Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Το πυραυλικό σύστημα Avangard θα υποβαθμίσει το Αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας κοντά στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 2019



Μόλις το υπερηχητικό συγκρότημα «Avangard» θα είναι σε υπηρεσία κατά το έτος 2019 , οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ  θα λάβουν  μια βαριά απάντηση στην πυραυλική άμυνά τους στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αλεξέι Leonkov είπε γι ‘ αυτό στην «οικονομία σήμερα». «Με τη δημιουργία του κινητού υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος» Avangard «η Ρωσία θα έχει  ένα σύστημα στρατηγικού σκοπού, το  οποίο είναι εγγυημένο ότι ξεπερνάει όλα τα υπάρχοντα αντιπυραυλικά συστήματα του πιθανού εχθρού και  να χτυπήσει  το στόχο με Μέγιστη πιθανότητα. Κατά συνέπεια το σύστημα, δεδομένου ότι είναι στρατηγικό, μπορεί να φέρει  φυσίγγια της κατηγορίας  megaton,συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών.

Ο κύριος σκοπός του συγκροτήματος είναι ο βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος λαμβάνει τροχιά αναφοράς  στην οποία κινείται με ταχύτητα 20 Mach
Ταυτόχρονα ο πύραυλος κάνει ελιγμούς όποτε είναι αδύνατον να τον καταρρίψουν με τα σύγχρονα πυραυλικά συστήματα.
Στην πραγματικότητα, με το  Avangard η Ρωσία  απάντησε στην ανάπτυξη ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας κοντά στα σύνορά της και στην απροθυμία των ΗΠΑ να συμμορφωθούν με τη συνθήκη στον τομέα της αμοιβαίας ασφάλειας. Και αυτή η απάντηση είναι πολύ σημαντική, «- είπε ο αναλυτής.
Έχει γίνει γνωστό ότι οι πρώτοι βαλλιστικοί πύραυλοι που εξοπλίζονται με τις προγραμματισμένες υπερηχητικές κεφαλές «Avangard» θα σταθούν στο καθήκον των δυνάμεων των στρατηγικών πυραύλων ( RBCC) το 2019 .
«Η προθεσμία για την κατάταξη  του συμπλέγματος της κεφαλής  για να αναλάβει στρατιωτικό καθήκον είναι το τέλος του 2019
Αρχικά, τα στρατιωτικά Συντάγματα  θα έχουν  τουλάχιστον δύο συγκροτήματα, αλλά στο μέλλον, ο αριθμός τους θα αυξηθεί στον κανονικό αριθμό-έξι,»-είπε το υπουργείο Αμύνης. Και πρόσθεσε: ο όρος της ανάπτυξης και της όπλισης των δύο συγκροτημάτων σε έξι εκτοξευτές θα γίνει μέχρι το έτος -2027 . Για την όπλιση  αυτών των συνταγμάτων το κρατικό πρόγραμμα των εξοπλισμών περιλαμβάνει 12 πυραύλους   UR-100N UTTH καθένας από τους οποίους  θα είναι εφοδιασμένος με ένα σχεδιασμό υπερηχητικής επίθεσης
Το  συγκρότημα Avangard είναι το νεότερο όπλο που δίνει ήδη στρατηγικά πλεονεκτήματα στη Ρωσία, καθώς  έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Πρώτον, αυξάνοντας την ισχύ του οχήματος εκτόξευσης, η ταχύτητα εκτόξευσης του βλήματος σε τροχιά θα αυξηθεί με τον εκσυγχρονισμό, όλα θα εξαρτηθούν από τις αποστολές μάχης που θα καθοριστούν, η ακρίβεια θα βελτιωθεί και η ακρίβεια απόκλισης  του χτυπήματος θα μειωθεί – η μέση απόκλιση από το στόχο θα μειωθεί με νέες λύσεις.
Κατά τη δημιουργία οποιουδήποτε όπλου το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αρχικά θέτει στο έργο των σχεδιαστών δυνατότητα εκσυγχρονισμού. Τα πρότυπα που εγκρίθηκαν θα πρέπει να βελτιωθούν με την ανάπτυξη βασικών λύσεων, όχι μόνο παρωχημένων και μετά από 20 χρόνια  να μετατεθούν σε διαγραφή.  Στην περίπτωση του «Avangarde» υπάρχει μια λογική για τη βελτίωση του τμήματος του βλήματος καταπολέμησης, ανάλογα με τους στόχους του πυραύλου θα είναι  πιο αποτελεσματικό για  να είναι σε θέση να καταστρέψει τον επιδιωκόμενο στόχο του », – τονίζει ο εμπειρογνώμονας για την  στρατηγική χρήση του συστήματος με τους διηπειρωτικούς   βαλλιστικούς πυραύλους .
Στην περίπτωση του  «avangarde» υπάρχει μια αίσθηση ότι με  τη βελτίωση   καταπολέμησης   του βλήματος-ανάλογα με το στόχο του πυραύλου θα καταστρέψει πιο αποτελεσματικά τους στόχους, «-υπογραμμίζει ο  εμπειρογνώμονας.
Το «Avangard» είναι ένα Ρωσικό κινητό επίγειο πυραυλικό σύμπλεγμα στρατηγικού σκοπού με διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο. Είναι μια περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος yars με τις νέες κατευθυνόμενες κεφαλές για να σπάσουν την πυραυλική άμυνα.
Ο πύραυλος μπορεί να τρέξει σε στόχους σε ένα βεληνεκές  2-6 χιλιάδων χιλιομέτρων. Στο μήνυμά του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της 1ης Μαρτίου 2018, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι το συγκρότημα πυραύλων «Avangard» ξεκίνησε την  μαζική παραγωγή.
Στη συνέχεια, είπε ο Πούτιν: ο πύραυλος είναι εξοπλισμένος με ένα υπερηχητικό προγραμματισμένο μπλοκ Cruise, που πηγαίνει προς το στόχο ως βολίδα, του οποίου η θερμοκρασία της επιφάνειας είναι 1600-2000 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στο κοινό στοιχεία,  απαιτούνται τουλάχιστον 50 αντιβλήματα SM-3  για να νικήσουν την καθοδηγούμενη μονάδα μάχης Avangard, η οποία, στην πραγματικότητα, καθιστά την Αμερικανική πυραυλική άμυνα άσκοπη. Παρά το γεγονός ότι η επίσημα δηλωθείσα εμβέλεια του πυραύλου δεν είναι μικρότερη από 6.000 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, παραβιάζεται η Συνθήκη INF, δεδομένου ότι είναι πολύ ελαφρύτερο από τους  Topol-M ICBM και με μικρότερο απόθεμα καυσίμων μπορεί να ξεκινήσουν  σε στόχους από 2.000 χιλιόμετρα.
«Η Κίνα εργάστηκε  σύμφωνα με την αρχή της δημιουργίας διηπειρωτικών βλημάτων – το σύστημά τους για βαλλιστικούς πυραύλους περιέχει διαχωρίσιμες κεφαλές, καθεμιά  από τους οποίες, υποστηρίζεται κινούμενη με  μια» ελεγχόμενη υπερηχητική ταχύτητα «. Δεν επιχείρησαν καν να δημιουργήσουν ανάλογα του Avangard από την αρχή  λειτουργώντας σε διαφορετική κατεύθυνση.
Το πλησιέστερο πράγμα για τη δημιουργία του αναλογικού του «avagarde» ήρθε από τους  Αμερικανούς -στο πλαίσιο του προγράμματος Falcon υπάρχει ένα έργο του οποίου ο πύραυλος για τα χαρακτηριστικά και τις παραμέτρους που με πολλούς τρόπους ήταν παρόμοιο. Ειδικότερα, οι επιστήμονες των ΗΠΑ προτίθενται επίσης να στείλουν τον στόχο με ταχύτητα 20Mach, και να του δώσουν ευελιξία. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί με αυτόν τον πύραυλο δεν κατόρθωσαν να φτάσουν σε μακρυνή απόσταση.
Στο πλαίσιο των δοκιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν  μόνο δύο δοκιμαστικές εκτοξεύσεις των πυραύλων τους – και οι δύο κρίθηκαν ανεπιτυχείς. Μετά από αυτό το έργο πάγωσε  επ ‘αόριστον. Αλλά την άνοιξη του τρέχοντος έτους, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την εμφάνιση των  «Avangard», τα οποία ήδη λειτουργούν   και σύντομα θα σταθμεύουν στα στρατεύματά μας, και οι ΗΠΑ ανταποκρίθηκαν γρήγορα. Απελευθερώνουν αμέσως την έρευνα σχετικά με το έργο, προκειμένου να καλύψουν τουλάχιστον τη Ρωσία σε αυτές τις τεχνολογίες. Είτε πρόκειται να λειτουργήσει είτε όχι, είναι μια μεγάλη ερώτηση, αλλά μπορεί κανείς να πει εκ των προτέρων ότι μια τέτοια εργασία θα διαρκέσει πολύ καιρό «, καταλήγει ο Αλεξέι Λεονκόφ.

https://rueconomics.ru
tokoutsavaki

https://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b1%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1-avangard-%ce%b8%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b2%ce%b1%ce%b8%ce%bc%ce%af%cf%83%ce%b5%ce%b9/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου