Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Η τακτική του διχασμού και η δημοκρατία ως εργαλείο

Ο Α. Τσίπρας προβάλλει εκ νέου το σύνθημα «είστε υπέρ ή κατά των μνημονίων» υποστηρίζοντας ότι το μνημόνιο θα επανέλθει αν δεν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Όλες οι δημοσιευμένες μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μια πραγματικότητα. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει μεν σημαντικό εκλογικό έδαφος, αλλά δεν καταρρέει. Παραμένει αναμφισβήτητος δεύτερος και ισχυρός πόλος του πολιτικού συστήματος.

Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη, ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής είτε θα φέρει ακυβερνησία -ιδίως στις αυτοδιοικητικές εκλογές- είτε θα υποχρεώσει τον νικητή των όποιων εκλογών να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματιστεί διοίκηση. Ο Α. Τσίπρας δηλαδή, χρησιμοποιεί τη Δημοκρατία ως κομματικό εργαλείο, ενώ αν πίστευε στο δημοκρατικό πολίτευμα, θα έπρεπε να θέσει το κόμμα στην θέση εργαλείου του πολιτεύματος.

O εμφορούμενος από δημοκρατικές αρχές ηγέτης δεν ενδιαφέρεται για τους πολλούς εις βάρος των ολίγων, όπως είναι το κύριο προεκλογικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενδιαφέρεται για όλους. Δεν στρέφει την μια τάξη εναντίον της άλλης. Αυτό το πράττουν μόνον οι μαρξιστές, εχθροί της δημοκρατίας.

Σήμερα, προβάλλει εκ νέου το σύνθημα «είστε υπέρ ή κατά των μνημονίων» υποστηρίζοντας ότι το μνημόνιο θα επανέλθει αν δεν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το υποστηρίζει αυτό, ο κύριος υπεύθυνος της επιβολής του τελευταίου μνημονίου, το οποίο θα αποφεύγαμε αν συνεχιζόταν η πορεία του 2014.


[Θυμάστε τα συνθήματα: «είσαι πατριώτης εάν είσαι κατά των μνημονίων, ενώ είσαι μερκελιστής, γερμανόφιλος, γερμανοτσολιάς, πουλημένος και προδότης εάν είσαι υπέρ. Πώς να αποκαλέσουμε τώρα, το αγαπημένο "παιδί" της Μέρκελ;].

Άλλωστε, ο Α. Τσίπρας φαίνεται να αγνοεί τι είναι δημοκρατία. Σε ομιλία του στην Ευρώπη τόνισε ότι η Δημοκρατία είναι θεσμός. Αν ήταν θεσμός, σε ποιο πολίτευμα είναι θεσμός; Η δημοκρατία είναι πολίτευμα. Θεσμός ήταν το Κόμμα στην Σοβιετική Ένωση, το οποίο όριζε τις ζωές των πολιτών εκεί, και όπου γης υπήρχαν αγνοούντες ταλαιπωρημένοι πολίτες.

Η τάση του Α. Τσίπρα να διχάσει τον λαό, φαίνεται και από το γεγονός των προσβλητικών εκφράσεων του ιδίου και των συντρόφων του, κατά του 70+% του ελληνικού λαού, που είναι αντίθετο στη συμφωνία των Πρεσπών, με την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Μέχρι και για επαγγελματίες πατριώτες μίλησε, συμπεριλαμβάνοντας προφανώς και τον Μίκη Θεοδωράκη σ’ αυτήν την κατηγορία.

Και ένα τελευταίο. Είχε δηλώσει, ότι «στην Δημοκρατία, στην οποία κυριαρχεί η διπλωματία, σαφώς και υπάρχει η εξισορρόπηση συμφερόντων, καθώς κάθε κοινωνία είναι ένα άθροισμα από αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα. Έτσι έχουν τα πράγματα στις μέρες μας», είπε.

Αν αυτό το θεώρησε θετικό, δεν ταιριάζει με τα άλλα διχαστικά συνθήματα, ούτε με την μαρξιστική ιδεολογία του. Είναι προφανές ότι δεν θέλει εξισορρόπηση συμφερόντων, γι’ αυτό στρέφει τους πολλούς εναντίον των λίγων. Και φυσικά, στους λίγους περιλαμβάνονται όλοι οι πτωχευμένοι σκοπίμως από την κυβέρνησή του, μικροί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι δυστυχούντες επαγγελματίες, και φυσικά όλοι όσοι υφίστανται τα δεινά του αχρείαστου τρίτου μνημονίου, στο οποίο μας οδήγησε η άφρων πολιτική του, για να υπηρετήσει πτωχευμένα ιδεολογήματα που τέθηκαν ήδη στο περιθώριο των σοβαρών χωρών και πολιτικών.

Ο Μακεδών
Voria

https://kostasxan.blogspot.com/2019/05/blog-post_571.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου