Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Ἡ Παγκόσμια Τράπεζα ἀπειλεῖ τήν Οὐγκάντα νά συμμορφωθῇ μέ τήν ἀτζέντα LGBTQ

Η Παγκόσμια Τράπεζα προσπαθεί να αναγκάσει την Ουγκάντα ​​να εγκαταλείψει τις αρχές και την κυριαρχία της, ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της χώρας, Yoweri Museveni ( φωτό ἀριστερά).

Τα σχόλια του Museveni ήρθαν μετά την ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας την Τρίτη ότι δεν θα εγκρίνει νέα δάνεια για την Καμπάλα ως απάντηση στον νόμο της χώρας κατά των ομοφυλοφίλων.

Το ίδρυμα ισχυρίστηκε ότι, η νομοθεσία, η οποία επιβάλλει τη θανατική ποινή για ορισμένες πράξεις του ίδιου φύλου και ποινή φυλάκισης 20 ετών για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας, έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες του.

Σε δήλωση την Τετάρτη, ο ηγέτης της Ουγκάντα ​​χαρακτήρισε την απόφαση της τράπεζας « ατυχή », αλλά υποσχέθηκε ότι η χώρα του «θα αναπτυχθεί με ή χωρίς δάνεια ».

« Υποτιμούν πραγματικά όλους τους Αφρικανούς. Δεν χρειαζόμαστε πίεση από κανέναν για να γνωρίζουμε πώς να λύνουμε προβλήματα στην κοινωνία μας. Είναι τα προβλήματά μας », είπε.

Η κυβέρνηση του Museveni έχει καταδικαστεί ευρέως από την ψήφιση του νόμου κατά της ομοφυλοφιλίας τον Μάιο, με αυξανόμενα αιτήματα για κυρώσεις εναντίον κρατικών αξιωματούχων από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές.

Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι ο νέος νόμος νομιμοποιεί την « ομοφοβία και την τρανσφοβία », ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθούν οι πολιτιστικές αξίες και να αποτραπεί η στρατολόγηση άλλων « μπερδεμένων » LGBTQ ατόμων.


Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι ο πιο πρόσφατος φορέας που επέβαλε κυρώσεις στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής, μετά την επιβολή περιορισμών βίζας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε υποστηρικτές του νόμου κατά των ομοφυλοφίλων τον Ιούνιο και την απειλή περαιτέρω δράσης εναντίον αξιωματούχων που ευθύνονται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο φορέας παγκόσμιας χρηματοδότησης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι καμία νέα δημόσια χρηματοδότηση για την Καμπάλα δεν θα εγκριθεί έως ότου δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα πρόσθετων μέτρων κατά των διακρίσεων σε έργα που χρηματοδοτεί.

Πάντως ἡ Οὐγκάντα συνεχίζει τίς συνομιλίες μέ τήν Παγκόσμια Τράπεζα,μήπως καί βρεθεῖ λύσις,εἶπε ὁ πρόεδρος  Museveni, ἐχθές.

Ἀπό : swentr.site

Τί λέγαμε ;

Εἰδικός ΟΗΕ : Ἤ ἀποδέχεσθε τήν παιδοφιλία καί LGBTQ+ ἤ τίθεστε ἐκτός κοινωνίας.

Εἴδατε πώς ἀσκοῦνται οἱ πιέσεις; Τό χρῆμα, ἡ ὑγεία,ἡ τροφοδοσία καί ἡ ἀσφάλεια εἶναι τομεῖς πού θά ὑποστοῦν τίς μεγαλύτερες πιέσεις σ᾿ὅσους δέν συμμορφώνονται μέ τήν ἀτζἐντα τῆς ΝΤΠ. Βλέπεις ἔχουν σχεδόν τά πάντα στά χέρια τους. Τό πόσο θ᾿ἀντισταθοῦν ὅσοι εἶναι ἀντίθετοι αὐτό ἐξαρτᾶται ἀπό τίς συμμαχίες πρωτίστως καί βεβαίως τό πόσο μακριά εἶναι ἀποφασισμένες νά φθάσουν οἰ χῶρες αὐτές.

Ὅ,τι καί νά γίνῃ σίγουρα θ᾿ἀποτελέσουν παράδειγμα ἀντιστάσεως σ᾿ἕνα σκληρό καί μισάνθρωπο σύστημα.


Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου