Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

«Ο Νετανιάχου επικαλέστηκε τη Βίβλο για σφαγή των Παλαιστινίων;»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επικαλέστηκε το μύθο των «Αμαλέκ», ενός έθνους στην Εβραϊκή Βίβλο, για να δικαιολογήσει τη δολοφονία των κατοίκων της Γάζας σε έναν πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς όπου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 1.400 Ισραηλινοί και σχεδόν 8.000 Παλαιστίνιοι στη Γάζα, γράφει το Tanjug.
«Πρέπει να θυμάσαι τι σου έκανε ο Αμαλέκ, λέει η Αγία Γραφή μας. Α’ Σαμουήλ 15:3 Τώρα πηγαίνετε και νικήστε τους Αμαληκίτες, καταστρέψτε ολοσχερώς όλα όσα έχουν και μην τους λυπηθείτε. Σκοτώστε άνδρες και γυναίκες, μωρά, βόδια και πρόβατα, καμήλες και όνους», είπε ο Νετανιάχου.
Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε τη δεύτερη φάση του πολέμου εναντίον της Χαμάς στέλνοντας χερσαίες δυνάμεις στη Γάζα και επεκτείνοντας τις επιθέσεις από ξηρά, θάλασσα και αέρα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Netanyahu openly calling for genocide:
"You must remember what Amalek has done to you, says our Holy Bible."
"Now go, attack the Amalekites and totally destroy all that belongs to them. Do not spare them; put to death men and women, children and infants, cattle and sheep,… pic.twitter.com/S8AjtDvILd— Clash Report (@clashreport) October 29, 2023
«Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα έθνος βρίσκεται αντιμέτωπο με δύο επιλογές: να σκοτώσει ή να πεθάνει. Τώρα αντιμετωπίζουμε αυτή τη δοκιμασία και δεν έχω καμία αμφιβολία πώς θα τελειώσει: θα κερδίσουμε. Θα το κάνουμε και θα είμαστε νικητές», είπε ο Νετανιάχου.
Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γάζα αυξήθηκε το Σάββατο σε λίγο περισσότερους από 7.700 από την έναρξη του πολέμου, με 377 θανάτους να αναφέρθηκαν από το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.
Τι είναι οι Αμαλεκήτες, το έθνος στην Εβραϊκή Βίβλο;
Η Εβραϊκή Βίβλος περιγράφει τον λαό του Αμαλέκ ως φλογερό εχθρό των Ισραηλιτών. Ο όρος «Αμαλήκ» μπορεί να αναφέρεται στον εγγονό του Ησαύ που ίδρυσε τη χώρα, τους απογόνους του, τους Αμαληκίτες ή τις περιοχές των Αμαληκιών που κατοικούσαν.
Σύμφωνα με την Έξοδο, η φυλή του Ισραήλ δέχτηκε επίθεση από τους Αμαληκίτες καθώς έφευγαν από την Αίγυπτο. Οι απόγονοι του Αμαλήκ καταράστηκαν από τον Θεό, παρόλο που ο Ισραήλ νίκησε τους Αμαληκίτες, γράφει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

Πηγή: https://i-epikaira.blogspot.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου