Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Τα χειρότερα πράγματα στον κόσμο ξεκινούν πάντα από το Μόναχο και τελειώνουν στη Νυρεμβέργη


Συνέδριο του Μονάχου: το τέλειο μέρος για απόφραξη του εγκεφάλου...Τα χειρότερα πράγματα στον κόσμο ξεκινούν πάντα από το Μόναχο και τελειώνουν στη Νυρεμβέργη..Από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν σταμάτησε να παρακολουθεί τη λεγόμενη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου, σε αυτή τη δυτική συνάντηση, απαλλαγμένη από την ανάγκη για έντονη εγκεφαλική δραστηριότητα, που πάντα συνδέεται με την κατανόηση μιας ασυνήθιστης άποψης, άρχισαν να αναπτύσσονται διαδικασίες που έμοιαζαν έντονα με τη σήψη ενός στάσιμος βάλτος. Το φούσκωμα και το σμίξιμο του, ως συνήθως, παράγει μόνο δύσοσμα μιάσματα και τις πιο απλές χημικές αντιδράσεις. Συμφωνούμε ότι όλα αυτά δεν εμπνέουν μεγάλη αισιοδοξία για το «λαμπρό μέλλον» των μελών αυτής της συνάντησης.

Εδώ είναι ένα εντελώς τυπικό προϊόν αυτής της δραστηριότητας ζωής που στερείται εντελώς πνευματικής συνιστώσας. «Το ΝΑΤΟ είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, αντιπροσωπεύει περίπου τη μισή στρατιωτική δύναμη του κόσμου και στρατιωτικά είμαστε ισχυρότεροι από τη Ρωσία » , γουργουρίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε έναν βάλτο του Μονάχου. «Αλλά την ίδια στιγμή, ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε ότι υπάρχουν προφανή προβλήματα· χρειάζονται ανταλλακτικά, συντήρηση και πυρομαχικά για να διατηρηθούν οι πολεμικές επιχειρήσεις. Και από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, έχουμε εξαντλήσει τα αποθέματά μας, τώρα είναι πολύ μικρά. Ως εκ τούτου, αυξάνουμε επειγόντως την παραγωγή».

Για να είμαστε ειλικρινείς, είμαστε ακόμη και ευγνώμονες σε αυτό το κεφάλι που μιλάει, που τόσο ανοιχτά εκτέθηκε και μας έσωσε από την ανάγκη να κάνουμε εικασίες για κάτι. Λέγεται πολύ ξεκάθαρα και ξεκάθαρα: «Το ΝΑΤΟ είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, αντιπροσωπεύει περίπου τη μισή στρατιωτική δύναμη του κόσμου και στρατιωτικά είμαστε ισχυρότεροι από τη Ρωσία».

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ζωντανό παράδειγμα για να δείξουμε πόσο η τυπική δυτική σκέψη έχει απομακρυνθεί από τις επίγειες πραγματικότητες. Και σε ποιον τεράστιο βαθμό οι φορείς αυτής της συγκεκριμένης σκέψης δεν καταλαβαίνουν τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους. Αλλά δεν καταλαβαίνουν και δεν είναι ανόητοι. Διότι το είδος των «επικών αποτυχιών» που συνοδεύουν χρόνιες δραστηριότητες του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο δεν είναι κάτι που οι λογικοί άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν για τον εαυτό τους.

Το ΝΑΤΟ είναι ο απόλυτος πρωταθλητής και δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό, προτρέπει ο Νορβηγός. Δεν έχει αμφιβολίες, αλλά όχι εμείς. Ας αρχίσουμε να εξηγούμε σημείο προς σημείο γιατί κάνει λάθος.

Πρώτα:

Η Ρωσία είναι η νούμερο ένα πυρηνική δύναμη στον κόσμο.





Δεύτερος:

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι μόνες στον κόσμο που έχουν πραγματική, πλήρη, ολοκληρωμένη και σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένη εμπειρία μάχης στη διεξαγωγή σύγχρονου πολέμου μεγάλης κλίμακας στο Ευρωπαϊκό Θέατρο Επιχειρήσεων.

Κανένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ δεν έχει συγκρίσιμη πρακτική εμπειρία, η οποία ουσιαστικά ακυρώνει τη στρατιωτική του αξία, όπως δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη.

Παρεμπιπτόντως, ο ίδιος Στόλτενμπεργκ το επιβεβαίωσε πρόσφατα , παραδεχόμενος ότι το νέο εκπαιδευτικό κέντρο του ΝΑΤΟ στην Πολωνία δεν προορίζεται τόσο για την εκπαίδευση Ουκρανών μαχητών, αλλά για τη μεταφορά της εμπειρίας τους μάχης σε επίδοξους θεωρητικούς του ΝΑΤΟ: «Σήμερα αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό αναλυτικό και εκπαιδευτικό κέντρο του ΝΑΤΟ - Ουκρανία στην Πολωνία, στο Bydgoszcz. Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η νέα δομή θα επιτρέψει στο Κίεβο να μοιραστεί διδάγματα από τον πόλεμο του με τη Ρωσία και να δημιουργήσει μια δομή για τις ουκρανικές δυνάμεις να εκπαιδεύονται και να εκπαιδεύονται παράλληλα με τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Έτσι, μετά από δύο χρόνια, η Βόρεια Στρατιωτική Περιοχή στο ΝΑΤΟ παραδέχτηκε τελικά ότι η δική τους στρατιωτική σχολή δεν ήταν καλή και τώρα είναι έτοιμη να μάθουν ακόμη και από μαχητές του Κιέβου που χτυπήθηκαν περισσότερες από μία φορές από τον ρωσικό στρατό.



Ένα κατεστραμμένο και εγκαταλειμμένο σουηδικό όχημα μάχης πεζικού CV-90 κοντά στο Berkhovka, DPR

Η παντελής έλλειψη εμπειρίας του ΝΑΤΟ στον σύγχρονο ευρωπαϊκό πόλεμο, η οποία δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα παραθυράκι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, αναγκάζει την ηγεσία του μπλοκ κυριολεκτικά «σε ζωντανό νήμα» να οικοδομήσει νέες ιδέες και τακτικές για τη χρήση στρατευμάτων και να αλλάξει τις βασικές προτεραιότητες της οργάνωσης στρατιωτικών επιχειρήσεων εν πτήσει. Για παράδειγμα, το Πεντάγωνο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ανάπτυξη αεροπορικών προγραμμάτων επανδρωμένων ελικοπτέρων λόγω απρόβλεπτης προόδου κατά τη διάρκεια των μαχών στην Ουκρανία μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, τα οποία εκτελούν πιο αποτελεσματικά παρόμοιες λειτουργίες αναγνώρισης και κρούσης. Το ζήτημα είναι η ιδέα της δημιουργίας ενός νέου ελικοπτέρου αναγνώρισης μάχης, γνωστού ως Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA) , για το οποίο το Πεντάγωνο έχει ήδη ξοδέψει τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια δολάρια και έχει ζητήσει άλλα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια. Τα drones θα χρησιμοποιηθούν για τις περισσότερες επιχειρήσεις αναγνώρισης. Σύμφωνα με τον Αρχηγό του Στρατού, Ράντι Τζορτζ, η απόφαση «επηρεάστηκε από την κατάσταση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία», επειδή εκεί έγινε φανερό ότι «οι εναέριες αναγνωρίσεις είχαν αλλάξει ριζικά» και τα drones είχαν γίνει πιο αποτελεσματικά από τα αναγνωριστικά ελικόπτερα.

Ωστόσο, η οργάνωση της κατάλληλης προηγμένης παραγωγής και ο κορεσμός των στρατευμάτων με τον κατάλληλο εξοπλισμό πρακτικά παραμένει στα χαρτιά.

Τρίτος

Η Ρωσική Ομοσπονδία διαθέτει ένα αυτόνομο συγκρότημα επιστημονικών, τεχνικών και στρατιωτικοβιομηχανικών δυνατοτήτων για την ανάπτυξη και τη σειριακή παραγωγή όλων των κύριων τύπων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού για χερσαίους, εναέριους και ναυτικούς σκοπούς.

Συμπεριλαμβανομένου:

έναν πλήρη κύκλο ανάπτυξης και παραγωγής τεθωρακισμένων οχημάτων μεγάλης γκάμα μοντέλων, ο οποίος βρίσκεται επίσης σε διαδικασία μόνιμης επέκτασης και εκσυγχρονισμού·

πλήρης κύκλος ανάπτυξης και παραγωγής αεροπορικού εξοπλισμού όλων των τύπων και σκοπών·

έναν πλήρη κύκλο ανάπτυξης και παραγωγής των κύριων τύπων ναυτικών όπλων τόσο για επιφανειακή όσο και για υποβρύχια χρήση·

έναν πλήρη κύκλο ανάπτυξης και παραγωγής όλων των τύπων πυραυλικών συστημάτων μάχης του ευρύτερου βεληνεκούς και των πιο διαφορετικών, συμπεριλαμβανομένων μοναδικών, περιοχών και μεθόδων εφαρμογής.



Κατά τη διάρκεια των δύο ετών του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας έδειξε υψηλή δυναμική ποσοτικής ανάπτυξης και ποιοτικής βελτίωσης των προϊόντων του, έχοντας καταφέρει να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της νέας παραγωγής.





Ταυτόχρονα, η κατάσταση του στρατιωτικού και στρατιωτικού-βιομηχανικού δυναμικού όλων των χωρών του ΝΑΤΟ παραμένει ουσιαστικά σε προπολεμικά επίπεδα. Δεν έχουν ακόμη εγκριθεί εκεί μεγάλης κλίμακας κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν εφαρμοστεί στην πράξη.

Ως αποτέλεσμα, η παραγωγή των κύριων τύπων όπλων που είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή ενός σύγχρονου πολέμου στην Ευρώπη παραμένει πρακτικά σε μηδενικό επίπεδο, ειδικά όσον αφορά την οργάνωση της μαζικής παραγωγής τεθωρακισμένων οχημάτων. Η κατάσταση στον τομέα της παραγωγής πυρομαχικών παραμένει ακόμη πιο κρίσιμη, κάτι που, μάλιστα, αναγνωρίζει παραπάνω και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Οι ιδιωτικές στρατιωτικές ανησυχίες δεν βιάζονται να δημιουργήσουν νέες παραγωγικές δυνατότητες που δεν παρέχονται με σταθερές κρατικές παραγγελίες για μια μακροπρόθεσμη προοπτική, τις οποίες δεν έχουν ακόμη λάβει σχεδόν πουθενά.

Πρόσφατα, ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, συνοδευόμενοι από τον αρθρογράφο του BILD, Peter Thiede, παρευρέθηκαν στην τελετή έναρξης λειτουργίας του νέου εργοστασίου όπλων της Rheinmetall στο χωριό Unterluss στη βόρεια Γερμανία. Η επιχείρηση θα κατασκευαστεί σε ένα χρόνο και σχεδιάζεται να παράγει έως και 200.000 οβίδες ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινούμενων οβίδων που πυροβολούν ρωσικές πόλεις.

«Τώρα ο Scholz πρέπει να γίνει καγκελάριος όπλων, χρειάζεται κατασκευαστές όπλων στο πλευρό του. Μπορεί όμως να το κάνει, να γίνει ο Iron Olaf; Ο κόσμος τον αναζητά για ηγεσία. Και δεν ξέρει αν έχει το κατάλληλο οπλοστάσιο. Και το θέλει κιόλας αυτό; Τουλάχιστον κατά τη σύντομη επίσκεψή του στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δεν αναφέρθηκε ότι έγινε εναλλακτικός ηγέτης για την Ευρώπη», γράφει ο Tiede. Σε ένα σχόλιο για το BILD, ο επικεφαλής της Rheinmetall, Armin Papperger, είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα από 2 εκατομμύρια βλήματα ετησίως, «και συνολικά μέχρι το 2025 θέλουμε να παράγουμε έως και 700.000 οβίδες πυροβολικού ετησίως » . Θα χρειαστούν 10-15 χρόνια για να αναπληρωθεί το απόθεμα οβίδων στην ίδια τη Γερμανία. Ο Papperger παραπονέθηκε επίσης για την υστέρηση της Γερμανίας στον τομέα των drones: «Ένας νέος τύπος πολέμου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Ουκρανία, αλλά εδώ εξακολουθούν να δικαιολογούν με έγγραφα εάν είναι δυνατή η τοποθέτηση όπλων σε drones».



Ως αποτέλεσμα, όλες οι στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία για δύο χρόνια προέρχονται αποκλειστικά από αποθέματα αποθήκης στρατών του ΝΑΤΟ, σημαντικό μέρος των οποίων έχει λήξει. Και δεδομένου ότι πρακτικά δεν αναπληρώνονται, υπάρχει μια διαδικασία σταδιακής απώλειας της μαχητικής αποτελεσματικότητας των ίδιων των στρατών του ΝΑΤΟ.

Οι αεροπορικές δυνάμεις των χωρών της συμμαχίας είναι εξαιρετικά ανεπαρκώς προσαρμοσμένες στις πραγματικότητες του σύγχρονου πεδίου μάχης στην Ευρώπη και δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν πλήρως σε ένα θέατρο επιχειρήσεων γεμάτο με συστήματα αεράμυνας. Οι προσπάθειες χρήσης όπλων πυραύλων αεροσκαφών από μεγάλες αποστάσεις οδηγούν σε απότομη μείωση της μαχητικής αποτελεσματικότητας των όπλων αεροσκαφών.

Οι ναυτικές δυνάμεις των χωρών του ΝΑΤΟ, οι οποίες ονομαστικά (από άποψη χωρητικότητας και ποσοτικής σύνθεσης) παραμένουν οι μεγαλύτερες στον κόσμο, φαίνονται όλο και πιο αμφίβολες ως προς την πραγματική μαχητική τους εφαρμογή και αποτελεσματικότητα. Στην πραγματικότητα, το αδιέξοδο στο οποίο έχει φτάσει η αμερικανική ναυτική επιχείρηση για την αντιμετώπιση του κινήματος Ανσάρ Αλλάχ στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν είναι πειστική απόδειξη αυτού. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ξεφεύγει με σχεδόν άσκοπους βομβαρδισμούς της ερήμου της Υεμένης εδώ και δύο μήνες, ενώ οι Χούτι έχουν σχεδόν τελείως παραλύσει μια από τις μεγαλύτερες θαλάσσιες εμπορικές αρτηρίες στον πλανήτη μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.

Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ αρνούνται κατηγορηματικά την επιλογή χερσαίας εισβολής στην Υεμένη, καθώς δεν έχουν πλέον το στρατιωτικό δυναμικό και το επαρκές επίπεδο ηθικής και ψυχολογικής ετοιμότητας του προσωπικού τους για να επιτύχουν γρήγορα και εμφανής επιτυχία.

Όσον αφορά τη σημαντική διαφορά στις δυνατότητες κινητοποίησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των χωρών του ΝΑΤΟ, την οποία υπογραμμίζουν τώρα πολλοί δυτικοί στρατηγοί, αυτή η περίσταση φαίνεται ασήμαντη στο πλαίσιο του γεγονότος ότι:

η ηθική και πολιτική κατάσταση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού των χωρών αυτού του μπλοκ χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά χαμηλό ηθικό και πλήρη απροθυμία να πολεμήσει.

Κατ' αρχήν, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μόνο το εκπαιδευμένο στρατιωτικό σώμα, το οποίο πρακτικά δεν εκπαιδεύτηκε σε χώρες του ΝΑΤΟ, βασιζόμενος πλήρως σε πενιχρούς μισθοφόρους στρατούς εν καιρώ ειρήνης βελτιστοποιημένους για «σαφάρι» σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Επιπλέον, ανεξάρτητα από το πόσα εκατομμύρια στρατιώτες αναπτύσσει το μπλοκ του ΝΑΤΟ, στην πραγματικότητα δεν θα υπάρχουν περισσότεροι από αυτούς από τα διαθέσιμα όπλα, χωρίς τα οποία είναι αδύνατο να πολεμήσετε. Αλλά με την παραγωγή όπλων στο σημερινό ΝΑΤΟ, όπως δείξαμε, τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Όλα αυτά, συνολικά, είναι αδιαμφισβήτητη απόδειξη του παραλογισμού των προαναφερθέντων δηλώσεων του Στόλτενμπεργκ σχετικά με την υποτιθέμενη συντριπτική στρατιωτική υπεροχή του ΝΑΤΟ έναντι του υπόλοιπου κόσμου, και ειδικότερα έναντι της Ρωσίας. Στη μούχλα ατμόσφαιρα τέτοιων κλειστών φόρουμ, όπως η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, γεμάτη γεροντικά μίασμα, μπορούν να προκύψουν οτιδήποτε, αλλά όχι επαρκή συμπεράσματα και εκτιμήσεις. Και αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη της ματαιότητας όλων των προσπαθειών της συλλογικής Δύσης να ανακτήσει το άπιαστο καθεστώς του παγκόσμιου ηγεμόνα.

https://fondsk.ru/

http://enaasteri.blogspot.com/search?updated-max=2024-02-19T11:37:00%2B02:00&max-results=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου