Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟ-ΑΡΑΒΙΚΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ

26-12-2016....ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ( ΑΛ ΜΠΑΜΠ)  Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ''ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΝΑΤΟ'' ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ Γ΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ :

  Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟ-ΑΡΑΒΙΚΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ


Greek Spirit 
23-7-2016
Πολλές φορές, τις περισσότερες, οι εξελίξεις και οι ειδήσεις είναι τόσο πρόδηλες, προφανείς και εξακριβωμένες, που κανείς τελικά δεν δίνει σημασία απορροφημένος στο κυνήγι θεωριών συνωμοσιών.
Το πραξικόπημα οπερέτα στην Τουρκία ήταν σκηνοθετημένο ή στην καλύτερη περίπτωση αναμενόμενο και ελεγχόμενο από τον Ερντογάν. Οι στόχοι του ήταν η εγκαθίδρυση της ισλαμιστικής χούντας και η μεγάλη μεταστροφή του από την Δύση προς τα αφεντικά του , τους πλούσιους Άραβες της Αραβικής χερονήσου, οι οποίοι τόσα χρόνια τον στηρίζουν με χρήμα και πολιτική κάλυψη.
Τον Φεβρουάριο του 2016 έλαβε χώρα η διεξαγωγή μιας μεγάλης και πολυεθνικής στρατιωτικής άσκησης στην Σαουδική Αραβία με την επωνυμία ''Bροντή του Βορρά'', στην οποία έλαβαν μέρος στρατιωτικά τμήμα από τις παρακάτω μουσουλμανικές χώρες :
  Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος, Ιορδανία, Μπαχρέιν, Σουδάν, Κουβέιτ, Μαρόκο, Πακιστάν, Τυνησία, Ομάν, Κατάρ, Μαλαισία, Σενεγάλη, Μαλβίδες, Τσαντ, Τυνησία, Κομόρες, Τζιμπουτί, Μαυριτανία και Τουρκία.

Η άσκηση αυτή είναι απότοκος της ανακοίνωσης το 2013 για την ίδρυση μιας νέας στρατιωτικής συμμαχίας αρχικά των έξι χωρών της Αραβικής χερσονήσου με προεδρευούσα την Σαουδική Αραβία. Η ανάγκη για την δημιουργία αυτής της συμμαχίας είναι η απόσυρση του ενδιαφέροντος του Ομπαμα για την Μ.Ανατολή εφόσον οι ΗΠΑ είναι πλέον ενεργειακά ανεξάρτητες λόγω των εγχώριων τους κοιτασμάτων σχιστολιθικών υδρογονανθράκων Οι δε πλούσιοι Άραβες είχαν βέβαια καταλάβει την αλλαγή πλεύσης της αμερικανικής πολικής του Δημοκρατικού Ομπαμα αλλά αυτό που τους τρόμαξε και τους κινητοποίησε ήταν η καθαρή και σταθερή άρνηση του να εισβάλλει στην Συρία το 2013 αγνοώντας τις αιτιάσεις του Ερντογάν ο οποίος είχε δημιουργήσει βομβιστικές επιθέσεις εναντίον αμάχων στην Δαμασκό για να ενοχοποιήσει τον Άσαντ.
Οι Καταριανοί-Σαουδάραβες - και οι υπόλοιποι σουνίτες Ομάν-Μπαχρειν -Κουβέιτ είδαν κατόπιν και στο 2014 με τρόμο όχι μόνο τις ΗΠΑ να ανεξαρτοποιούνται  απ αυτούς αλλά να και να κάνουν επίθεση φιλίας στο σιιτικό Ιράν, τν μεγαλύτερο και πιο θανάσιμο εχθρό τους. Έξι μήνες μετά οι πλούσιοι Άραβες δημιούργησαν το ISIS/DAESH με την βοήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που δεν ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς του Ομπαμα αλλά αποτελούν φέουδο του βαθέως ρεπουμπλικανικού κράτους, με τη επίσης βοήθεια ρεπουμπλικάνων παραγόντων με προεξάρχοντα τον Μακ Κέιν.
Δύο μήνες πριν  δημιουργήσουν το DAESH μείωσαν τις τιμές πετρελαίου για να χτυπήσουν την ρωσική οικονομία εφόσον η Ρωσία αποτελούσε ήδη ένα άλλο εχθρικό παίκτη στην περιοχή ο οποίος βρισκόταν σε κούρσα προσεταιρισμού του Ιράν. Οι Ρώσοι ήταν και είναι πρόβλημα  διότι βοηθούν την Συρία στον πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών, πόλεμος που ξέσπασε με υπαιτιότητα των Καταριανών όταν η Συρία αρνήθηκε να δεχθεί να περάσει από το έδαφος της αγωγός αερίου Κατάρ-Σαουδικής Αραβίας-Τουρκίας -Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας -Αυστρίας-Γερμανίας. Ένας απο τους λόγους που ο Πούτιν βοηθούσε και βοηθάει ακόμα τον Άσαντ είναι ότι δεν θέλει ο αγωγός αυτός να του αφαιρέσει το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη.
Η Τουρκία σε όλο αυτό το χάος έπαιζε τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου, του μπράβου, δηλαδή θα έπαιζε τον ρόλο του στρατιωτικού σκέλους εφόσον οι Άραβες του κόλπου μπορεί να ίδρυσαν μια νέα συμμαχία αρχικά 6 χωρών το 2013 η οποία επεκτάθηκε σε 14 το 2016,πλην όμως μόνο οι επίσης σουνίτες Τούρκοι έχουν 700,000 στρατό έτοιμο στο παρών μεταβατικό στάδιο.
Η Τουρκία από το 2013 έως σήμερα αμφιταλαντεύονταν μεταξύ Ευρώπης και Αράβων. Μετά την άρνηση με άσκηση Βέτο του Σαρκοζί για την ενταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. η Γερμανία ανέλαβε να κρατήσει την Τουρκία σε ευρωπαϊκή προοπτική με διάφορα υπόγεια κόλπα όπως η απονομή σε όλους του Τούρκους υπηκόους το δικαίωμα να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ε.Ε. απο το 2016,κατι το οποίο έχει αναβληθεί για το 2017. Η Γερμανία χρειάζεται την Τουρκία ως ενεργειακό κόμβο όταν και εάν γίνει ποτέ ο αγωγός Κατάρ-Γερμανίας ο οποίος μετά την παρέμβαση των Ρώσων στην Συρία είναι πλέον μια ουτοπία.
Από την άλλη πλευρά το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία συνέχιζαν δωροδοκούν με δις τον Ερντογάν και την οικογένεια του όπως επίσης συνέχιζαν να χρηματοδοτούν την τουρκική οικονομία είτε με ζεστό και μαύρο χρήμα είτε με διευκολύνεις όπως η παραχωρησητης εκμετάλλευσης των κλεμμένων και λαθραίων πετρελαίων του Ισλαμικού Κράτους.
Παρόλο που η Σαουδική οικονομία καταρρέει και αναζητά και αυτή τον περίφημο ''δανεισμό από τις αγορές'' διαθέτει ακόμα κάποια αποθέματα για να συνεχίσει να δωροδοκεί την Τουρκία. Εξάλλου οι Σαουδάραβες δεν έχουν και άλλη εναλλακτική εφόσον βρίσκονται πλέον απομονωμένοι τόσο διπλωματικά όσο και οικονομικά.Εκτός από την πρωτοφανή κρίση στην οικονομία τους λόγω της πτώσης των τιμών πετρελαίου που οι ίδιοι επέβαλλαν για να πλήξουν την Ρωσία, βλέπουν και με τρόμο ότι η Δύση στρέφεται σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ότι σε 20 χρόνια μόνο η Κίνα θα αγοράζει πετρέλαιο σε ποσότητες ικανές .
Οι άραβες του κόλπου δεν εχουν άλλη λύση από το να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί τώρα, όσο έχουν λόγο στα ενεργειακά πράγματα της υφήλιο, και αυτό το χαρτί θα είναι μια νέα ένωση κρατών όπως Σαουδική Αραβία-Κατάρ-Κουβέιτ-Ιορδανία-Τουρκία και θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν την επαμφοτερίζουσα Αίγυπτο, τηνΤυνησία, Πακιστάν όπως και υποσαχάριες χώρες. Στόχος θα είναι η κυριαρχία του Ισλάμ με πολεμικα μέσα και η δημιουργία ενός νέου σουνιτικού υπερκράτους το οποίο θα μπορέσει σταδιακά να επεκταθεί και να αποτελέσει τον τρίτο πόλο στην παγκόσμια σκακιέρα.
Η συμμαχία αυτή δεν θα έχει την ευλογία ούτε του ΝΑΤΟ ούτε της Ρωσίας αλλά ούτε και της Κίνας η οποία δεν θέλει φασαρίες στην αραβική χερσονήσου και Ιράκ από όπου παίρνει σχεδόν όλο το πετρέλαιο της αλλά και στην Αφρική στην οποία τα τελευταία χρόνια αθόρυβα έχει εισβάλλει με δάνεια και επενδύσεις και δεν είναι ώρα για τους Άραβες και Τούρκους να προσπαθήσουν να ακυρώσουν τις προσπάθειες της.
Ο φίλος μας ο Ερντογάν λοιπόν γυρνάει την πλάτη στο ΝΑΤΟ και συντάσσεται με τους Άραβες και τον νέο συνασπισμό τους ο οποίος φιλοδοξεί μαζί με τους 700,000 στρατιώτες τηςΤουρκίας να φθάσει τους 800-850 000.
Προχθές μάλιστα η Σοαυδική Αραβία ανακοίνωσε ότι   ενισχύει την Τουρκία με 550 δις δολάρια και 5 000 κομάντος https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/07/550-5.html 
Η οικονομία της Τουρκιας μετά τα γελοία μέτρα δήθεν καταστολής των πραξικοπηματιών θα χάσει κάθε επαφή με την Δυση και η οικονομία της κινδινέυει με κατάρρευση, γιαυτό και ο Ταγίπ θα στραφεί με χαρά στα παλιά του αφεντικά
Ο Ερντογάν είναι μέλος της οργάνωσης ''Μουσουλμανική Αδελφότητα'', οργάνωση που  υπόκειται στον έλεγχο και χρηματοδότηση της Σαουδικής Αραβίας.
Τα δεδομένα είναι μπροστά μας.
Όσο για την σχέση Τουρκίας-Ρωσίας οι προοπτικές είναι λίγες και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ο Πούτιν να ανεχθεί μια Τουρκία συντεταγμένη στο πλευρό των Κατριανων και Σαουδαράβων οι οποίοι εδω και δεκαετίες χρηματοδοτούν τους Τσετσενους αυτονομιστές στον Καύκασο.Ο Πούτιν εκτός απο την αποτροπή της κατασκευής του αγωγούς τηνΣυρίαπολεμάει εκεί και για την αποτροπή της νίκης των ισλαμιστών οι οποίοι κατόπιν θα μεταφέρουν το μέτωπο στον Καυκασο.Εχω γράψει γιαυτά στο παρελθόν , δείτε τα  
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/06/isis.html
ΚΑΙ
ΠΟΥΤΙΝ: ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΩ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/01/blog-post_16.html
ένα πολύ ενδιαφέρον άρθροστο οποίο ο Πούτιν κάνει ξεκάθαρο ότι εάν η Σαουδική Αραβία συνεχίσει να υποστηρίζει τους Τσεστένους αυτονομιστές οι οποίοι συχνά πυκνά προβαίνουν και σε τρομοκρατικά χτυπήματα στην Μόσχα και αλλού, τότε θα αναγκασθεί να εισβάλλει στην Σαουδική Αραβία.
Η σχεση Πούτιν- Ερντογάν ωφελεί τον πρώτο εφόσον και το αέριο του περνάει απο την Τουρκία προς την Ευρώπη και μεγάλες ρωσικές επενδύσεις θα γίνουν στην Τουρκία. Ωστόσο τίποτα δεν θα σταματήσει την Ρωσία από το να αντιδράσει ακόμα πιο σθεναρά στην Συρία εάν οι διάφοροι καμηλιέρηδες πιστεύουν ότι είναι έτοιμοι για περαιτέρω αντιπαράθεση. 
Δείτε και στο 
Η Κίνα και Ρωσία σε κούρσα για την εισβολή και κατάληψη των κοιτασμάτων στην Μ.Ανατολή https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/09/blog-post_26.html
γιατί ακόμα και η Κίνα θα βρεθεί απέναντι στο υπό διαμόρφωση συνασπισμό τουρκοκαμηλιέρηδων.
Όσο για το ΝΑΤΟ η στάση του θα εξαρτηθεί απο τον νέο αμερικάνο πρόεδρο, εάν είναι ο Τράμπ τότε δεν θα επέμβει και θα αφήσει ξεκρέμαστους τους καμηλιέρηδες, εάν είναι η Κλίντον τότε και πάλι δεν θα επέμβει διότι  απλά και μόνο το ΝΑΤΟ σήμερα δεν έχει την δυνατότητα να συγκεντρώσει παραπάνω από 10,000 στρατιώτες στα σύνοραΠολωνίας-Ρωσίας, πόσο μάλλον στην Μ. Ανατολή.Το 1991 και 2003 οι πόλεμοι τουΝΑΤΟ εναντίον τουΙράκ έγιναν με την χρηματοδότηση των αράβων του κόλπου οι οποίοι φοβήθηκαν τον Σαντάμ.Σημερα οι σχέσεις Αράβων και ΗΠΑ έχουν διαραγεί οριστικά και γιατί και δημιουργούν τον νέο συνασπισμό πουδεν έχει σχέση με το ΝΑΤΟ.Η Δύση δεν έχει πλέον ούτε το χρήμα,ουτε τα μέσα αλλά ούτε και μπορεί να πείσει τους υπηκόους της να πάνε να πολεμήσουν κάπου.
Ας μην ξεχνάμε και τα 70 εκατομμύρια του Ιράν.Το Ιράν μπορεί να δείχνει ότι γοητεύεται απο τις θωπείες των ΗΠΑ η αλήθεια είναι όμως ότι πολεμάει στο πλευρό του Άσαντ και των Ρώσων στην Συρία. Ετσι, είναι σίγουρο ότι τόσο ο συνασπισμός των τουρκοκαμηλιέρηδων όσο και το ΝΑΤΟ εάν ήθελε να βοηθήσει, θα βρεθούν μπροστά σε ένα αραγές μέτωπο Ρωσίας-Ιραν στην περιοχή, και στο βάθος Κίνα.Αφηστε τον Ταγίπ να ζει το όνειρο του...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου