστού αλβανικού Ου Τσε Κα  ενώ ήταν αυτός που στήριξε οικονομικά την ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη ίδια αναφορά, ο Γκουλέν έχει στηρίξει τα τεράστια κυκλώματα του αλβανικού λαθρεμπορίου ναρκωτικών που έχει απλωθεί σχεδόν σε όλη την Ευρώπη με εκατομμύρια δολάρια ετήσιο τζίρο. Δεν είναι άσχετο με την μεγάλη στήριξη του Γκουλέν προς το Κόσσοβο ότι όταν το 2008 ανακήρυξε επίσημα τη ανεξαρτησία του με προτροπή του ο Ερντογάν και η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που έσπευσε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Επίσης πάλι με προτροπή του Γκιουλέν το καθεστώς των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου έσπευσε μετά την επικράτηση του να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσόβου.  Στην ίδια αναφορά επισημαίνεται και η άμεση ανάμειξη του Γκιουλέν στην πολυδιαφημιζόμενη made in USA «Αραβική Άνοιξη»   στηρίζοντας τα ισλαμιστικά κινήματα καθώς στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας υπέρ των ισλαμιστών
Αλλά για τον Γκιουλέν και για τον ρόλο του στα παγκόσμια ισλαμικά πράγματα έχουν γραφτεί κατά καιρούς στον ξένο τύπο εκτενή άρθρα. Τον έχουν αποκαλέσει «Απόστολο του Ισλάμ», «Μεσσία του Ισλάμ», Τούρκο Χομεϊνί», «Αναμορφωτή των Μουσουλμάνων». Απo το 2000 κυνηγημένος τότε από τους Τούρκους στρατηγούς ζει στις ΗΠΑ, όπου έχει τιμηθεί από πολλά αμερικανικά πανεπιστήμια.  Γεγονός είναι  απετέλεσε όμως  μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των θρησκευτικών κινημάτων της Τουρκίας. Είχε τις δικές του θεωρίες για το Ισλάμ και είχε  υποστηρίξει στην εφημερίδα «Σάμπαχ», ότι το «Ισλάμ δεν εδραιώθηκε και δεν διαδόθηκε στην Τουρκία από τους Άραβες, αλλά κατά την 50η επέτειο του εορτασμού της μετάβασης του Μωάμεθ από την Μέκκα προς την Μεδίνα, (έτος εγίρας), χίλιες περίπου οικογένειες Τούρκων που ζούσαν στην κεντρική Ασία, ασπάστηκαν τον μουσουλμανισμό». Αυτή η θεωρεία είναι η απαρχή της τουρκικής  εκδοχής για την ισλαμική θρησκεία, σε αντιδιαστολή με την καθαρά αραβική.  
Το μεγάλο του «όπλο» είναι τεράστιο δίχτυο ΜΜΕ και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Τουρκία και σε άλλες χώρες που δραστηριοποιούνται για την προβολή της ισλαμικής του προπαγάνδας.  Σύμφωνα με  δημοσιεύματα της εφημερίδα Μιλιέτ,   ο Γκιουλεν έχει υπό τον έλεγχο   σε 80 περιοχές της Τουρκίας : 45 βακούφια, (δηλαδή οικονομικά εκμεταλλεύσιμα ιδρύματα), 18 οίκους προσευχής, 89 ειδικά κατηχητικά σχολεία, 207 εμπορικές εταιρείες, 373 διδασκαλεία και 500 μαθητικές εστίες. Στο εξωτερικό υπό την διοίκηση των Φετουλαχτσιλάρ δραστηριοποιούνται 6 θρησκευτικά πανεπιστήμια, 236 Λύκεια, 2 δημοτικά σχολεία, 2 κέντρα διδασκαλίας τουρκικής γλώσσας, 6 προπαρασκευαστικά φροντιστήρια για το πανεπιστήμιο και 21 μαθητικές εστίες. Το τάγμα του Φετουλάχ   (εφημερίδα Χουριέτ),  εξέδιδε 14 περιοδικά με 300 χιλιάδες φύλλα, ελέγχει την εφημερίδα «Ζαμάν», πρώτη σε κυκλοφορία στην Τουρκία,  δύο εθνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και τον δορυφορικό τηλεοπτικό σταθμό «Σαμάνγιολού ή STV».  Εκτός από τις χώρες της δυτικής Ευρώπης, ο Γκιουλέν είχε δραστηριοποιηθεί στις δημοκρατίες της τέως Σοβιετικής ένωσης, στην Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία, Σκόπια, Κριμαία, Γεωργία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Πολλοί πολιτικοί παράγοντες των χωρών αυτών όπου είχαν ιδρυθεί τα σχολεία του Γκιουλέν, δεν είχαν κρύψει την ανησυχία τους, (όπως στην Βουλγαρία), και σχολίαζαν αρνητικά τις ενέργειες αυτές υποστηρίζοντας ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονταν πολιτικές σκοπιμότητες και μια γενικότερη προσπάθεια αποσταθεροποίησης. Πολλά από τα ιδρύματα αυτά επιχορηγούνταν από Τούρκους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνταν από τον  Γκιουλέν. 
Πάγια επιθυμία του είναι η άμεση δραστηριοποίηση του και στην Ελλάδα και μάλιστα έχει επανειλημμένα εκφραστεί υπέρ του ανοίγματος σχολής Ισλαμικών σπουδών στην Θεσσαλονίκη, (σίγουρα θα βρει ένθερμο συμπαραστάτη του τον τουρκολάγνο δήμαρχο της). Γι αυτό και η σύνδεση του με αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους αποκτά ιδιαίτερη διάσταση για την χώρα μας. Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν για οικονομική στήριξη εκ μέρους του Γκιουλέν στις τελευταίες προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μειονοτικό πρόβλημα στην Ρόδο και γενικότερα στα Δωδεκάνησα ενώ τα κεφάλαια του Γκιουλές εισρέουν για άνοιγμα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην περιοχή τα οποία θα προπαγανδίζουν τις ισλαμιστικές του θέσεις.
Στην Τουρκία θεωρείται ότι είναι ο πνευματικός πατέρας του Ερντογάν και του Γκιούλ αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν διαρραγεί οι σχέσεις τους καθώς κάποιες προθέσεις του Ερντογάν να αυτονομηθεί από την αμερικανική πολιτική στην περιοχή της Μέσης Ανατολής έχουν προκαλέσει την αντίδραση του Γκιουλέν που ακολουθεί φανερά φιλοαμερικανική στάση. Έτσι τα ΜΜΕ του Γκιουλέν έχουν κατηγορήσει τον Ερντογάν για αλαζονεία και έχουν ασκήσει έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης του χωρίς όμως να προχωρήσουν σε ανοιχτή σύγκρουση μαζί του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου