Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Ο σχηματισμός της »Νέας Ενωμένης Εκκλησίας » του Βαρθολομαίου στην Ουκρανία διεξήχθηκε υπό την εποπτεία ενός ραβίνου γεννημένου στο Brooklyn….

…επικεφαλή του All-Ukrainian Council of Churches and Religious Organizations (AUCCRU). Ο νέος επικεφαλής του All-Ukrainian Council of Churches and Religious Organizations (AUCCRU)  της Ουκρανίας είναι ένας Ραβίνος που γεννήθηκε στο Μπρούκλιν
«Με όλα αυτά τα διαχωριστικά πράγματα που συμβαίνουν αποφάσισαν να βάλουν έναν Εβραίο να επιφορτιστεί (με τις υποθέσεις!)», δήλωσε ο ραβίνος Bleich. Tο AUCCRU είναι είναι δι-ομολογιακό συμβουλευτικό όργανο. Με όσα γίνονται στην Ουκρανία λίγοι παρατήρησαν ότι ο επικεφαλής του οικουμενικού αυτού συμβουλίου που επιβλέπει τα εκκλησιαστικά θέματα  στην Ουκρανία δεν είναι ένας ιερέας αλλά ένας ραβίνος.

Ο γεννημένος στο Μπρούκλιν Yaakov Dov Bleich, ο επικεφαλής ραβίνος της Ουκρανίας, ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία του ουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων στις αρχές Ιουλίου. Θα τηρήσει τη θέση αυτή τουλάχιστον μέχρι το τέλος αυτού του έτους. Έτσι, οι πρώτοι Χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί που θα πραγματοποιηθούν από μια ψευδώς  »ενοποιημένη και ανεξάρτητη ουκρανική εκκλησία » (σσ. τη σχισματική που εσχάτως ίδρυσε ο Βαρθολομαίος και από την οποία η μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας με 12.000 ενορίες υπό δικαιοδοσία Μόσχας ) θα τελεστούν υπό την αιγίδα ενός εκκλησιαστικού συμβουλίου με επικεφαλής έναν ραβίνο.
Η  »νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας » περιμένει τώρα να λάβει από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης  τον τόμο της Αυτοκεφαλίας….
Το AUCCRU έχει συνολικά 18 μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν κάθε σημαντικό θρησκευτικό δόγμα στη χώρα. Ευαγγελιστές, Αντβεντιστές, Ρωμαιοκαθολικοί, Ελληνοκαθολικοί και όλες οι διάφορες εκκλησίες της Ορθοδοξίας επικουρούμενες από 2 ιμάμηδες  (εκπροσωπούνται τόσο οι Τάταροι της Κριμαίας όσο και οι πλειοψηφούντες μουσουλμάνοι). Με πρωτοβουλία του Bleich, η πρώτη συνάντηση του Οργάνου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα έξω από το Κίεβο στο Τερνοπίλ νωρίτερα αυτό το έτος, με την επόμενη να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στο Ισραήλ.
« Υπάρχουν πράγματι πολλά αυτή τη στιγμή και ως πρόεδρος του Συμβουλίου ασχολήθηκα έντονα με πολλές από τις διάφορες εκφάνσεις της πολιτικής διαδικασίας που συμβαίνει τώρα », δήλωσε ο Ραβίνος Bleich στο Tablet. “Καθώς το βλέπω η εντολή/θητεία μου είναι να κάνω κάτι που να ενώνει όλους τους διάφορους θρησκευτικούς ηγέτες των ουκρανικών εκκλησιών ώστε το Συμβούλιο να διατηρεί τη συνοχή του. Ήταν σημαντικό να διατηρηθεί κάποια ομοιότητα ειρήνης και διαλόγου μεταξύ των ποικίλων εκκλησιών της Ουκρανίας.  »
Η ειρωνία είναι ότι σχηματισμός μιας ανεξάρτητης ουκρανικής εκκλησίας διαδραματίζεται υπό την διεύθυνση ενός Οικουμενικού Συμβουλίου Εκκλησιών προοδρευόμενου από έναν Εβραίο γεννημένο στο Brooklyn..
«Με όλα αυτά τα διαχωριστικά πράγματα που συμβαίνουν αποφάσισαν να βάλουν έναν Εβραίο να επιφορτιστεί (με τις υποθέσεις!)», δήλωσε ο ραβίνος Bleich.Tablet 21.12.18

dimpenews

https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%ce%bf-%cf%83%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bd%ce%ad%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%bd%cf%89/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου