Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Μήπως και η Κάσος κείται μακράν;

Η κυβέρνηση φαίνεται να ελπίζει ότι η αντιπαράθεση στην Κάσο γρήγορα θα ξεχαστεί. Μπορεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να μας εξηγήσει πώς το ηλεκτρικό καλώδιο θα φτάσει στην Κύπρο; Μήπως δεν φτάσει ποτέ; Αν η Τουρκία συγκέντρωσε πέντε πολεμικά νότια της Κάσου, πόσα θα συγκεντρώσει νότια του Καστελόριζου, απ’ όπου πρέπει να περάσει το καλώδιο; Τότε τι θα πράξει η Αθήνα;

"Κλειδωμένα" μας πωλούν οι Αμερικανοί τα F-35

ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ η υπεραισιοδοξία της ελληνικής Κυβερνήσεως όπως και της κατασκευάστριας εταιρείας των F-35 Lockheed Martin για την απόκτηση των πρώτων 20 μαχητικών από την χώρα μας τα επόμενα χρόνια. Και αυτό, διότι ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, υποπτέραρχος Πατ Ράυντερ, άφησε να εννοηθεί ότι τα μαχητικά πέμπτης γενιάς δεν θα μπορούν να τα «εκμεταλλευθούν» οι Έλληνες, όσο και όπως θέλουν.

Το σχέδιο διαμοιρασμού και η προδοσία της πεντηκονταετίας!

Μανώλης Κοττάκης

Οργίζομαι αλλά δεν εκπλήσσομαι και πάντως δεν εντυπωσιάζομαι πλέον από τις τελευταίες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά. Ολα όσα συμβαίνουν αποτελούν σκέψεις που γίνονταν στα παρασκήνια τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια αμέσως την κρίση του «Oruc Reis».

Μέ τήν ἔγκρισιν Ἀγγλίας καί ΗΠΑ ἡ δολοφονία τοῦ ἡγέτη τῆς Χαμάς

Η δολοφονία του Ismail Haniyeh "είχε ξεκάθαρα την υποστήριξη και την πρόγνωση των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου"

 Η Χαμάς έχει ήδη δεσμευτεί να εκδικηθεί μετά τη δολοφονία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη.

Occidens delenda est

« Τά σατανικά "Ολυμπιακά Παιχνίδια 2024" » 

του Αλεξάντερ Ντούγκιν (@Agdchan

Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι είναι η τελική κρίση για τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό. Η Δύση είναι καταραμένη και αυτό είναι αυτονόητο. Όποιος δεν παίρνει αμέσως τα όπλα για να καταστρέψει αυτόν τον σατανικό πολιτισμό, τον πρωτοφανή στην θρασύτητα του, είναι συνένοχος μαζί του

Συμπλέγματα αιώνων, βγήκαν όλα στη φόρα...


Περισσότερα, εδώ Κ Α Ι εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Τα μειονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Φωτοβολταϊκών και Ανεμογεννητριών) που δεν σας λένε...

Η κυβέρνηση μέσω των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, δεν μας ενημερώνει ποτέ για τα μειονεκτήματα (προβλήματα) που παρουσιάζουν τα φωτοβολταϊκ... Η κυβέρνηση μέσω των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, δεν μας ενημερώνει ποτέ για τα μειονεκτήματα (προβλήματα) που παρουσιάζουν τα φωτοβολταϊκά και ιδίως οι ανεμογεννήτριες. Αναφέρει μόνο ότι παρέχουν καθαρή και φτηνή ενέργεια και ότι, η Ε.Ε. επιδοτεί τα κράτη-μέλη της με μεγάλα χρηματικά ποσά.

State Department: Δεν είδαμε καμία προσβολή στον χριστιανισμό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Η ανάρτηση της Ζαχάροβα...

«Σίγουρα δεν είναι κάτι που θα θίγαμε προς τη γαλλική κυβέρνηση σε σχέση με τους Ολυμπιακούς», τονίζει το Αμερικανικό ΥΠΕΞ σχετικά με την τελετή έναρξηςΟ αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του State Department Vedant Patel τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είδαν καμία προσβολή στον Ιησού Χριστό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και ως εκ τούτου δεν εξέφρασαν διαμαρτυρία στη Γαλλία σχετικά με αυτό.«Σίγουρα δεν φαίνεται ότι υπήρξε προσβολή στον Ιησού Χριστό στην αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων και σίγουρα δεν είναι κάτι που θα θίγαμε προς τη γαλλική κυβέρνηση σε σχέση με τους Ολυμπιακούς», τόνισε σχετικά ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Τι μας λέει η συγκρότηση τουρκικής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών απέναντι από τα Δωδεκάνησα;

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με ανάρτηση του τουρκικού Υπουργείου Αμύνης στις 29 Ιουνίου για εκπαιδευτικές δραστηριότητες, επιβεβαιώθηκε η συγκρότηση της 2ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Τουρκικό Ναυτικό. Ο Σχηματισμός με έδρα το Μπιουγιουκαραγάτς στην Μαρμαρίδα, της επαρχίας Μούγλων/Ακσάζ, υπάγεται στην Διοίκηση Δυνάμεων Αμφιβίων Επιχειρήσεων. Η τελευταία εδρεύει στην Φώκαια, όπου και η 1η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Ἡ ἐχθρική ρητορική τῶν συμβολισμῶν τῆς τελετῆς ἐνάρξεως τῶν Ὀλυμπιακῶν Ἀγώνων

 

Η συγκλονιστική μείωση της ανθρώπινης κρανιακής ικανότητας: Πώς την εξηγούν οι εξελικτικοί; Δεν το κάνουν!



 


Bibhu Dev Misra
Μία από τις ιστορίες που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μεγαλώσει ακούγοντας είναι ότι το ανθρώπινο είδος εξελίσσεται συνεχώς σε υψηλότερα επίπεδα νοημοσύνης, μέσω μιας σταδιακής διαδικασίας εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής. Έχει τρυπηθεί μέσα μας ότι το σύγχρονο ανθρώπινο είδος, δηλαδή ο Homo sapiens, έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών από πιθηκοειδείς προγόνους.

Η δυτική οικογένεια είναι ο στόχος - Βρισκόμαστε στη φάση τής Τελικής Λύσεως


Περισσότερα, εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/


Αλλάζει το status quo αιώνων στο Αιγαίο...

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Ενώ η αγορά δεν σηκώνει άλλες ΑΠΕ και πετάχτηκαν στα σκουπίδια 515 GWh «πράσινης» ενέργειας από την αρχή του έτους, η κυβέρνηση ενέκρινε 41 νέα αιολικά πάρκα μόνο τους τελευταίους 4 μήνες και η Ε.Ε χρηματοδοτεί νέα φωτοβολταϊκά πάρκα…Τι γίνεται;

Πετάχτηκαν στα σκουπίδια 515 GWh «πράσινης» ενέργειας από την αρχή του έτους καθώς δεν μπορεί να απορροφηθεί από το σύστημα…και ταυτόχρον... Πετάχτηκαν στα σκουπίδια 515 GWh «πράσινης» ενέργειας από την αρχή του έτους καθώς δεν μπορεί να απορροφηθεί από το σύστημα…και ταυτόχρονα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να σταματήσει τις αδειοδοτήσεις νέων έργων ΑΠΕ, τις συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό. Ποιος κερδίζει από αυτό; Γιατί γεμίζουν την ελληνική ύπαιθρο με ΑΠΕ που δεν χρειάζονται…;

Οπλικά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους τρεις κλάδους των ΕΔ. Τέταρτο μέρος η αντιαεροπορική άμυνα.

Οπλικά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους τρεις κλάδους των ΕΔ.

Θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα μέρη.  Δεν είναι μια σειρά άρθρων για το τι οπλικά συστήματα χρειαζόμαστε. Είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη, στην οποία έχω συμπεριλάβει όλους τους συνδέσμους από την παρουσίαση –ανάλυση των οπλικών συστημάτων που έχω κάνει. Αναφέρω τις άγνωστες δυνατότητες των οπλικών συστημάτων, για την διασύνδεση τους με άλλα οπλικά συστήματα και το αναλογιστικό κόστος της κάθε μιας πρότασης.

Η κυβέρνηση απεμπολεί υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ και κυριαρχικά δικαιώματα

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ*

Αυτό που συνέβη στην Κάσο δεν είναι καθόλου ένα μικρό θέμα, που ρυθμίστηκε, όπως λέει η κυβέρνηση, μέσα από τους υπάρχοντες διαύλους επικοινωνίας. Είναι ένα κορυφαίο θέμα που αφορά άμεσα αφενός τα Ελληνικά δικαιώματα με βάση το διεθνές θαλάσσιο δίκαιο και αφετέρου τις αυθαίρετες Τουρκικές διεκδικήσεις για τη λεγόμενη «Γαλάζια Πατρίδα», το Τουρκο-Λιβυκό Μνημόνιο και τις Τουρκικές θεωρίες ότι δήθεν τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Κλόουν Κόσμος : Πολέμησε γιά ἐμᾶς,λευκό ἀρσενικό ἀπόβρασμα

Γράφει ὁ  Tobias Langdon 

 Πηγές είπαν στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα ότι η Βρετανία έχει συνεργαστεί με τη Γερμανία για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη ενός νέου πυραύλου μέσου βεληνεκούς που έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας. Ο βετεράνος Ρώσος στρατιωτικός παρατηρητής Alexei Leonkov λέει ότι το σχέδιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εξαιρετικά επικίνδυνη πρωτοβουλία του Πενταγώνου για Συμβατική Άμεση Απεργία (CPS).

Τελικά ποιες αξίες υπηρετεί το ΝΑΤΟ;!!!

Του Γιώργου Χαρβαλιά
Ο επικών διαστάσεων εθνικός διασυρμός στα νερά της Κάσου φέρνει ξανά στην επιφάνεια το επίμαχο ερώτημα: Με δεδομένη την ανικανότητα του πολιτικού μας προσωπικού σε ποιον θα μπορούσε να στηριχτεί η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις συνεχείς τουρκικές αμφισβητήσεις της εθνικής της κυριαρχίας; Μήπως στο… ΝΑΤΟ; Καλό θα είναι να έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας για να μη δημιουργούνται απατηλές προσδοκίες.

"Kızılelma"!!! Η Τουρκία αναζωπυρώνει τις οθωμανικές φιλοδοξίες με ανανεωμένη ώθηση προς τη Βιέννη

Οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες και το επεκτατικό όραμα που έτρεφε η ισλαμική κυβέρνηση στην Τουρκία αποκαλύφθηκαν για άλλη μια φορά μέσω παρατηρήσεων που έγιναν από έναν ανώτερο αξιωματούχο επιφορτισμένο με την εκπαίδευση και την προώθηση νέων αξιωματικών στον τουρκικό στρατό, τον μεγαλύτερο στο ΝΑΤΟ σε ανθρώπινο δυναμικό μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Oι Καναδοί, προσπαθούν να περάσουν με ένα καρβέλι ψωμί σίκαλης κατά τη διάρκεια τής εβδομάδος. Στην Ψωροκώσταινα (τής Νέας Εποχής Μιζοτέσκου / Τσαουσέσκου) να δείτε το τι, ήδη, γίνεται...


Περισσότερα, [εδώ Κ Α Ι εδώ]

Κ Α Ι [εδώ Κ Α Ι εδώ].

http://esxatianasxesi.blogspot.com/


Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Το “ναυάγιο” του αφηγήματος των ήρεμων νερών στο Αιγαίο!

Κωνσταντίνος Λουκόπουλος*

O τουρκικός στολίσκος στην Κάσο και η παρεμπόδιση των ερευνών του “Ievoli Relume”...Αμέσως μετά την πολιτική διακήρυξη των Αθηνών του Δεκεμβρίου 2023, με την οποία χορηγήσαμε “πιστοποιητικό καλής διαγωγής” και “συγχωροχάρτι” στην Τουρκία έναντι ενός ήπιου κλίματος, δηλαδή περιορισμού του bulling που μας έκανε για μία παρατεταμένη περίοδο, επισημάναμε τρία κρίσιμα σημεία που είναι αλληλένδετα.

Ενορχηστρωμένες οι διεργασίες εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Καρπάθιο Πέλαγος

iEpikaira.-
 Καθώς περνάνε οι ώρες από την ακραία αμφισβήτηση της Άγκυρας στο Καρπάθιο Πέλαγος, νέα πιο ανησυχητικά στοιχεία έρχονται στο φως. Σε συνέχεια των προηγούμενων σημειωμάτων του iEpikaira (1 και 2), όπου αναφέρθηκε ότι το ιταλικό πλοίο «Ievoli Relume» εγκατέλειψε τις εργασίες του πριν την λήξη της ελληνικής Navtex (718/24) και χωρίς να φτάσει στο προκαθορισμένο σημείο εργασιών, εδώ θα επιχειρήσουμε να ρίξουμε φως στο παρασκήνιο των γεγονότων που έλαβαν χώρα. Για να γίνει κατανοητό το τί ακριβώς συνέβη, είναι σημαντικό να ανατρέξουμε στο χρονικό των Navtex αλλά και των πληροφοριών που διέρρευσαν από ελληνικές και τουρκικές διπλωματικές πηγές. 

Ἄς συλλάβουν τόν Μπέντζαμιν Νετανιάχου ὅταν φτάσει στήν Οὐάσιγκτον!

Είναι ένας διεθνής εγκληματίας πολέμου και βοήθησε επίσης στην κλοπή της αμερικανικής πυρηνικής τεχνολογίας

Γράφει ὁ Philip Giraldi 

 Ο πολύτιμος πρόεδρος της Αμερικής, που θα έπρεπε να αποκαλείται Doodle-Head ( σκατοκέφαλος) κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του, κάτι παρόμοιο βγήκε την περασμένη Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι αν δεν υπήρχε το Ισραήλ «κάθε Εβραίος στον κόσμο θα κινδύνευε».

«Ὅποιος ἐλέγχει τήν Rimland κυβερνᾷ τήν Εὐρασία, ὅποιος κυβερνᾷ τήν Εὐρασία ἐλέγχει τά πεπρωμένα τοῦ κόσμου».

Ο ΝΟΤΙΟΣ ΑΝΑΧΩΜΑΤΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ (RIMLAND) ΤΗΣ ΕΥΡΑΣΙΑΣ

Μεγάλες ἀλήθειες

 

Theodor Herzl - Μία ἀρρωστημένη κληρονομιά...

 

Theodor Herzl (κέντρο) με σιωνιστική αντιπροσωπεία στην Ιερουσαλήμ, 1898. Από δεξιά προς τα αριστερά: Joseph Seidener , Moses T. Schnirer , Theodor Herzl, David Wolffsohn , Max Bodenheimer

Δέν συνελήφθη, ἐχειροκροτήθη !

Καθώς η βίαιη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα πλησιάζει τον δέκατο μήνα της προκαλώντας μια διαρκώς επιδεινούμενη ανθρωπιστική καταστροφή και δημιουργώντας φόβους για έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έλαβε επαίνους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία παρείχε κρίσιμη στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη για τον πόλεμο.

Αὐτές εἶναι οἱ « ἀξίες» τους

Οι διοργανωτές του Αγώνων υπερασπίστηκαν το εναρκτήριο σόου. «Φανταζόμασταν μια τελετή για να δείξουμε τις αξίες και τις αρχές μας, έτσι δώσαμε ένα πολύ σαφές μήνυμα» Tony Estanguet πρόεδρος του "Παρίσι 2024" ( στήν φωτό ἀριστερά μέ τόν Μακρόν. Ἡ ἐπισήμανσις δική μας.)... Η Διάσκεψη των Επισκόπων της Γαλλίας κατήγγειλε τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων για μια παρωδία του Μυστικού Δείπνου με θέμα LGBTQ κατά την τελετή έναρξης της εκδήλωσης. Οι διοργανωτές ισχυρίστηκαν ότι η παράσταση αντανακλούσε τις «αξίες και τις αρχές τους».

Πήγαμε για Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά μας βγήκαν Eurovision - Αποθέωση του woke και τουριστική βαρκάδα παρουσίασε ο Macron..

Μια διαφήμιση της woke κουλτούρας με ολυμπιακό περιτύλιγμα παρουσίασε ο Macron

Το Ολυμπιακό πνεύμα, όπως μας επανασυστήθηκε πριν από 128 χρόνια από τους Δημήτριο Βικέλα και Pierre de Coubertin, χάθηκε στα θολά νερά του Σηκουάνα και στα ροζ φρου φρου της Lady Gaga.

Σημεία και τέρατα της ΝΤΠ: η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων 2024 τα είχε όλα!



 


MARIA NIKOLAKAKI


Ο θρίαμβος των δαιμόνων: η επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ένα άγριο σόου και μια ανεστραμμένη σημαία. Μέσα στα μασονικά σύμβολα τα είχε όλα, από “οικολογία’, τρανσεξουαλισμό, μετανθρωπισμό, μέχρι και ενδείξεις για παιδοφιλία και κανιβαλισμό. Από την μια αυτό είναι καλό. Όλη η ατζέντα βγήκε στην φόρα. Εκτέθηκε ο πολιτισμός της Δύσης στα μάτια του κόσμου. Η πτώση συνεχίζεται ακάθεκτα.

Είπαμε: 30 Μαΐου 1824 (η 1η Καταστροφή τής Κάσου) - 23 Ιουλίου 2024 (η... 2η)

Παρίσι 2024 - Η πόλη τού... σκότους !!!


Περισσότερα, εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/


Μόνον στο Καρπάθιο Πέλαγος;


Περισσότερα, εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Οι «Πρέσπες του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου» εκτυλίσσονται κάτω από τη μύτη του κυρίαρχου λαού

 

φωτο: protagon.gr

Αξίζουν 20 F-35 αντί για 4 MEKO, 3 κορβέτες και 38 F-16V;

Και εγένετο F-35. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), άναψε το πράσινο φως για την υλοποίηση της προμήθειας μιας μοίρας μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς της αμερικανικής Lockheed Martin. Η συγκεκριμένη προμήθεια, έχει λάβει μυθικές -εντελώς αναντίστοιχες της επιχειρησιακής πραγματικότητας- διαστάσεις, διακινώντας διά των φιλικών προς την κυβέρνηση μέσων ενημέρωσης το αφήγημα ελληνικής υπεροπλίας απέναντι στην Τουρκία.

Ὁ κακός κλόουν Μπόρις Τζόνσον καί ὁ ἀκατάλληλος πού ἔγινε κατάλληλος ...

 

Χαίρεται πού εἶναι σέ καλή φόρμα, ὁ Τράμπ μετά τήν ἀπόπειρα ἐναντίον του, λέει ὁ Μπόζο ( μέ κάποια εἰρωνία νά τό πῶ ; ) καί δέν ἔχει ἀμφιβολία πώς θα εἶναι ἀποφασιστικός ὑποστηρικτής τῆς Οὐκρανίας ἄν γίνῃ πρόεδρος τῶν ΗΠΑ. Ὅμως ἕνα μῆνα πρίν τίς ἐκλογές στίς ΗΠΑ, τόν Ὀκτώβριο τοῦ 2020, τί ἔλεγε ; (ἐδῶ)

Ῥωσσία καί «ἀποναζιστοποίησις» τῆς Οὐκρανίας

Εάν η τεχνητή νοημοσύνη κυβερνά τον κόσμο, ποιος κυβερνά την τεχνητή νοημοσύνη;


 

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη είναι ενσωματωμένη σε όλα και οι άνθρωποι παραχωρούν τη λήψη αποφάσεων και τη δημιουργία περιεχομένου στην τεχνητή νοημοσύνη, «είναι δυνητικά το τέλος της ανθρώπινης ιστορίας» όπως την ξέρατε...Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μία από τις πιο ισχυρές και ταχύτερα κινούμενες τεχνολογίες που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο και το χειρότερο.

ΟΔΗΓΟΥΜΕΘΑ, ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ, ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ 1453 ΚΑΙ ΤΟΥ 1922

Φρίκη: 32 F-16 Block 30 τής Πολεμικής Αεροπορίας ΜΑΣ, πάνε στην Ουκρανία !!!

 

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Η Τουρκία με την δημιουργία νέας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο Ακσάζ στοχεύει την Ρόδο και κυρίως το σύμπλεγμα Καστελόριζου!

Αλέξανδρος Ιτιμούδης (FB)
Η Τουρκία με την δημιουργία Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο Ακσάζ, αναβαθμίζει ουσιαστικά τον κίνδυνο για την Ελλάδα, μέσω αυτής και της αντίστοιχης στη Φώκαια.Ο πιο βασικός στόχος που καταδεικνύει αυτή η διάταξη δυνάμεων είναι η Ρόδος και κυρίως το σύμπλεγμα της Μεγίστης (Καστελόριζο).Η Τουρκία επομένως θέλει να ενώσει τρόπον τινά, το τουρκολιβυκό μνημόνιο με μια νομιμοφάνεια, με την προβολή στρατιωτικής ισχύος.

Και μέσα στην αναμπουμπούλα, ψήνεται η Ηλεκτρική Διασύνδεση της Κύπρου με την Τουρκία...

Ο Μάθιου Μπράιζα υπέρμαχος του αγωγού φ/α προς την Τουρκία διαμέσου της Κύπρου. Πηγή: iEpikaira

Στον αστερισμό της βαλκανικής κουτοπονηριάς!!!

Τα δύο κόμματα, η ΝΔ και το εθνικιστικό VMRO, τα οποία συνυπάρχουν στον ίδιο ευρωπαϊκό συνασπισμό Δεξιών κομμάτων, αναμασούν το ίδιο αφήγημα: «Ημασταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά επειδή πρόκειται για διεθνή δέσμευση – συμφωνία, θα την τηρήσουμε». Και την ίδια στιγμή δεν την τηρούν. Επικίνδυνες βαλκανικές κουτοπονηριές.

Απέραντα Φωτοβολταϊκά Πάρκα, με το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη...

 

Αντί να προστατεύουν τους καταναλωτές από τις υψηλές τιμές, φορολογούν τα υπερκέρδη, για να δίνουν επιδόματα. Δηλαδή, εμείς οι ίδιοι χρηματοδοτούμε την εξαπάτησή μας. Τι δεν καταλαβαίνεις;


Περισσότερα, εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/

Με τη γνωστή μέθοδο ενός ψυχάκια τύπου Lee Harvey Oswald, το deep state, επιχείρησε να προσθέσει έναν ακόμη Αμερικανό Πρόεδρο, τον Donald Trump, στη_λίστα των δολοφονημένων Προέδρων...


Περισσότερα, εδώ Κ Α Ι εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/



Ώπατις !!! Με πάνω από 10.000 αθλητές, από 207 διαφορετικές χώρες, οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες των Παρισίων, αποτελούν μία ακόμη planδημική πρόκληση, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω ερημώσεως τού κοστοβόρου Δυτικού πληθυσμού...


Περισσότερα, εδώ
K A I [εδώ K A I εδώ]

Κ Α Ι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εδώ.
 
http://esxatianasxesi.blogspot.com/ 

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Οπλικά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους τρεις κλάδους των ΕΔ. Τρίτο μέρος Ναυτικό.

Τρίτο μέρος Ναυτικό.

Οπλικά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τους τρεις κλάδους των ΕΔ.

Θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα μέρη.  Δεν είναι μια σειρά άρθρων για το τι οπλικά συστήματα χρειαζόμαστε. Είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη, στην οποία έχω συμπεριλάβει όλους τους συνδέσμους από την παρουσίαση –ανάλυση των οπλικών συστημάτων που έχω κάνει. Αναφέρω τις άγνωστες δυνατότητες των οπλικών συστημάτων, για την διασύνδεση τους με άλλα οπλικά συστήματα και το αναλογιστικό κόστος της κάθε μιας πρότασης.

Χωρίς τέλος ἡ γενοκτονία τῶν Παλαιστινίων

Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην «ασφαλή ζώνη» της Γάζας σκοτώνει δεκάδες 

 Τουλάχιστον 90 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες έχουν προκαλέσει μαζικές αεροπορικές επιδρομές στη νότια Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Προαναγγελία μιάς δολοφονίας

Τήν 1η Ἰουλίου ὁ ἑβραῖος παρουσιαστής του BBC καί ακραιφνής κομμουνιστής David Aaronovitch ζήτησε τη «δολοφονία» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο X : 

Τό εἴχαμε δημοσιεύσει στίς 2 Ἰουλίου :