Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Όταν το ίδρυμα Σόρος (αυτο)αποκαλύπτεται…

Tου Νεκτάριου Δαπέργολα
Διδάκτορος Ιστορίας
Πολύ ενδιαφέρουσα αναμφίβολα αυτή η είδηση για τις χορηγίες του Ιδρύματος Σόρος που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Χρήμα λοιπόν για «μετανάστες», για «παρελάσεις υπερηφανείας» κι έτερες δράσεις ΛΟΑΤΚΙ, για Μπουτάρηδες και για σκοπιανές ομάδες αλυτρωτισμού, καταγεγραμμένο μάλιστα σε επίσημη έκθεση του… φιλανθρωπικού έργου του «Open Foundation» (κι αυτά μόνο για το 2016).
Το πιο ενδιαφέρον όμως βέβαια είναι αυτό ακριβώς: το ότι έφτασαν πια στο σημείο να τα ομολογούν και μόνοι τους, ενώ πριν από 10 μόλις χρόνια ακόμη και απλή αναφορά στην ίδια έστω την ύπαρξή τους γελοιοποιούνταν εν οφθαλμού από τα καθεστωτικά παπαγαλάκια ως «θεωρία συνωμοσίας» και όσοι τα γράφαμε ήδη από τότε (αλλά φυσικά κι από ακόμη παλιότερα), ήμασταν από γραφικοί έως… ψυχοπαθείς.

Να ξεκαθαρίσουμε όμως εδώ φυσικά πως όλα τα παραπάνω δεν είναι παρά ενδεικτικές μεν, ασήμαντες δε παρωνυχίδες και τα εν λόγω ποσά (συνολικού ύψους περίπου 1.400.000 δολαρίων), όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, εντελώς αστεία.


Στην πραγματικότητα, ας μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία: κάθε ανωμαλία και διαστροφή, κάθε βέβηλη μαγαρισιά, κάθε ντόπια φωλιά προδοτών, κάθε νεοταξίτικος στρατός «αντιεξουσιαστικής» αλητείας, κάθε ΜΚΟ λαθροεισβολής και λαθροεποικισμού, κάθε σχέδιο εθνικής προδοσίας και κάθε αλυτρωτική συμμορία Ψευτομακεδόνων κι Αλβανών που δρα για τον ακρωτηριασμό της πατρίδας μας, κάθε ελληνεπώνυμη παρέα δήθεν Τέχνης που βλασφημεί τα ιερά και τα όσιά μας, κάθε σύγχρονη ομάδα «προοδευτικής» σκέψης και διανόησης, κάθε μηχανισμός νόθευσης κι αλλοίωσης της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού (από τους αγαπολόγους «μεταπατερικούς» του Οικουμενισμού ως τους ψευτοεπιστήμονες της ιστορικής αποδόμησης), κάθε αντίχριστος και μισελληνικός απόπατος, κάθε τι γενικά που ναρκοθετεί και πολεμάει την Πίστη, την Ιστορία, τη Γλώσσα κι όλα τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία που επί αιώνες αιώνων αποτελούσαν αυτή τη φωτεινή κι αγιοτόκο πατρίδα, χρηματοδοτείται αφειδώς εδώ και πολλά χρόνια από αυτό (ή - για να είμαστε ακριβέστεροι - ΚΑΙ από αυτό) το διαβόητο κάθαρμα και τα σιχαμερά τσιράκια του.
Έναν δήθεν «μεγαλοεπενδυτή» και «επιχειρηματία» που κανείς φυσικά δεν ξέρει πού ακριβώς επενδύει και τι ακριβώς…επιχειρεί (πέραν, εννοείται, από την αποδόμηση και την υπονόμευση). Τον κεντρικό γκαουλάιτερ της παγκόσμιας νεοταξίτικης μεγαλοσυμμορίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ειδικά τα Νότια Βαλκάνια, ο οποίος κρύβεται (όχι μόνος του ασφαλώς) πίσω από όλον τον πνευματικό και εθνικό κατήφορο στον οποίο ως λαός κατρακυλάμε (με τη δική μας φυσικά συναίνεση και συνενοχή) εδώ και πολλά χρόνια.

Τώρα τι άλλαξε και πλέον άρχισαν να τα ομολογούν δειλά-δειλά κι από μόνοι τους, είναι νομίζω σαφές: κύλησε απλά ο καιρός και έχουμε πλέον τόσο πολύ εξοικειωθεί μιθριδατικά ως κοινωνία με όλη τη νεοταξίτικη και νεοεποχίτικη ατζέντα της «διαφορετικότητας», του «αντιρατσισμού», της δήθεν ανεκτικής αγαπολογίας και του στυγνού φασισμού των «δικαιωματάδων», ώστε πράγματα που πριν μερικά χρόνια θα σόκαραν, να θεωρούνται πια απολύτως φυσιολογικά.
Και φυσικά, όπως προαναφέραμε, δεν ομολογούνται ακόμη τα πάντα, αλλά ένα μικρό και σχετικά ανώδυνο μέρος της σκοτεινής δράσης όλων αυτών των ολετήρων. Το δηλητήριο χύνεται λίγο-λίγο κάθε φορά, όσο για να μην αντιδράσει ο οργανισμός του θύματος, και η αύξηση θερμοκρασίας έρχεται κι αυτή σε μικρές δόσεις μέσα στην κατσαρόλα με το βατράχι. Οι μηχανισμοί εξοικείωσης, εθισμού κι εξανδραποδισμού δουλεύουν άψογα.
Όσο για μας, αφεθήκαμε απλώς ως λαός εδώ και χρόνια να βουλιάζουμε εκούσια όλο και βαθύτερα μέσα στη σκλαβιά που ετοίμασαν για μας οι σύγχρονοι φονιάδες των λαών.
Δειλοί, μοιραίοι, άβουλοι και τραγικά ανύποπτοι.

Καλή μας νύχτα…


https://kostasxan.blogspot.com/2018/10/blog-post_7570.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου