Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Το τραγικό "τέλος'' Ομογένειας - Εκκλησίας. . Οι νεότεροι σε ηλικία, ούτε πλησιάζουν στις Οργανώσεις. Επαφή των μελών των συλλόγων με τις Ομοσπονδίες ΔΕΝ υπάρχει. Κανείς δεν θέλει επαφές... άδειασαν οι εκκλησίες από ''πιστούς''.

Αποτέλεσμα εικόνας για παρακμη
Τα τελευταία χρόνια, ζούμε την διάλυση της Αρχιεπισκοπής (Εκκλησίας) στις ΗΠΑ. Τυχοδιώκτες και συμφέροντα, υπό την καθοδήγηση του ''φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσου), του άτυπου αρχιεπίσκοπου και ''εισπράκτορα'' του Βαρθολομαίου, πεισματικά θέλουν να ''συνταξιοδοτήσουν'' τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, με ανήθικες και παράτυπες μεθόδους. Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' έγραψε πολλές φορές, την τελευταία 15ετία, ότι ο Δημήτριος ήταν ελάχιστος γιά να διοικήσει και να τονώσει την παραπαίουσα Αρχιεπισκοπή, αλλά, από ότι φαίνεται, έμαθε καλά τις ''βυζαντινές ίντριγκες''. Στα τέλη του περασμένου μήνα (Νοέμβριος '18), όταν -συντονισμένα- ΜΜΕ σε Ομογένεια και Ελλάδα ανάφεραν ότι θα γίνει ''τελικά'', η ''αποπομπή'' του από τον πατριάρχη, κατάφερε, γιά μία ακόμα φορά, να παρατείνει την παραμονή του στην αρχιεπισκοπία, λέγοντας ωμά στον Βαρθολομαίο ''αν επιμείνεις γιά παραίτησή μου, θα μιλήσω δημόσια γιά τα οικονομικά και τις βρωμιές σου με τον φάδερ 'Αλεξ, που μας οδήγησαν σε αυτήν την άσχημη κατάσταση''. 

Η πλειοψηφία των ενοριών-κοινοτήτων στις ΗΠΑ, είναι χρεωμένες, έχουν πάρει δάνεια, που ουσιαστικά δεν χρειάζονταν. Ενδεικτική η περίπτωση με τον καθεδρικό του αγίου Νικολάου στο ''ελληνικό χωριό'' Τάρπον Σπρινγκς Φλόριδας. Ο ''γεροξεκούτης'' και αποτυχημένος, που υποδύεται τον μητροπολίτη Ατλάντας, ''απαίτησε'' -στις αρχές του χρόνου 2018- αύξηση στο ''χαράτσι''. Οι της ενορίας του είπαν ''δεν μπορούμε''. Και αυτός τους είπε ''δεν με ενδιαφέρει, πάρτε δάνειο''. Η απάντησή τους ''μα, μόλις τώρα εξοφλήσαμε το προηγούμενο'', τον άφησε αδιάφορο. Πως να ανταπεξέλθουν οι ενορίες, όταν το εκκλησίασμα χρόνο με τον χρόνο μειώνεται και όταν πληρώνουν γιά τους παπάδες (μισθό, σπίτι, αυτοκίνητο, ασφάλειες κλπ), συνολικά 120-150.000 δολ. τον χρόνο;

Γιά τους ίδιους λόγους ''βγήκε στο σφυρί'' και η ιστορική εκκλησία αγία Τριάδα στο Σικάγο, πρόσφατα. Η υπόθεση χτισίματος του αγίου Νικολάου στο κάτω Μανχάτταν Νέας Υόρκης, είναι ενδεικτική της άθλιας κατάστασης. Υποτίθεται θα στοίχιζε 20 εκατ. δολάρια. Μετά, το κόστος, ανέβηκε στα 40 και τώρα στα 80 εκατ. δολάρια. Το έργο σταμάτησε, λένε ότι θα ολοκληρωθεί, αν βρεθούν τα υπόλοιπα χρήματα, περίπου 30 εκατ. δολάρια.

Δεν μάθαμε ακόμα, ποιοί ''άρπαξαν'', ποιοί πήραν ''μίζες'' από αναθέσεις υπο-έργων σε ''ημέτερους'', πόσα δόθηκαν γιά ''ανάγκες'' του Πατριαρχείου κλπ. Χρήματα της Ομογένειας, γιά τον συγκεκριμένο σκοπό. Η εποχή του ''πίστευε, πλήρωνε, σκάσε και μη ερεύνα'' πέρασε, είναι θέμα χρόνου να μαθευτεί η αλήθεια. Και θα μαθευτεί, πιθανά σε δικαστική αίθουσα, επειδή, σήμερα, Ομογένεια στις ΗΠΑ, δεν είναι οι αγράμματοι πιατάδες του '60 και του '70, γιά να τους ''δουλεύουν'' διαπλεκόμενοι-διεφθαρμένοι ''φάδερ 'Αλεξ'' και λοιποί αδίστακτοι ρασοφόροι χριστιανέμποροι επιτήδειοι ''νεο-γενίτσαροι'', αλλά και ο κάθε ''Κόραξ'', που υποδύεται το ΜΜΕ στην Αστόρια.
Όσο για την 25 Μαρτίου; Σκέτη τραγωδία..

Αποτέλεσμα εικόνας για τραμπ Î´Î·Î¼Î·Ï„ÏÎ¹Î¿Ï‚Ο Τραμπ ''έσπασε'' και την παράδοση, αφού γιά πρώτη φορά στα 30 χρόνια του ''θεσμού'' της εκδήλωσης, δεν αναφέρθηκε (στην ομιλία πρόεδρου ΗΠΑ) εναντίον ποιών επαναστάτησαν οι 'Ελληνες στα 1821. Θα σκέφτηκε ''αφού οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας δεν αναφέρουν στα μηνύματα τους γιά την εθνική τους επέτειο, εναντίον ποιών επαναστάτησαν οι 'Ελληνες, γιατί να το κάνω εγώ;''. Βλέποντας, επίσης, ότι οι ελληνικής καταγωγής Αμερικανοί εκπροσωπούνται (η μόνη εθνική ομάδα-μειονότητα στις ΗΠΑ) από ''αρχηγό'' κληρικό (τον αστείο αρχιεπίσκοπο) κατάλαβε πόσο καθυστερημένοι είμαστε.

Ο πρόεδρος Τραμπ, φρόντισε με δύο ''τιτιβίσματα'' στο twitter (μαζί με βίντεο), να ενημερώσει ότι ''στις 18 Μαρτίου 2019, εορτάσαμε στον Λευκό Οίκο την ημέρα ελληνικής ανεξαρτησίας''. Και οι απειροελάχιστοι Αμερικανοί που πιθανά να έδωσαν σημασία, κατάλαβαν ότι 18 Μαρτίου είναι η ημέρα ''ελληνικής ανεξαρτησίας''. Ο πονοκέφαλος θα τους έρθει όταν μάθουν ότι ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ, ΔΕΝ κάνει εκδηλώσεις 25 Μαρτίου, αλλά παρελάσεις τον Απρίλιο. Ακόμα και οι άχρηστες διπλωματικές αποστολές του θλιβερού υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας (πρεσβεία, προξενεία), κάνουν ''δεξιώσεις'' (ολίγα προξενεία) στις 22 Μαρτίου, γιά να μην χάσουν οι διπλωμάτες-τουρίστες, το τριήμερο αργίας. 'Ετσι, τυπικά και ουσιαστικά, ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ (μαζί και οι διπλωματικές αποστολές Ελλάδας) ΔΕΝ κάνει τίποτα στις 25 Μαρτίου. 

Σε αντίθεση με άλλες εθνικές ομάδες-μειονότητες στις ΗΠΑ, που τιμούν την εθνική τους επέτειο την ημέρα και μόνο την ημέρα, που αυτές είναι. Εμείς, με τα εμφανή χάλια μας, τιμούμε την ''εθνική μας επέτειο'', όποτε και όπως μας ''βολεύει''.

Θα είμαστε η μόνη ''μειονοτική εθνική ομάδα'' στις ΗΠΑ, που αυτοδιαλύθηκε, εξαιτίας διχόνοιας, ανικανότητας και ''κόμπλεξ κατωτερότητας''...
kalami
http://perimajestic.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου