Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

1993 – 1997 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ – ΔΑΣΟΚΟΜΑΝΤΟΣ. No 2

Γράφει ο Μαύρος Αετός :
Πηγαίνανε ταχύτατα εκεί, που δεν μπορούσαν να πάνε οι άλλοι.
Στην φώτο..... Αίγιο 1997.  Βάση Μεγάρων πρωινή υπηρεσία, δόθηκε σήμα για ανεξέλεγκτη δασική πυρκαγιά σε ορεινή περιοχή στο Αίγιο. Μεταφερθήκανε στον τόπο της πυρκαγιάς σε 10’ από την στιγμή που δόθηκε το σήμα. Αποβιβάστηκαν από το Chinook ch-47 σε μεγάλο πλάτωμα κοίτης ποταμού, αναλαμβάνοντας ο καθένας τον ατομικό του φόρτο και το ατομικό του εργαλείο που είχε χρεωθεί (αλυσοπρίονα – επινώτιους πυροσβεστήρες – τσάπες). Ταχύτατα τοποθετήσανε των 5 τόνων χωρητικότητας κάδο ύδατος στο Chinook ch-47 (φωτό), και σε συνεργασία με τις εκεί επίγειες δυνάμεις στα πυροσβεστικά Unimog φτιάξανε αμέσως επίγειο δίκτυο πυρόσβεσης. Σε πλήρη συνεργασία με το πλήρωμα του Chinook ch-47 (για ρίψεις ύδατος από αέρος) και των επίγειων δυνάμεων, ασφαλίσανε όλο το μέτωπο της δασικής πυρκαγιάς μέσα σε 6 ώρες, χωρίς να αφήσουν περιθώρια στην πυρκαγιά να πιάσει επικόρυφη φλόγα, πάνω από όλα για το δικό τους καλό. Παραμείνανε σε επιφυλακή διασκορπισμένοι μέσα στο δάσος στα όρια καμένου - άκαυτου μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

 Και στο παρελθών και τώρα γίνεται αυτό που είπαν κάποιοι  στον επικεφαλής αξιωματικό του λόχου που υπαγόταν στην Α΄Ε.Μ.Α.Κ. στην Ελευσίνα, στα μέσα Ιουνίου του 1999, όταν τους διέλυσαν, και πήραν ανεκπαίδευτους δασοπυροσβέστες προς μονιμοποίηση, εκτελώντας εντολές της τότε κυβερνήσεως... "Αυτό που κάνατε τα επόμενα χρόνια θα το πληρώσετε με αίμα"... δεν πέρασαν χρόνια μόνο μερικές ημέρες και οι πρώτοι νεκροί, Στ. Καρβουνιάρης και Ι. Τασοπούλου, ήρθαν:
http://www.tanea.gr/news/greece/article/4081809/?iid=2 

 Το παιχνίδι στην Ελλάδα είναι στημένο και σάπιο σε πολλά επίπεδα... για την κατάργηση των δασοκομάντος συνετέλεσαν συμφέροντα και εκτός αλλά εντός της Ελλάδας, και αυτό επειδή οι δασοκομάντος έσβηναν δασικές πυρκαγιές... έτσι έμεναν πολλοί καλοί άνθρωποι άνεργοι! Όπως οι επιχειρηματίες, οι εργολάβοι οικοδομών, αιολικών πάρκων, ορυχείων πάσης φύσεως κ.λ.π. όλο αυτό είχε ένα μεγάλο πολιτικό κόστος γιατί έτσι δεν χρηματοδοτούνταν με δημοκρατικές διαδικασίες τα κόμματα, οι δημοσιογράφοι, οι παρουσιαστές και πολλοί άλλοι καλοί συνάνθρωποι μας, που νέμονται η υπηρετούν το κράτος. Ήταν μεγάλο πρόβλημα οι αερομεταφερόμενοι δασοπυροσβέστες στην Ελλάδα, για αυτό ούτε στις θανατηφόρες δασικές πυρκαγιές στην Ηλεία του 2007, τους επίταξαν και εξόπλισαν για να βοηθήσουν, αλλά έφεραν ανάλογα τμήματα από την Γαλλία και την Κύπρο... αλλά και από το 1998 και εντεύθεν όπου έχει αναλάβει την δασοπυρόσβεση το Π.Σ. δεν ήθελαν, αλλά ούτε μπόρεσαν να ιδρύσουν εξ΄αρχής με δικό τους προσωπικό ανάλογα τμήματα, παρά μόνο στα χαρτιά! Είναι πολλά τα λεφτά....Άρη.!!!

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2018/08/1993-1997-no-2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου