Νίκος Πρασσάς
Ο δρόμος του «νέου μεταξιού» έχει σχεδιαστεί από χρόνια. Και, όχι από την Κίνα, αλλά από αυτούς που χρησιμοποιούν τον κόσμο πουλώντας τα προϊόντα τους αλλάζοντας τα σύνορα των χωρών προς ίδιον όφελος και εκμετάλλευση αναλόγως χρονικής περιόδου για την διακύμανση των τιμών ενός προϊόντος. Από αυτούς που έδωσαν και δίνουν την «φαεινή» ιδέα στα ανδρείκελα των κυβερνήσεων του δυτικού κόσμου να (παρα)δώσουν την παραγωγή τους στους Κινέζους με τα 30 δολλάρια μηνιαίο μισθό στους εκεί εργάτες και να εργάζονται στα εργοστάσια σαν τα κοτόπουλα ή να αυτοκτονούν από το στρες εν απουσία του αντίστοιχου κομμουνιστικού «εργατικού» ενδιαφέροντος που υπήρξε στον δυτικό πολιτισμό μέσω του «συνδικαλισμού», ώστε όλες οι υγιείς επιχειρήσεις και τα εργοστάσια είτε να κλείσουν ή να μεταναστεύσουν «επιδοτούμενες» σε γειτονικές πρώην κομμουνιστικές χώρες ή στην Κίνα.Γι’ αυτό και ο «κομμουνισμός» δεν πέθανε, αλλά ζει και η καρδιά του κτυπά στην Κίνα «καπιταλιστικά». Την Κίνα χώρα πρότυπο στην οποία όποιος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα θα καταλάβει πως είναι το εκτελεστικό παιδί των αποφάσεων του ΟΗΕ, και επειδή ως χώρα που θα αναλάβει την θέση των ΗΠΑ λόγω Τραμπ που δεν υπακούει στην Παγκοσμιοποίηση, είναι ικανός να καταλάβει τί μέλλει γενέσθαι και στην δική του χώρα στο εγγύς μέλλον. Και ιδιαίτερα σε μία χώρα σαν την Ελλάδα που υπακούει στις διαταγές δίχως εθνική πολιτική και τελευταία δίχως εθνικά σύνορα που βρίσκονται στο έλεος του κόκκινου θεού. Στον χάρτη ενώ φαίνεται ο αγορασμένος Πειραιάς, απούσα είναι η χώρα με το γκρίζο χρώμα, όπως και όλο το πρώην αποικιακό κομμουνιστικό μπλοκ, που διοικείται απ' ευθείας από το Διεθνές Σύστημα Κεφαλαίου!
Το «Σχέδιο Κατασκευής Κοινωνικού Συστήματος Αξιοπιστίας» που εφαρμόζεται πειραματικά στην Κίνα και θα ισχύει από το 2020, αποσκοπεί σε ένα ψηφιακό σύστημα επεξεργασίας δεδομένων, στο οποίο το κράτος συλλέγει τα δεδομένα όλων των πολιτών από εφαρμογές που χρησιμοποιούν καθημερινά σε δημοφιλείς μαζικούς ιντερνετικούς ιστότοπους. Στοιχεία τα οποία θα επεξεργάζονται από το ψηφιακό αποτύπωμα των ταινιών που επιλέγουν να δουν, τις διαδικτυακές παραγγελίες, τα τρόφιμα που ψωνίζουν με χρήση κάρτας από το σουπερμάρκετ μέχρι και την πλήρη ενημέρωση της τακτικής πληρωμών των λογαριασμών ρεύματος, ύδρευσης και τηλεφώνου τους. Ή ποιοι είναι οι φίλοι τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ποιες απόψεις αναρτούν, ώστε να βαθμολογείται η αξιοπιστία τους ως πολίτες.
Η θυγατρική της γιγαντιαίας πολυεθνικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba έχει έρθει και στην Ελλάδα, ως Sesame Credit και συμμετέχει στο πρόγραμμα, και εξετάζει την πιστοληπτική ικανότητα των πολιτών. Εάν δηλαδή εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, ή δηλώνουν ορθά τα προσωπικά τους στοιχεία, τις συμπεριφορές και προτιμήσεις τους και τέλος τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, όπως γίνεται και μέσω του fb, το οποίο μας ζητά σε τακτά διαστήματα να αλλάξουμε την φωτογραφία με μία αντίστοιχη πρόσφατη, ή τί σκεφτόμαστε, που πάμε, τί τρώμε και τί πίνουμε, με ποιούς συνευρισκόμαστε κλπ. Όλα τα δεδομένα θα συγκεντρώνονται και θα καταγράφονται σε έναν παγκόσμιο σέρβερ στον οποίο θα παρακολουθούνται όλες οι κινήσεις μας, ταξίδια κλπ.
Όλοι θα βαθμολογούνται αναλόγως με την συμπεριφορά και τα κριτήρια που θα ισχύουν, ώστε να λαμβάνουν την αντίστοιχη ασφάλιση, τις αντίστοιχες αποδοχές, την είσοδο στο αντίστοιχο σχολείο, ή την μετέπειτα εξέλιξη σπουδών και την μορφή εργασίας που θα ακολουθεί. Σε όσους για παράδειγμα έχουν χαμηλή βαθμολογία θα απαγορεύεται η είσοδος στον δημόσιο τομέα ή στα αντίστοιχα επαγγέλματα π.χ. του ιατρού, του δικηγόρου κλπ, καθώς το σύστημα θα παγιδεύει τα ανυπάκουα μυαλά και θα τα αποκλείει.
Όποιος δεν συμμετέχει στην ψηφιακή κοινότητα που ετοιμάζεται και δεν αναβαθμίζει το προφίλ του θα ζει εκτός των πόλεων που στην Κίνα ήδη έχουν δημιουργηθεί και παραμένουν ακατοίκητες. Αυτό παραπέμπει για όσους δεν γνωρίζουν μόνον τον «κομμουνισμό» από τις «σφαγές» στο Α΄ και το «παιδομάζωμα» στο Β΄ Αντάρτικο για τους Έλληνες, αλλά στα χρόνια των παππούδων που μαρτύρησαν εντός των τειχών του πρώην Ανατολικού Μπλοκ όπου κατέφυγαν και έζησαν, και μετά θέλησαν να δραπετεύσουν ή να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στην Δύση για να μην πεθάνουν στα «γκουλάγκ» ψυχολογικής βελτίωσης, αν δεν γινόντουσαν πράκτορες.
Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουν οι σημερινοί νέοι και νέες πώς η είσοδος στην πρωτεύουσα κάθε κράτους τότε ήταν απαγορευμένη σε όσους δεν είχαν ειδική άδεια να μπουν ή δεν εργάζονταν εκεί, παρά ζούσαν στην επαρχία που ήταν στην κυριολεξία παρατημένη στο έλεος του «θεού» ή του «θείου Μάρξ».
Μία μικρή προδιάθεση προς στους ένθερμους ακόμη οπαδούς της Παγκοσμιοποίησης, ή πρώην «ταξικού κομμουνισμού», του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και στους πιστούς των χαμογελαστών εκπροσώπων της ηγέτες του στυλ Ομπάμα, Κλίντον και απρόσωπων ηγεσιών της ΕΕ, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ που χρεωκόπησαν τις χώρες τους δίχως οι πολίτες ακόμη να το γνωρίζουν!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου