Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ -ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο που έγραψα το 2014 και θα διαπιστώσετε ότι οι λόγοι για τους οποίους η Ρωσία θα εισβάλει προς ανατολάς και νότο είναι ακόμα και σήμερα υπαρκτοί όσο ποτέ... 7 Μαίου 2014..Greek Spirit 
Ας μην ξεγελιόμαστε από τις αναιμικές προσπάθειες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε να επιδείξει κάποια αντίδραση σε στρατιωτικό επίπεδο ενάντια στην Ρωσική επεκτατικότητα
Μερικοί χιλιάδες στρατιώτες σε σχηματισμούς μεγέθους απομειωμένης ταξιαρχίας ασκούνται αποσπασματικά πότε στις Βαλτικές χώρες ,πότε στην Ρουμανία. Η προετοιμασία για πόλεμο ή για την αντιμετώπιση μαζικής συμβατικής εχθρικής επίθεσης δεν αντιμετωπίζεται με το ανακάτεμα της χλιαρής σούπας που έχει καταντήσει η ευρωπαϊκή άμυνα σήμερα. 



Δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου μεταδίδουν την μετακίνηση 25 αρμάτων στην Πολωνία, 300 στρατιωτικών της Αμερικάνικης αεροπορίας στην Ρουμανία, μια άσκηση στην Λιθουανία ως γεγονότα υψίστης σπουδαιότητας. 

Η επερχόμενη σύγκρουση στην ανατολική Ευρώπη θα είναι πόλεμος που θα εμπλέξει κυρίως χερσαίες και εναέριες δυνάμεις , τομείς στους οποίους οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έναντι των ευρωπαϊκών.
Η Ευρώπη μετά την πτώση του σιδηρούν παραπετάσματος έχει αποβεί σε κούρσα μείωσης των εξοπλισμών συνοδευόμενη από αντιμιλιταριστική προπαγάνδα .

Ας μην ξεγελιόμαστε από τις επιχειρήσεις του Βρετανικού και Γαλλικού στρατού στο Αφγανιστάν και στην δυτική υποσαχάρια Αφρική. Εκεί οι αντίπαλοι είναι ξυπόλητοι Ταλιμπάν και αντάρτες χωρίς αεροπορία, χωρίς άρματα, χωρίς δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου που θα μπλόκαρε τις επικοινωνίες των τακτικών στρατών. Αν μελετήσει κανείς την δράση των ευρωπαικών στρατών στο Αφγανιστάν θα διαπιστώσει ότι  στις πιο απομακρυσμένες βάσεις τους στην ενδοχώρα δεν τολμούν να ξεμυτίσουν πέρα από τα 2-3 χιλιόμετρα μακριά από τις βάσεις τους . 

Η δε Βρετανία μόλις πέρυσι (2013) απέλυσε χιλιάδες στρατιωτικούς με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και έστειλε στα διαλυτήρια πολλά πολεμικά πλοία.Απόστρατοι Βρετανοί ναύαρχοι δήλωναν πέρυσι ότι η Βρετανία δεν μπορεί πλέον ούτε τις ακτές της να επιτηρήσει.

Τα λόγια είναι περιττά και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Η Ολλανδία πριν από δύο βδομάδες στάθηκε ανίκανη να επιτηρήσει και να αναχαιτίσει ρωσικά πολεμικά πλοία που παραβίασαν τα χωρικά ύδατα της.Το Βέλγιο διατηρεί κάποιες λίγες δυνάμεις στο έδαφος της Γερμανίας οι οποίες ως κύρια εάν όχι μοναδική αποστολή έχουν την εναλλαγή σε ειρηνευτικές αποστολές στην Κύπρο -Ινδοκίνα και αλλού..

Αλλά και μεγάλες χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία έχουν πέσει θύματα του κλίματος της απομείωσης των εξοπλιστικών δαπανών. Το 2011 οι ευρωπαϊκές χώρες ''ίδρωσαν'' να βγάλουν εις πέρας τον πόλεμο εναντίον της απροστάτευτης Λιβύης , πόλεμος ο οποίος βασίστηκε σε εναέρια χτυπήματα με την υποστήριξη ναυτικών μονάδων. Ακόμα και σε αυτή την παρωδία εναντίον μιας χώρας που δεν μπόρεσε να προτάξει άμυνα οι ευρωπαϊκές χώρες μετά βίας εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ΝΑΤΟ.

Όσο για τις ανατολικές ευρωπαϊκές χώρες η κατάσταση είναι τραγική.Βουλγαρία -Ρουμανία-Ουγγαρία-Τσεχία-Σλοβακία εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ το οποίο θεωρώντας ότι δεν υπάρχει πλέον ρωσικός κίνδυνος μετέτρεψε τους πάλαι ποτέ κραταιούς στρατούς του ανατολικού μπλόκ σε ελαφρές ταξιαρχίες χωρίς θωράκιση και βαριά όπλα με κύρια αποστολή την συμμετοχή τους στο Ιράκ και Αφγανιστάν όπου ελάφρυναν το έργο των ΗΠΑ. 
Μάλιστα δε, απέλυσαν και χιλιάδες προσωπικού, πετώντας στον δρόμο εμπειρότατους επαγγελματίες στρατιωτικούς . Η Βουλγαρία πχ από τις 130,000 προσωπικού έμεινε με 30,000 από τις οποίες μόνο 3,000 μπορούν να κρατήσουν όπλο.Η δε αεροπορία διαλύθηκε και η επιτήρηση του Βουλγαρικού FIR έχει ανατεθεί με διακρατική συμφωνία στην Ελλάδα.Ανάλογες ανόητες πολιτικές ακολουθήθηκαν και στις υπόλοιπες ανατολικές χώρες.

Για να μπορέσουν οι ευρωπαϊκές χώρες να αντιπαρατάξουν ετοιμοπόλεμες στρατιωτικές δυνάμεις απέναντι στην Ρωσία πρέπει να γίνουν πολιτικές αλλαγές όπως η επαναφορά της υποχρεωτικής θητείας , η προσπάθεια απεμπόλησης και εκρίζωσης της αντιμιλιταριστικής κουλτούρας ,η αύξηση των κονδυλίων για εξοπλισμούς, πολιτικές οι οποίες θα πρέπει να συνταράξουν το πολιτικό οικοδόμημα της Ε.Ε και οι οποίες θα απαιτούσαν δεκαετίες για την εκπλήρωση τους.
Η Ρωσία θα επιτεθεί ταυτόχρονα στην ανατολική Ουκρανία και Γεωργία και καμία στρατιωτική δύναμη δεν μπορεί να την εμποδίσει.

Οι λόγοι για την επίθεση της σε αυτά τα δύο μέτωπα ταυτόχρονα είναι οι παρακάτω

1. Η πίεση που δέχεται ο Πούτιν από τους Ρώσους πολίτες που βλεπουν να σφάζονται γυναικόπαιδα στην ανατολική Ουκρανία. Εάν ο Πόυτιν δεν ενδώσει στην πίεση για δράση θα χάσει την δημοτικότητα του και ίσως και την εξουσία

2. Η στρατιωτική αφασία της Ευρώπης οι οποία μπροστά στις τεθωρακισμένες και ομοιογενείς Ρωσικές  μεραρχίες  παρατάσσει πολεμικά αποσπάσματα αποτελούμενα από καλοθρεμμένους επαγγελματίες οι οποίοι αναθράφηκαν και εκπαιδεύτηκαν με το δόγμα του'' μη πολέμου'' και των διακοπών σε ειρηνευτικές αποστολές.

3. Η ηλίθια ιδεοληπτική εμμονή της Ευρώπης να αντιτίθεται στα σχέδια κατασκευής του south stream , αγωγού που θα φέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην κεντρική Ευρώπη παρακάμπτοντας την Ουκρανία. Ο αγωγός αυτός εκτός από τα έσοδα που θα αποφέρει στην Ρωσία θα μπορούσε να  την καταστήσει ενεργειακό άρχοντα της Ευρώπης.Η Ε.Ε. προωθεί τον αγωγό ΤΑΡ ο οποίος θα φέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν δια μέσω Γεωργίας -Τουρκίας -Ελλάδας -Ιταλίας. 

4. Η κατάληψη της Γεωργίας θα ακυρώσει τα σχέδια της Ε.Ε.για την δημιουργία του ΤΑΡ και την εξαναγκάσει να αποδεχθεί τον south stream.

5.Η κατάληψη της ανατολικής Ουκρανίας σημαίνει και κατάληψη της Οδησσού και των Ουκρανικών ακτών στην Μαύρη Θάλασσα (Έυξεινο Πόντο) .Από κει και μέχρι τα σύνορα της Υπερδνειστερίας η απόσταση είναι λιγότερο από 40 χιλιόμετρα .

6. Η κατάληψη της Γεωργίας ασφαλίζει και σφραγίζει την υπερκαυκασία και ειδικά την Τσετσενία και τους ισλαμιστές αυτονομιστές της από την βοήθεια που λαμβάνουν δια μέσω του διαδρόμου Γεωργίας -Τουρκίας. Οι Τσετσένοι ισλαμιστές οι οποίο ταλαιπωρούν την Ρωσία από την δεκαετία του 1990 θα βρεθούν αποκομμένοι από την βοήθεια του Κατάρ και της Δύσης.

7. Η κατάληψη της ανατολικής Ουκρανίας και Γεωργίας χωρίς την αντίδραση του ΝΑΤΟ το οποίο μέχρι σήμερα μόνο διαπιστώσεις έχει κάνει θα προβάλλει την Ρωσία στις Ρουμανία -Ουγγαρία και Βουλγαρία ως δύναμη η οποία μπορεί να τις γλυτώσει από την οικονομική και εθνοκτόνο ευρωπαϊκή χούντα και θα δώσει επιχειρήματα στις εθνικιστικές αντιπολιτευσεις για να ασκήσουν πιέσεις για την έξοδο από την Ε.Ε. και την είσοδο στην Ευρασιατική ένωση.

Το πότε θα γίνει η εισβολή της Ρωσίας σε ανατολική Ουκρανία και Γεωργία εξαρτάται από την αβελτηρία της Ευρώπης .Όσο η Γερμανία κλιμακώνει τις απειλές και εκβιασμούς στην Βουλγαρία για την αποκήρυξη του south stream , όσο η κυβέρνηση της Ουκρανίας προβαίνει σε εγκλήματα εναντίων αμάχων στην ανατολική χώρα, όσο η Γεωργία βιάζεται να συνδεθεί με την E.Ε.και να εισέλθει στο ΝΑΤΟ , τόσο πιο γρήγορα θα δράσει η Ρωσία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου