Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Έρχονται «καυτοί» μήνες στην Α.Μεσόγειο: Επίλεκτη ομάδα Τούρκων κομάντος ετοιμάζει κρίση – Σχέδιο περικύκλωσης της Τουρκίας από το Ισραήλ




Ετοιμάζει Τούρκους Κομάντος  ενάντια στην τριμερή στρατιωτική δύναμη Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου ο Ερντογάν.
Ενισχύεται αποφασιστικά η τουρκική επίλεκτη δύναμη των Μπορντώ μπερέ μετά από εντολή Ερντογάν με ξεκάθαρο στόχο Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρο στην Α.Μεσόγειο.  Τα πιόνια «στήνονται» μετά τις υπογραφές πριν μερικές ημέρες στην Ιερουσαλήμ, παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μ.Πομπέο, για τον αγωγό East Μed με την απόφαση δημιουργίας επίλεκτης αεροναυτικής δύναμης μαζί με ειδική μονάδα κομάντος, ουσιαστικά, για την κυριαρχία στην Α.Μεσόγειο.    

Ελλάδα , Ισραήλ και Κύπρος θα διαθέσουν επίλεκτα μέλη των ειδικών δυνάμεων τους, για την δημιουργία ειδικής δύναμης, για την φύλαξη του αγωγού και των κινήσεων στην περιοχή ευθύνης τους μαζί με Αμερικανούς από την Σούδα, και αυτό ακριβώς έχει εξοργίσει την Άγκυρα.
Ως γνωστόν, οι Τούρκοι διακινούν τεράστιες ποσότητες όπλων, πετρελαίου και άλλων παράνομων υλικών στην Λιβύη και αλλού , κινούμενοι κάτω από την Κρήτη εδώ και τόσο διάστημα, κάτι που είναι γνωστό σε όλους. Τώρα όμως εφόσον υλοποιηθεί η δύναμη αυτή όλα τελειώνουν.

To έτερο διακύβευμα είναι το ζήτημα της εγκατάστασης από Ελλάδα -Ισραήλ ενός ραντάρ μακρού βεληνεκούς (πέραν του ορίζοντα) στην Κρήτη, το οποίο θα αλλάξει όλα τα δεδομένα, καταδεικνύοντας ότι οι Ισραηλινοί έχουν σχέδιο περικύκλωσης της Τουρκίας για πρώτη φορά στο Αιγαίο, απειλώντας ξεκάθαρα πλέον την Τουρκία. 
Ως απάντηση οι νέο-οθωμανοί αυξάνουν τον αριθμό της επίλεκτης δύναμης του τουρκικού ΓΕΕΔ ενώ εξοπλίζουν περιπολικά σκάφη με σύστημα πυραύλων, παράλληλα με την δημιουργία στόλου από UCAV Bayraktar B2 και Akincy.



Από πού προκύπτουν όλα αυτά:
Σε προχθεσινή τελετή αποφοίτησαν 413 Τούρκοι κομάντος φορώντας νέα στολή παραλλαγής, με τον αριθμό να κρίνεται υπερβολικός για μια τόσο επίλεκτη δύναμη, εκτός εάν ετοιμάζεται κάτι.
Η ετέρα πληροφορία αφορά την εκπαίδευση αυτών των 413 Τούρκων κομάντος, οι οποίοι φέρονται να υποβλήθηκαν σε απαιτητική εκπαίδευση προκειμένου να ενταχθούν στην δύναμη αυτή. Πρόκειται για μονάδες στελεχωμένες ολοκληρωτικά από, «πιστούς» στο καθεστώς, ΕΠΟΠ.
Οι Τούρκοι κομάντος υλοποίησαν εκπαίδευση 8 μηνών και σίγουρα η πίστη στο ΑΚΡ ήταν μεγάλο προσόν για την ένταξη τους εκεί, μαζί με τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για να ενταχθεί κάποιος.
Η συνολική δύναμη των τουρκικών δυνάμεων καταδρομών ανέρχεται σε τρεις Ταξιαρχίες τις οποίες υποστηρίζει μονάδα της Αεροπορίας Στρατού, με ελικόπτερα Ειδικών Επιχειρήσεων, Blackhawk και Chinook. Βασική μονάδα τους είναι η Διμοιρία των 12 ανδρών.
Η ραγδαία αύξηση των Τούρκων κομάντος αφορά σαφώς την τυφλή πίστη στο ισλαμικό κόμμα, ενώ ομιλούμε και για καλύτερες επιδώσεις σε αντίθεση με τις απλές μονάδες πεζικού, όπως αποδείχθηκε και στην Συρία.
Μια τέτοια δύναμη ετοιμάζει όπως φαίνεται το τουρκικό καθεστώς για Αιγαίο και Α.Μεσόγειο μετά την αναγγελία του αγωγού East Med, ο οποίος θα φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο.
Οι Τούρκοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν σε οποιαδήποτε περίπτωση, την τριμερή δύναμη κομάντος Ελλάδος , Ισραήλ και Κύπρου, ενώ θα προστεθούν και Αμερικανοί SEALS που θα εδρεύουν στην Σούδα, ανεβάζοντας πολύ τον πήχη των απαιτήσεων.




Την ίδια στιγμή το τουρκικό ναυτικό μετατρέπει παράκτια περιπολικά πλοία σε «φονικές μηχανές», μετά την εγκατάσταση εκτοξευτών ανθυποβρυχιακών πυραύλων σε 12 παράκτια περιπολικά πλοία κλάσης TUZLA του Τουρκικού Ναυτικού.
Ο συνδυασμός αύξησης της δύναμης των Τούρκων κομάντος και των τουρκικών ταχύπλοων σκαφών, έχει απόλυτη σχέση με στόχους που αφορούν τα ενεργειακά σχέδια του αγωγού East Med, ο οποίος εκτός του ότι διχοτομεί την «τουρκική ΑΟΖ», ουσιαστικά εκδιώκει την Τουρκία από την Α.Μεσόγειο και Αιγαίο και την περιορίζει στις μικρασιατικές ακτές.   





 

 

https://www.pentapostagma.gr/2019/03/%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%af-%ce%bc%ce%ae%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%cf%83%cf%8c%ce%b3%ce%b5%ce%b9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου