Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Tu-154: τα πρώτα ερωτήματα………..

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1huhihi Ο ρώσος Υπ.Μεταφορών Maxime Sokolov, τη Δευτέρα το πρωί ανέφερε ότι « ότι οι κύριες εκδοχές σήμερα δεν εμπεριέχουν την τρομοκρατική επίθεση». « To Tu-154 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο  Chkalovsky όπου οι επιβάτες και οι αποσκευές ελέγχθηκαν επιμελώς « , δήλωσε η πηγή.Προβλεπόταν να κάνει μια στάση στο Mozdok για ανεφοδιασμό αλλά εξ αιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών κατέληξε στο Adler. Έτσι κανείς δεν γνώριζε εκ των προτέρων μια στάση στο  Sotchi. »



%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1suhsuhs
Η πηγή ανέφερε ότι κατά την άφιξη του στο  Sotchi, το αεροσκάφος τέθηκε υπό ενισχυμένη φύλαξη. «Μόνο 2 συνοριοφύλακες και 1 τελωνειακός εισήλθαν στο αεροσκάφος και ο κυβερνήτης βγήκε από το αεροσκάφος για να ελέγξει τη διαδιακσία του ανεφοδιασμού », πρόσθεσε.TASS
Η απόσταση Chkalovsky – Adler είναι 862 μίλια (ή 1387 χλμ).Ενώ η απόσταση Adler-Latakia που δεν διανύθηκε ποτέ από το μοιραίο αεροσκάφος ήταν 594.93 μίλια.
Το α΄στοιχείο αρνητικό ως προς τη δεδομένη πτήση υψηλής αποστολής κι επομένως και μεγίστου κινδύνου ήταν η εκτροπή της πορείας από την προγραμματισμένη διαδρομή.Αντί Chkalovsky-Mozdok η πτήση κατευθύνθηκε από το Chkalovsky στο Adler.Αλλαγή πτητικού σχεδιασμού.
Το β΄ σημείο ήταν ότι σε  με τέτοια αποστολή μεγίστου κινδύνου εξ αρχής προκρίθηκε η εκδοχή της μη απευθείας πτήσης Chkalovsky -Latakia αλλά η διπλή διαδικασία προσγείωσης απογείωσης και ελέγχου που διπλασιάζει και τους παράγοντες που εμπλέκονται στη διαδικασία.H β΄απογείωση ήταν και η μοιραία.
Ένα Tu-154 δεν είναι σε θέση να εκτελέσει απευθείας και χωρίς ενδιάμεση στάση για ανεφοδιασμό μια πτήση περί των 1400 μιλίων;Μια πτήση 2.30 ωρών; Kι  αν είναι γιατί υποβλήθηκε στην δια τεθλασμένης προσέγγιση ;
Είναι ένα από τα ταχύτερα πολιτικά αεροσκάφη που αναπτύσει ταχύτητα ως και 975χλμ την ώρα (606 mph). Το Tu-154 έχει δυνατότητα να διανύσει απευθείας 5,280 χλμ (3,280 mi).
To αεροδρόμιο Chkalovsky είναι μια στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στο  Shchyolkovo και βρίσκεται στα 15 χλμ από τον περιφερειακό της Μόσχας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου