Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Πραγματικές Θερμοπύλες με έναν "αόρατο" εχθρό.

Video σοκ από μακελειό συμμοριών την νύχτα της Ανάστασης στη Τερψιθέα Γλυφάδας. Πηγές της Αστυνομίας κάνουν λόγο για προσπάθεια συμφερόντων να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους ώστε η περιοχή να γίνει κακόφημη και να πέσουν οι τιμές των ακινήτων…K.P

Μαζικές αγορές διαμερισμάτων στη Γλυφάδα από Κινέζους

 


Οι Κινέζοι κάνουν “επιδρομή” στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, με πρώτη επιλογή τη Γλυφάδα, αγοράζοντας διαμερίσματα ακόμα και για τους συγγενείς τους προκειμένου να φτιάξουν μικρές China Towns.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr οι Κινέζοι αγοραστές παζαρεύουν ολόκληρες πολυκατοικίες και μεγάλα διαμερίσματα έως 400.000 ευρώ έχοντας ως στόχο να πάρουν την πολυπόθητη Χρυσή Βίζα, αλλά και να προσφέρουν στις οικογένειές τους μια καλύτερη ποιότητα ζωής μακριά από το ρυπογόνο περιβάλλον του Πεκίνου και την αυστηρή κυβερνητική πολιτική.
Ο Πρόεδρος των μεσιτών Αθήνας και Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος δήλωσε στο ίδιο ρεπορτάζ: «Οι Κινέζοι είναι πολλοί και καθώς φαίνεται θα γίνουν περισσότεροι. Ο συνδυασμός της θάλασσας σε κοντινή απόσταση για τα νότια προάστια αλλά και του τουριστικού ενδιαφέροντος του κέντρου των Αθηνών προσελκύει σημαντικά κεφάλαια αγορών σε ευκαιριακές τιμές.Μαζικό λοιπόν ενδιαφέρον για επενδύσεις κυρίως στον τομέα της κατοικίας το οποίο δείχνει να είναι η σημαντική ώθηση για να επανέλθει η κτηματαγορά σε πιο φυσιολογικά επίπεδα μετά από πολλά χρόνια ύφεσης.Η αγορά λειτουργεί σαν ελατήριο πάντα . Όσο το πιέζεις προς τα κάτω κάποια στιγμή θα εκτιναχθεί προς τα πάνω»....................


Να πούμε ότι το Παλιό Φάληρο το αγαπάνε οι Γερμανοί..ενώ το κέντρο οι Κινέζοι. Για αυτό άλλωστε καίνε τα Εξάρχεια σχεδόν καθημερινά οι "αναρχικοί"...της αριστεράς. Για αυτό και το κέντρο σαπίζει από την εγκληματικότητα. Τι να κάνουν οι έλληνες; Τα πουλάνε όσο όσο τα ακίνητα....

Και η επαρχία; Η μεγάλη αναταραχή θα έρθει εφόσον εκλεγεί ο Κυριάκος. Τι μας είπε ο Κούλης; Ο Ένφια θα πάει στους Δήμους. Δηλαδή; Στην διεφθαρμένη τοπική αυτοδιοίκηση με τα μεγάλα χρέη. Η τοπική αυτοδιοίκηση με τα άρρωστα δημοτικά συμβούλια θα αποφασίσει για τις τιμές στα ακίνητα...στα όμορφα ακίνητα...Η τοπική αυτοδιοίκηση των ΜΚΟ, με τα περίφημα Hot Spots...

Αυτός ο πόλεμος είναι διαφορετικός. Είναι ύπουλος, υπόγειος, πούστικος και αλύπητος όπου η αλληλεγγύη και ο ουμανισμός είναι είδη προς εξαφάνιση εντελώς. 

Είναι ένας πόλεμος σκοτεινός, που σε ρίχνει κάτω....

Περισσότερα, εδώ Κ Α Ι εδώ.

Ο Πειραιάς αναμένεται φέτος να ξεπεράσει τη Βαλένθια ως προς την μεγαλύτερη διακίνηση κοντέινερ στη Μεσόγειο, γράφει η γερμανική Handelsblatt, τονίζοντας ότι το λιμάνι αποτελεί για την Cosco ήδη ένα σημαντικό κόμβο στο σχέδιο «One Belt, One Road», με το οποίο ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τσιπίνγκ επιθυμεί να ενώσει την αγορά της Κίνας με αυτή της ΕΕ. Από το 2008 η διακίνηση αγαθών στο λιμάνι του Πειραιά έχει αυξηθεί περισσότερο από το δεκαπλάσιο, ενώ τα καθαρά κέρδη του ΟΛΠ τριπλασιάστηκαν το 2018 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σημειώνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Το μέλλον του Πειραιά βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, σε ένα δάσος από μπλε και κίτρινους γερανούς, στο σταθμό των κοντέινερ. Η κρατική Cosco εξαγόρασε προ τριετίας το 51% του ΟΛΠ και σύμφωνα με τη συμφωνία εξαγοράς θα αποκτήσει το 2021 επιπλέον 16%, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο.

H Cosco σχεδιάζει περαιτέρω επενδύσεις ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, στις οποίες συγκαταλέγονται η επέκταση του σταθμού αυτοκινήτων, ένας νέος σταθμός για τα κρουαζιερόπλοια με εμπορικό κέντρο και ξενοδοχεία 5 αστέρων, καθώς και η αύξηση της χωρητικότητας του λιμανιού σε 10 εκατομμύρια TEU-μεγαλύτερη από αυτή του Αμβούργου.

Το 2019 είναι έτος εκλογών και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να είναι προσεκτικός όσον αφορά τα συμφέροντα των συνδικάτων και των εργαζομένων στον Πειραιά. Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι Κινέζοι είναι ήδη πολύ ισχυροί. Όταν ο Πειραιάς ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο του κράτους, οι εργαζόμενοι απολάμβαναν πολύ υψηλούς μισθούς, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την παραγωγικότητα, ενώ επικερδείς θέσεις δίνονταν σε προστατευόμενους της εκάστοτε κυβέρνησης. Η Cosco μπορεί να αρχίσει έναν "καβγά" για την αδειοδότηση του Masterplan όπως προβλέπεται στη συμφωνία ή να περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Πειραιάς δεν είναι η μόνη επένδυση των Κινέζων στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν δει την κρίση ως ευκαιρία και έχουν επενδύσει από το 2009 συνολικά πάνω από 5 δισ. ευρώ. Όλο και περισσότεροι ιδιώτες μετακομίζουν στην Ελλάδα. 

Όποιος επενδύσει σε ακίνητο τουλάχιστον 250.000 ευρώ, μπορεί να λάβει άδεια παραμονής και βίζα για όλες τις χώρες Σένγκεν μέσω τους προγράμματος «Χρυσή Βίζα». Το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε τον περασμένο χρόνο περίπου 10.000 βίζες μέσω του προγράμματος, οι μισές από αυτές σε Κινέζους επενδυτές, γράφει η Handelablatt.
Έχεις καταλάβει τι συμβαίνει???


Ο Άγνωστος Πόλεμος...


O Μακρόν δίνει ευρωπαϊκή νότα στην επίσκεψη Σι Ζινπίνγκ
Τι σχέση έχει το λιμάνι του Πειραιά με τον εμφύλιο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και την ανατροπή του Μουμπάρακ;

Γιατί οδηγούν την Αίγυπτο σε σίγουρο εμφύλιο πόλεμο;

Ποια είναι τα σχέδιά τους για την Ελλάδα;
Αποτέλεσμα εικόνας για μιχαλολιακος παππας
Ποιος ο ρόλος της Χρυσής Αυγής; 

Της Τουρκίας;

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2014/01/o-agnostos-polemos.html
http://perimajestic.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου