Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Η ατζέντα του Π.Ο.Υ. και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία...

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έχει ήδη ξεκινήσει να διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες στο ελληνικό σχολείο χωρίς να υπάρχει βιβλίο ή συγκεκριμένη ύλη. Αυτή η διαπίστωση συνιστά από μόνη της το πρώτο και βασικότατο σημείο εκτροχιασμού, εφόσον σε ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα, οι γονείς δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για το τι διδάσκονται τα παιδιά τους.

Νέα μνημόνια μετά το 2032 μπορεί να πυροδοτήσει το ευάλωτο ελληνικό χρέος και ας μην μιλά κανείς για αυτό…

Είναι μία χρονιά που το δημόσιο χρέος θα επιβαρυνθεί με 25 δις ευρώ τόκους από τα δάνεια του μνημονίου καθώς η περίοδος χάριτος για μνημονιακά δάνεια ύψους 100 δισ. ευρώ, λήγει και αρχίζουν οι αποπληρωμές τοκοχρεολυσίων, που σημαίνει ότι οι αναβαλλόμενοι τόκοι θα συνυπολογιστούν στο χρέος. Έτσι, το 2032 απειλείται τόσο από μια απότομη αύξησις του δείκτη χρέους, όσο και του κόστους αναχρηματοδοτήσεως.

Η μυστική μελέτη που αγνοήθηκε: Τι ΔΕΝ μας λένε για τα F-35!

 

Γιατί παρά τις τρεις απορρίψεις του συγκεκριμένου αεροσκάφους η σημερινή κυβέρνηση σπεύδει να το αγοράσει;
-Τα τεράστια και ακριβά στη λύση του τεχνικά προβλήματα-Δίνουμε πολλά δισ. ευρώ για ένα αεροσκάφος που «δεν θα παίρνει μπροστά αν θέλουμε να βομβαρδίσουμε τουρκικούς στόχους»

Η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρουμε τα F-35 ....!!!

Η Πορτογαλία αποκτά καινοτόμο περιπολικό πλοίο/ Navio Patrulha Costeira (NPC) για 7.829.000,00 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Θα αποκτηθούν 8 περιπολικά.Το πρόγραμμα NPC ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2023 με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ για το έργο σχεδιασμού και μηχανικής..Θα αντικαταστήσουν τρεις τάξεις στο πορτογαλικό ναυτικό:

Ελληνική εξωτερική πολιτική: Γιατί τόση απαξίωση;!!!!

του Παντελή Σαββίδη
Αντιλαμβανόμενος πως η κλεψύδρα του στην ελληνική πολιτική αδειάζει, ο κ. Μητσοτάκης – παρά τα όσα δηλώνει– αναζητά έναν ευρωπαϊκό ή διεθνή πολιτικό ρόλο. Περιβάλλεται άλλωστε από άτομα των οποίων οι φιλοδοξίες είναι αμέτρητες. Η εμπλοκή του στις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ερμηνεύθηκε από τους υποστηρικτές του ως αναγνώριση του ευρωπαϊκού του ρόλου. Στην ουσία όμως, ενέπλεξε τη χώρα σε αντιπαραθέσεις πέραν του εκτοπίσματός της· αναλυτές θεωρούν πως η προσβλητική για την Ελλάδα υπόθεση του αποκλεισμού Μπελέρη από την ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχει σχέση με τις ενοχλήσεις που προκάλεσε η ανάμιξη Μητσοτάκη στις εσωτερικές του διενέξεις.

Έλεος !!!


Περισσότερα, εδώ Κ Α Ι εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/

Πατέλης, Τσούνης και Μπουρλά στην παρέλαση...!!!


Περισσότερα, εδώ Κ Α Ι εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/

Οι εμπρησμοί στη χώρα των οξυδερκεστέρων κατοίκων τού πλανήτου, πλέον, γίνονται με κάθε τρόπο, ακόμη κι εάν τους διαπράξη ο... άνδρας τού Marlboro


Περισσότερα, εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Xρειαζόμαστε μια πραγματική θαλάσσια στρατηγική και ένα ολιστικό σχέδιο εθνικής ασφάλειας

 

Δημήτριος Τσαϊλάς*
Μια ερώτηση που ακούω κάθε φορά είναι: Η Ελλάδα ανταγωνίζεται σε μειονεκτική θέση την Τουρκία επειδή δεν έχει θαλάσσια στρατηγική και η Τουρκία έχει; Η πρώτη παρόρμηση είναι να μειδιάσω. Αυτό οφείλεται στο ότι η υπόθεση του ερωτήματος -ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε θαλάσσια στρατηγική- είναι εσφαλμένη. Σε τελική ανάλυση, οι ηγεσίες του Πολεμικού Ναυτικού έχουν δημοσιεύσει επανειλλειμένα την ισχύουσα Ναυτική Στρατηγική. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε μειονεκτική θέση έναντι της Τουρκίας, αλλά βρίθει από θαλάσσιες στρατηγικές. Το αντίκρισμα της φαίνεται στην πληθώρα εξοπλισμών τουλάχιστον σε δηλώσεις και είναι ανυπέρβλητο!

Άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ κινεί υποψίες αγνοώντας τις προβλέψεις του χάρτη της Σεβίλλης!

«Επιτήρηση» από την Αγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ

Βασίλης Νέδος

Υπό την παρακολούθηση του τουρκικού ναυτικού ξεκίνησαν εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) οι εργασίες του ιταλικού σκάφους «Teliri», το οποίο έχει αναλάβει την πόντιση καλωδίων τηλεπικοινωνίας από την Κύπρο προς την Ελλάδα και στη συνέχεια προς την Ιταλία.

Σκέψεις γιά τόν Τράμπ καί γιατί πρέπει νά ψηφιστῇ

 


Γράφει ὁ 
RockaBoatus ἀπό τήν σελίδα τοῦ Gab

Τό Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τὀ ...ξανασκέφτεται ἄν οἱ Ἰσραηλινοί εἶναι γενοκτόνοι...

 Οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) ανέβαλαν την απόφαση για το εάν θα έπρεπε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

Η καθυστέρηση ήρθε αφότου το ΔΠΔ επέτρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο να υποβάλει νομικά επιχειρήματα κατά της δικαιοδοσίας για το θέμα.

Κίεβο - Ἡ Ἱστορία τῆς μητέρας τῶν πόλεων τῆς Ῥωσσίας

 

Πώς μια θρυλική ρωσική πόλη κατέληξε στην Ουκρανία 

Η ανθρωπότητα αποκτηνώνεται ακολουθώντας την ίδια “πολιτικά ορθή” συνταγή.!!!

Το περιστατικό με το 17χρονο κορίτσι στο κέντρο της Αθήνας να το παρασύρουν αυτοκίνητα, ενώ άλλα απλά να το προσπερνούν σαν να μη τρέχει τίποτα. Είναι ίσως ότι πιο σοκαριστικό έχουμε δει – αν όχι σε όλο το δυτικό κόσμο, στην Ελλάδα σίγουρα.

“ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ”: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ…

Μιχαήλ Α. Βιδάλης, Ph.D. *

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνουμε την φαινομενική επιδημία ενός κοινωνικού φαινομένου, την υιοθέτηση νέας σχετικής ορολογίας, αλλά, και την προβεβλημένη “αιτιολογία” του φαινομένου. Συγκεκριμένα, ο λόγος για την έμφυλη βία, ήτοι, την κακοποίηση και δολοφονία των γυναικών, από τους συζύγους ή συντρόφους τους (Κακοποίηση βέβαια θεωρείται και η λεκτική βία). Δεν αναφερόμαστε εδώ στα πολλαπλά κρούσματα βιασμού και θανάτωσης γυναικών, τελευταία και από αλλοδαπούς, εγκλήματα αδιαμφισβήτητα ειδεχθή, αλλά, στις προβληματικές σχέσεις του ζεύγους.

Περί Ηγεσίας και Ηγετών!!



 

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Αποτελεί σύνηθες πλέον φαινόµενο η πραγµατοποίηση ερευνών παγκόσµιας εµβέλειας οι οποίες εκµεταλλευόµενες ακαδηµαϊκές και επιχειρηµατικές πηγές, επιχειρούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του ηγέτη του 21ου αιώνα καθώς και τις τάσεις, προκλήσεις, συµπεριφορές και δεξιότητες οι οποίες τον χαρακτηρίζουν και διαµορφώνουν.

ΑΥΤΟΦΙΝΛΑΝΔΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΓΡΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ...

 

Περισσότερα, εδώ K A I εδώ.
 
http://esxatianasxesi.blogspot.com/ 

Μπιλ Γκέϊτς: Ο κοινωνικοπαθής που θέλει να αφανίση την Ανθρωπότητα


Περισσότερα, εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Γιατί η ελληνική αντι-Navtex άφησε αναπάντητη την τουρκική διεκδίκηση υφαλοκρηπίδας νοτίως της Ρόδου;

Oι παράνομες Navtex του Oruc Reis (σκίαση με διάφορα χρώματα). Με ροζ γραμμή η Ελληνοαιγυπτιακή τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ (A,B,C,D,E) η οποία τερματίζει λίγο πριν τον 28ο Μεσημβρινό (σημείο Α). Με κίτρινο η τουρκική Navtex (0592/24) που εκδόθηκε 24/06/24.

Κάποιος νά πάρη τό κεφάλι τῆς Μέδουσας...

 Τήν μία ἡμέρα : 

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ζήτησε να αντικατασταθεί η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χαρακτηρίζοντας τα πέντε χρόνια της θητείας της ως τα «χειρότερα» στην ιστορία της ΕΕ.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν ίσως τα χειρότερα πέντε χρόνια στην ιστορία της ΕΕ. Οι επιτυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελίτ των Βρυξελλών παρουσιάζουν σοβαρή αδυναμία. Η ΕΕ χρειάζεται αποτελεσματική ηγεσία και υπάρχουν «πολλοί» ταλαντούχοι πολιτικοί «ικανοί να κάνουν αυτή τη δουλειά» ( ἀπό ἐδῶ

ΑΜΕΡΙΚΗ-Ο ΝΤΑΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!



 

Larry Romanoff
Σε ένα άρθρο στο Dallas Morning News , ο Ρόμπερτ Τζένσεν έγραψε: «Στη συζήτηση για τον πόλεμο των ΗΠΑ, συχνά αναδύεται το ερώτημα: Πρέπει οι Ηνωμένες Πολιτείες να είναι ο αστυνόμος του κόσμου; Αυτή είναι μια περίπτωση που η απάντηση δεν έχει σημασία, γιατί είναι λάθος ερώτηση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσφέρονται να γίνουν μπάτσοι του κόσμου. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενεργούν ως ο νταής του κόσμου.

“Συνθήκη Παγκόσμιας Πανδημίας”: Η ΕΕ προσπαθεί να εξαγοράσει την Αφρική που ήταν η αιτία της αποτυχίας

Χάρη στην Αφρική, η συνθήκη για την παγκόσμια πανδημία δεν συνήφθη φέτος. Η ΕΕ προσπαθεί να σπάσει την αντίσταση της Αφρικής και να εξαγοράσει τη συναίνεση της ηπείρου. Περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα σταλούν στην Αφρική για να «επεκτείνουν την παραγωγή εμβολίων»,
γράφει ο Thomas Oysmüller

Ε, είπαμε...Καλή Αλεξανδρούπολη...

Περισσότερα,
[εδώ Κ Α Ι εδώ Κ Α Ι εδώ]

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Οι μυστικές συνομιλίες, ο Καναδός χαρτογράφος και η συνεκμετάλλευση με όχημα την ενέργεια...

 

Του Σωτήρη Σιδέρη
Οι ελληνοτουρκικές συνομιλίες συνεχίζονται με πλήρη μυστικότητα. Επίκεινται δύο συναντήσεις μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν, μία στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον στις 9 Ιουλίου και μία στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο. Το τελευταίο διάστημα όμως εντείνονται οι πληροφορίες ότι οι δύο πρωτεύουσες οδεύουν προς κάποιας μορφής προσέγγιση ή τουλάχιστον προς ένα βήμα , πέρα από το μορατόριουμ.

Τά ἔλεγε κι᾿ὁ Φρανγκλίνος γιά τήν ῥίζα τοῦ κακοῦ ...

«   Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αυτός ο μεγάλος κίνδυνος είναι ο Εβραίος. Κύριοι, σε κάθε χώρα που έχουν εγκατασταθεί οι Εβραίοι, έχουν υποβαθμίσει το ηθικό επίπεδο και μείωσαν τον βαθμό της εμπορικής εντιμότητας. Έχουν μείνει απομονωμένοι και μη αφομοιωμένοι. καταπιεσμένοι, προσπαθούν να στραγγαλίσουν οικονομικά το έθνος, όπως στην περίπτωση της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Ὁ Julian Assange εἶναι Ἐλεύθερος

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Julian Assange, αποφυλακίστηκε από τις φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου και ταξιδεύει για την Αυστραλία, ανακοίνωσε το WikiLeaks. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν ότι ο Ασάνζ αναμένεται να παραδεχθεί την ενοχή για την κατηγορία της αμερικανικής κατασκοπείας στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Η «πολυπολιτισμικότητα», απειλή για την εθνική μας ασφάλεια!!!!!

Μανώλης Κοττάκης

Το μουσουλμανικό κόμμα των «αδικημένων μειονοτήτων» κατέρχεται στις προσεχείς εθνικές εκλογές για να αλιεύσει ψήφους από χιλιάδες Αλβανούς και μουσουλμάνους που πολιτογραφήθηκαν Ελληνες

Ο ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΥ.....

 

Από τις αρχές του 1900, το «δόγμα Heartland» του Mackinder κυριάρχησε στη γεωπολιτική νοοτροπία και τις ενέργειες της Δύσης (κυρίως η βρετανική, αλλά και η ναζιστική Γερμανία υιοθέτησαν αυτή την εμμονή). Η στρατηγική προέβλεπε αρχικά την υπονόμευση, τη διάλυση και την πλήρη κατάληψη της «Ρωσικής Αυτοκρατορίας»... η κυριαρχία ολόκληρης της ευρωπαϊκής και ασιατικής ηπείρου θα ακολουθούσε... και μετά ο υπόλοιπος κόσμος. Όπως επεσήμαναν ο Zbigniew Brzezinski και ο George Friedmann του Stratford, επρόκειτο πάντα για τον έλεγχο των πλούσιων πόρων και της γεωπολιτικής θέσης της Ρωσίας και της Ασίας.

Οι Δυτικοί διολισθαίνουν σε ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή!!!

Σύμφωνα με το Δίκαιο του Πολέμου οι βάσεις σταθμεύσεως  των F-16 σε Πολωνία και Ρουμανία θεωρούνται νόμιμος στόχος της Ρωσίας. Με άλλα λόγια, μπορεί να τις βομβαρδίσει. Όπως έχει αποδειχθεί από τα γεγονότα, όμως, η Μόσχα είναι συντηρητική και εξαντλεί όλα τα περιθώρια πριν προχωρήσει σε αντίμετρα που ενδέχεται να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση.

Μάχη μέσα στη μάχη – Τα διδάγματα για τον πόλεμο των drones


Περισσότερα, εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/

Δεν υπάρχει χειρότερο κακό από την αμάθεια...

Περισσότερα, εδώ Κ Α Ι εδώ.

Η ζέστη σκοτώνει με τρεις κύριους τρόπους


Περισσότερα, εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Ubuntu και Φαναριωτισμός

Του Παντελή Σαββίδη

Γνώριζαν Αθήνα - Λευκωσία τις απειλές Νασράλα πριν το διάγγελμά του; (ανανεωμένο)

[δημοσιεύτηκε 22:04-23/06/24, ανανεώθηκε 0:17-23/06/24] 

Ένα σοβαρό ερώτημα που χρήζει απάντησης: 

Μήπως το "ταξίδι-αστραπή" (19/06/24) του Γ. Γεραπετρίτη στην Κύπρο συνοδεία του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας για να συναντήσει τον Ν. Χριστοδουλίδη, έχει κάποια σχέση με τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα που συνέπεσαν την ίδια ημέρα; Ήταν ένα τυχαίο γεγονός ή μήπως υπήρξε κάποιου είδους συνενόηση στην οποία οι μυστικές υπηρεσίες προφανώς έπαιξαν τον ρόλο τους; 

Ὁ κακός κλόουν ἐπιστρέφει: ὁ Μπόρις Τζόνσον δέν ἔχει σταματήσει νά στοιχειώνῃ τήν παγκόσμια πολιτική

Γράφει ὁ  Tarik Cyril Amar

Ο Alexander Boris de Pfeffel Johnson, γνωστός και ως Boris Johnson, γνωστός και ως BoJoπρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, υπουργός Εξωτερικών, δήμαρχος Λονδίνου, ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος (Τόρις) και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μέλος του Κοινοβουλίου δημοσιεύει τα επερχόμενα απομνημονεύματά του, υπό τον τίτλο «Unleashed» και  ο εκδότης υπόσχεται ότι δεν θα μοιάζει με τ᾿ απομνημονεύματα άλλων πρωθυπουργών του παρελθοντος. Αυτό, για μια φορά, είναι κάτι που θα μπορούσαμε σχεδόν να πιστέψουμε, ακόμα κι αν είναι ο Τζόνσον που το λέει. 

Οι Γκρίζοι Λύκοι παίζουν μπάλα στη Γερμανία!!

Κώστας Αργυρός

Η παρουσία της Εθνικής ποδοσφαίρου της Τουρκίας στο φετινό EURO προσφέρει μια καλή ευκαιρία σε υπερεθνικιστικές δυνάμεις για επίδειξη ισχύος και στρατολόγηση νέων μελών.
Τούρκοι ποδοσφαιρόφιλοι στο Έσσεν κάνουν τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ - ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ: Το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής, λέγεται – «Σάββατο των Ψυχών» ή Ψυχοσάββατο. Αυτό το Ψυχοσάββατο, είναι το δεύτερο από τα δύο Ψυχοσάββατα του έτους. Το πρώτο Ψυχοσάββατο επιτελείται το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Απόκρεω. Ο λόγος που το καθιέρωσε η Εκκλησία μας, παρ’ ότι κάθε Σάββατο είναι αφιερωμένο στους κεκοιμημένους, είναι ο εξής: Επειδή πολλοί κατά καιρούς απέθαναν μικροί ή στην ξενιτιά ή στη θάλασσα ή στα όρη και τους κρημνούς ή και μερικοί, λόγω πτώχειας, δεν αξιώθηκαν των διατεταγμένων μνημοσυνών, «οι θείοι Πατέρες φιλανθρώπως κινούμενοι θέσπισαν το μνημόσυνο αυτό υπέρ πάντων των άπ’ αιώνος εύσεβώς τελευτησάντων Χριστιανών».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΙΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ!!!!

Martin van Creveld

Πίσω στο 1938-39, η Βρετανία —η καρδιά της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας που υπήρξε ποτέ— βρέθηκε να δέχεται ταυτόχρονη επίθεση σε τουλάχιστον τρία κύρια θέατρα επιχειρήσεων.

«Έξυπνες γειτονιές των 15 λεπτών» στο Ελληνικό, ε;


Περισσότερα, εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/

Η Ισπανία δεν μπήκε στα μνημόνια...


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ...

Περισσότερα, εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/

Η Αθήνα, ισλαμοποιείται, μπροστά στα μάτια μας...

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ «ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ» Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ...


Περισσότερα, εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα «φυτρώνουν»...Τι γίνεται στη Θεσσαλία;

 


Περισσότερα, εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Ελλάδα και Κύπρος δημιουργούν αντιπαλότητες που υποσκάπτουν την εθνική ασφάλεια

 Πολλοί αναλυτές, μετά την ωμή απειλή του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους της στάσης του ιρανικού proxy στον γειτνιάζοντα στην Κύπρο, Λίβανο ο οποίος απέχει μόλις 160 χιλιόμετρα από τις ακτές της Μεγαλονήσου. Κανείς -εξ όσων γνωρίζουμε- δεν έχει αποδόσει τις απειλές της Χεζμπολάχ σε δομική στροφή της ιρανικής εξωτερικής πολιτικής που ίσως σχετίζεται με το θάνατο του Ραϊσί, και αλλαγή στάσης του Ιράν έναντι του Ελληνισμού εν συνόλω -χωρίς αυτό να αποκλείει το ενδεχόμενο οι απειλές να κρύβουν και τουρκικό δάκτυλο (1 και 2)-.

Η αφύσικη συνεργασία με την Τουρκία στον ΟΑΣΕ - Συνεχίζεται το "ξέπλυμα" της Τουρκίας

Μια χώρα η οποία παραβιάζει συστηματικά και διαχρονικά όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές ευθύνης του ΟΑΣΕ δεν έχει τα προσόντα για την κρίσιμη θέση του Γ.Γ
Λεωνίδας Κουμάκης*

Γιατί η Κύπρος είναι κρίσιμη για την δυτική αρχιτεκτονική στην Αν. Μεσόγειο;

Ὁ Ἠγεμών διατάζει τήν Εὐρώπη : Πόλεμος καί κλοπή τῶν ῥωσσικῶν χρημάτων


Γράφει ὁ Pepe Escobar

Πώς η woke Αριστερά καταστρέφει την εκπαίδευση!!!!

Η υποβάθμιση και η ενδεχόμενη καταστροφή του δυτικού εκπαιδευτικού συστήματος, θα αναδείξει μια ανειδίκευτη, ανεύθυνη και διεφθαρμένη γενιά επαγγελματιών σε ηγετικές θέσεις σε κάθε τομέα της ζωής, γεγονός που θα μπορούσε να επιφέρει αθόρυβα την κατάρρευση του έθνους-κράτους..Για δεκαετίες, η παροχή της υψηλότερης ποιότητας εκπαίδευσης στους μαθητές αποτελούσε βασικό στόχο σε πολλές χώρες, επειδή αυτό θα διευκόλυνε την επιστημονική πρόοδο και την καινοτομία, θα στήριζε την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και θα αύξανε το βιοτικό επίπεδο.

Έτσι λεηλάτησε ο Έλγιν τον Παρθενώνα !


Περισσότερα, εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

100% ship design policy … «Ερευνάται τας γραφάς»… …τα πολεμικά ναυτικά των χωρών εκείνων, που δεν είναι ευνουχισμένα από την εκάστοτε κυβέρνηση…


Σε μια ψευτοδημοκρατία, όπως η ελληνική, ηχεί δυνατά το καμπανάκι του ολοκληρωτισμού.

Ψευτοδημοκρατία: Το 1982 ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Τζέημς Γουίλσον και ο καθηγητής Εγκληματολογίας και Κοινωνικής Επιστήμης Τζωρτζ Κέλινγκ στην κοινή μελέτη τους με τίτλο «Τα σπασμένα παράθυρα. Η αστυνομία και η ασφάλεια της γειτονιάς» (Broken Windows. The Police and the Neighborhood Safety) είχαν καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: