Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ο τεμαχισμός της Ελληνικής ΑΟΖ μετά απο αυτονομήσεις περιοχών

Ο παραπάνω χάρτης είναι επι χρόνια απαγορευμένος προς συζήτηση απο τα ΜΜΕ του καρτέλ των εφοπλιστών και τις κυβερνήσεις Λάτση. Οι κόκκινες διακεκομμένες γραμμές αναπαριστούν επιθυμίες γειτόνων και φίλων, άσπονδων και μή.
Σύφωνα με αυτόν, θα υπάρξουν Δυτική Θράκη και Νησιά Ανατ. Αιγαίου ένα κράτος. Στερεά Ελλάδα  άλλο κράτος. Πελοπόννησος άλλο κράτος. Κρήτη άλλο κράτος κοκ. Είναι σημαντικό για το μελλοντικό “κράτος” της Κρήτης να συμπεριλάβει και τα Κύθηρα στην επικράτειά του, για να αποκομίσει το μέγιστο κέρδος στα κοιτάσματα υδρογοναθράκων που υπάρχουν στη περιοχή. 



 
Ερώτημα: Η περιοχή δεξιά της μαύρης διακεκομμένης γραμμής, στη μέση του Αιγαίου, δεν είναι η περιοχή την οποία η Τουρκία θέλει υπο εκμετάλλευση;
Ερώτημα: Καταλάβατε γιατί η περιφέρεια Πελοποννήσου που έφτειαξε ο ΓΑΠ με τον Καλλικράτη δεν περιέχει τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο;
Απάντηση: Μήπως γιατί κατά σύμπτωση στα Βορειοδυτικά της Πελοποννήσου υπάρχει ένα μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων;


Πρέπει να έχετε πάντα στο νού σας τον χάρτη των πιθανών θέσεων κοιτασμάτων υδρογοναθράκων της χώρας μας. Περιμένουμε ότι με βάση αυτόν θα εξελιχθούν τα γεωπολιτικά παιγνίδια στη περιοχή, όπως έγινε και με τη Γιουγκοσλαβία.

Παρατηρείστε πως αυτή η χώρα διαχωρίσθηκε κατά σύμπτωση με βάση τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν κοιτάσματα. Στο μέλλον δεν αποκλείεται να έχουμε μια διαίρεση της χώρας μας ανάλογη με εκείνη που έγινε στη Γιουγκοσλαβία. Σε εκείνη τη περίπτωση έγινε πόλεμος για να πάρουν απο τους Γουγκοσλάβους τα πετρέλαια. Στην Ελλάδα μετά τη φτωχοποίηση που συνεχίζται και ένας πόλεμος δεν θα αποκλειόταν αρκεί να βγεί το “σχέδιο”. Ήδη εταιρείες πετρελαίων  κάνουν δουλειές στην  Γιουγκοσλαβική και Αλβανική ΑΟΖ. Κέρδη για τους λαούς απο φορολόγηση κανένα.
Παρατηρείστε στο τελευταίο χάρτη τις θέσεις των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων της Γουγκοσλαβίας (Κροατία παράλια, Σλοβενία, FYROM, Βοϊβοδίνα, Βόρειο Κόσοβο) και παρατηρείστε ότι τώρα πλέον η κυρίαρχη τότε Σερβία δεν διαθέτει υδρογονάνθρακες αλλά ούτε και βαρειά βιομηχανία, την οποία κατέστρεψαν τα ΝΑΤΟικά αεροπλάνα στη διάρκεια του πολέμου. Και τότε η Ελλάδα πορείες έκανε και αποβιομηχανιζόταν. Και τότε “Ερμήδες” έβγαιναν στα ΜΜΕ και έλεγαν με “Αυτιάδες” και “Τράγκες” ιστορίες για αγρίους. Ο πόλεμος στην Ελλάδα έγινε με ειρηνικό τρόπο μέσω μνημονίων που υπέγραψε ο κ.Παπαδήμος.
 Τό άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 2013 σε αυτό το ιστολόγιο ( http://zcode-gr.blogspot.gr) αλλά και σε άλλα sites της εποχής εκείνης. Λησμονήθηκε. Η ιστορία όμως δεν θα το λησμονήσει, όπως τίποτα απο όσα κατά καιρούς προβλέψαμε. Το πόσο υποθετικά είναι όσα είχαμε γράψει αρχίζει και διαφαίνεται. Τα χειρότερα απο τις κυβερνήσεις Λάτση έρχονται ενώ το κάρβουνο συνεχίζεται. Εμφανίστηκε και ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος, που έχει εργασθεί…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου