Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Yποστήριξη προς το καθεστώς του Κιέβου καταπνίγεται στον ΟΗΕ

O φιλοδυτικός συνασπισμός έλαβε λιγότερες από τις μισές ψήφους των κρατών μελών του ΟΗΕ. Κίνα, Λευκορωσία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Κούβα, Βόρεια Κορέα, Ερυθραία, Αιθιοπία, Ιράν, Μάλι, Νικαράγουα, Συρία, Ζιμπάμπουε και φυσικά Ρωσία... είπαν να στείλουν "αμελέτητα".. 🤣




94 υπέρ, 13 κατά, 74 αποχές, 11 απουσίες

Παρά τις πιέσεις της Δύσης προς πολλές χώρες, η υποστήριξη προς το Κίεβο σε επίπεδο ΟΗΕ μειώνεται δραστικά, ακόμη και κατά παραδοχή των δυτικών μέσων ενημέρωσης. Η πιο πρόσφατη ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που προωθήθηκε από το ατλαντικό κατεστημένο για να δοθούν στο καθεστώς του Κιέβου ρωσικές αποζημιώσεις επιβεβαιώνει αυτό περίτρανα.


Το πιο πρόσφατο ψήφισμα Δύσης-Κιέβου που ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποτελεί σημαντικό πλήγμα για το Κίεβο και τους κύριους χορηγούς του. Πέραν του ότι δεν είναι δεσμευτική, δείχνει την απώλεια της διεθνούς υποστήριξης για τον φιλοδυτικό συνασπισμό, και αυτό ενώ οι ατλαντικές ελίτ διατηρούν μια εξαιρετική πίεση στη διεθνή κοινότητα.

Με 94 ψήφους υπέρ του ψηφίσματος, 13 κατά, 74 αποχές και 11 απουσίες, παρά την έγκρισή του, ο φιλοδυτικός συνασπισμός έλαβε λιγότερες από τις μισές ψήφους των κρατών μελών του ΟΗΕ. Η Washington Post το επιβεβαιώνει αυτό αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα υποστήριξης του Κιέβου στα πέντε ψηφίσματα για την Ουκρανία που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Η ανησυχία της Δύσης αυξάνεται ασφαλώς από το γεγονός ότι μεταξύ των 13 χωρών που ψήφισαν ανοιχτά κατά της πρωτοβουλίας Δύσης-Κιέβου ήταν η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας - μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου από άποψη ΑΕΠ σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης και πολύ απλά μια από τις ηγετικές δυνάμεις του κόσμου. Η Κίνα εξέφρασε την ανοιχτή αντίθεσή της στο δυτικό ψήφισμα μαζί με τη Λευκορωσία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την Κούβα, τη Βόρεια Κορέα, την Ερυθραία, την Αιθιοπία, το Ιράν, το Μάλι, τη Νικαράγουα, τη Συρία, τη Ζιμπάμπουε και φυσικά τη Ρωσία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δυτικές ελίτ έχουν επανειλημμένα δηλώσει στο παρελθόν ότι πρέπει να λάβουν τουλάχιστον 100 ψήφους υπέρ των ψηφισμάτων που αφορούν την Ουκρανία, διαφορετικά θα θεωρηθεί αποτυχία. Συχνά ξεχνούν να επισημάνουν ότι ακόμη και στις ψηφοφορίες όπου ο συνασπισμός κατάφερε να συγκεντρώσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό από ό,τι στην πιο πρόσφατη Γενική Συνέλευση, το δημογραφικό βάρος των εκπροσωπούμενων εθνών δεν ήταν ποτέ προς όφελος των δυτικών καθεστώτων. Και τώρα αυτή η πραγματικότητα γίνεται πολύ πιο ορατή.


Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η ψηφοφορία αυτή θα έχει αποδείξει περίτρανα για άλλη μια φορά ότι η Δύση δεν έχει καμία αξία να ισχυρίζεται ότι μιλάει για τη διεθνή κοινότητα. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο επειδή, σε αντίθεση με τα ατλαντικά καθεστώτα, η Μόσχα και το Πεκίνο δεν χρειάζεται να εκφοβίσουν, να απειλήσουν ή να εκβιάσουν τα κράτη μέλη του ΟΗΕ για να αποκτήσουν τις απαραίτητες ψήφους. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το δυτικό κατεστημένο.

Η συλλογική δυτική ελπίδα ότι η απομόνωση της Ρωσίας θα μπορούσε τελικά να επιτευχθεί, όχι μόνο δεν πραγματοποιείται, αλλά εκ των πραγμάτων γελοιοποιείται, δεδομένων όλων των προσπαθειών των νοσταλγών της μονοπολικότητας. Και αυτό χωρίς καν να αναφερθούμε ξανά στα οικονομικά προβλήματα που πλήττουν όλο και περισσότερο τους εμπνευστές και υποστηρικτές των μονομερών κυρώσεων. Το φαινόμενο μπούμερανγκ σε όλο του το μεγαλείο.


observateurcontinental.fr

μετάφραση: Con

https://diodotos-k-t.blogspot.com/2022/11/y.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου