Η στάση του Γάλλου προέδρου για την Ουκρανία δημιουργεί έναν «τρομακτικό κίνδυνο», δήλωσε η ηγέτης της " Εθνικής Συσπείρωσης" ...Η Γαλλίδα πολιτικός Μαρίν Λε Πέν (φωτό) κατηγόρησε τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι θέλει «να πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία» σε συνέντευξή της στο France Info που μεταδόθηκε την Πέμπτη. Ο τρεις φορές υποψήφια για την προεδρία είπε ότι οι πρόσφατες παρατηρήσεις του Μακρόν σχετικά με την αποστολή εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και το ότι επέτρεψε στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει όπλα που προμήθευσε η Δύση για να χτυπήσει ορισμένους στόχους στη Ρωσία κινδυνεύουν να μετατρέψουν την τρέχουσα σύγκρουση στον επόμενο «παγκόσμιο πόλεμο».
Τα σχόλια της Λε Πέν έρχονται εν μέσω έντονων συζητήσεων στη Δύση για το πόσο βαθιά μέσα στη Ρωσία θα πρέπει να επιτραπεί στο Κίεβο να χτυπήσει χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας. Αρκετές κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ έχουν δηλώσει ότι είναι υπέρ των χτυπημάτων σε ρωσικό έδαφος, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προέτρεψε τα κράτη μέλη να «άρουν ορισμένους από» τους περιορισμούς στη χρήση δυτικών όπλων.
Ο Μακρόν στάθηκε στη συζήτηση την Τρίτη, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επιτρέψει στην Ουκρανία να «εξουδετερώσει στρατιωτικές τοποθεσίες» μέσα στη Ρωσία «από τις οποίες η Ουκρανία δέχεται επίθεση», ακόμη κι αν βρίσκονται πολύ πίσω από την πρώτη γραμμή. Η Λε Πέν επέκρινε την ιδέα, υποστηρίζοντας ότι «δημιουργεί τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας σύγκρουσης».
Η Λε Πέν είπε ότι οι απόψεις του Γάλλου ηγέτη την οδήγησαν στο «συμπέρασμα ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει η Γαλλία να εμπλακεί γιά τα καλά στον πόλεμο με τη Ρωσία». Η δεξιά πολιτικός είπε ότι «αντιτίθεται σθεναρά» στις θέσεις του, οι οποίες θα μπορούσαν να «δημιουργήσουν έναν απόλυτα τρομακτικό κίνδυνο» για τη Γαλλία.
Η Λε Πέν κατηγόρησε προηγουμένως τον Μακρόν ότι «κάνει πολιτική με τον πόλεμο» και ότι «καπηλεύεται» τη σύγκρουση στην Ουκρανία για την εκλογική του ατζέντα. Η αρχηγός του " Εθνικής Συσπείρωσης" αντιτίθεται σθεναρά στα σχέδια για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία και την παράδοση βαρέων όπλων στο Κίεβο.
Την Παρασκευή, ο Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι «αρκετά» από τα έθνη του μπλοκ δεν είχαν θέσει ποτέ κανέναν περιορισμό στη χρήση δυτικών όπλων από το Κίεβο. Προέκυψαν επίσης αναφορές ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες προηγουμένως δεν είχαν επιτρέψει στην Ουκρανία να αναπτύξει αμερικανικά όπλα έξω από αυτό που η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει ως ουκρανικό έδαφος, είχαν χορηγήσει άδεια να χρησιμοποιούν τα συστήματά τους για να στοχεύουν ορισμένα μέρη στο εσωτερικό της Ρωσίας.
Οι αναφορές επιβεβαιώθηκαν από το γραφείο του Ουκρανού ηγέτη Βλαντιμίρ Ζελένσκι, το οποίο είπε ότι πλέον επιτρέπονται περιορισμένα πλήγματα ενάντια σε άμεσες απειλές στην περιοχή του Χάρκοβο, όπου τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πρόσφατα σημειώσαν σημαντικά κέρδη.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα επιμείνει ότι οι δυτικές προμήθειες όπλων στο Κίεβο θα παρατείνουν μόνο τον πόλεμο και κατηγόρησε την Ουκρανία ότι χρησιμοποιεί τα όπλα για να επιτεθεί σε μη στρατιωτικές υποδομές εντός της Ρωσίας. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επέκρινε την Παρασκευή τις δυτικές συζητήσεις σχετικά με το «να επιτραπεί» στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία ως «κλασική χειραγώγηση τύπου ΝΑΤΟ».
Ἀπό : swentr.site
Ποῦ θέλει νά ἀνοίξῃ μέτωπο ὁ κλόουν Μακρόν ;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου